Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:20, 12 lip 2014

Lista róż ciągle na etapie tworzenia:
(zapisuję żeby nie zapomnieć nazw)

BIAŁE
Winchester Cathedral
John Long Silver
Heritage
Parky
Chopin ( ale między żywopłotami nie na różance)

BORDOWE:
Astrid Grafin von Hardenberg
Falstaf -Austina(ostatnio Pszczółka zareklamowała a u vivy oglądałam też )
Red LEONARDO DA VINCI

Ciekawe jak to skomponuję
malgorzata_s... 00:23, 13 lip 2014

Ula ta rabata z hortkami wymiata Cudnie Buziaczki i dla Łukasza też
Urszulla 08:30, 13 lip 2014

Dzięki Gosiu,
ale musisz uściślić którą masz na myśli, bo mam dwie: Kindziową z ogrodowymi i tarasową z bukietowymi. Na tej drugiej robiłam wczoraj kanciki. Niewiele jej już brakuje, ale mi się i tak już podoba z tym co jest za rok będzie piękniejsza. A Kindziową widać z daleka będzie fantastyczna jak ogrodówki podrosną.W tygodniu muszę i tam pokancikować i wyplewić i hortki będę wiosną przesuwać bo widzę że gęsto mają.

Dla wszystkich gości miłej niedzieli

Mala_Mi 09:08, 13 lip 2014

Na osty randap + starane...do słoiczka i maluj pędzelkiem, ale zanim zawiążą nasiona.. wtedy wszytko wypalisz.. bo inaczej z resztek korzenia odrasta.
Ja na ślimaki już patrzeć nie mogę... mam odruch wymiotny jak je widzę... nawet na taras wchodzą.. i taki drań przelazł przez 4 metry tarasu i wspiął sie ponad metr po elewacji.. czego on tam szuka?? Do szklarni pakują przez betonowy murek.. i skąd wiedzą gdzie są drzwi???
Brrr jak ja nie cierpię tych nagusów....

Hortki miałam pochwalić, ale na dźwięk ślimak mam pianę na ustach.
Madzenka 10:13, 13 lip 2014

Ula masz przepiekne hortensje. Śliczna jest ta rabata z kancikami i zawijaskami
Urszulla 10:28, 13 lip 2014

Dzięki Aniu za instrukcję zwalczania ostów, wczoraj pełną taczkę narwałam do spalenia, bo było łatwo wyciągać z ziemi po tych opadach. Teraz będzie ciepło i bardziej sucho nagusy się nie pokażą w takich ilościach i bardzo dobrze.

Madżen, dzięki za pochwałęszkoda że tak późno z lawendą podziałałam w tym roku, kwitłaby już tu z przodu. W tym roku obiecałam sobie dopieścić te rabaty więc do jesieni skończę....a za rok będzie idealnie.

I coś takiego jeszcze i jeden patyczek wyhodowanego mikroDollara.
mira 10:35, 13 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Lista róż ciągle na etapie tworzenia:
(zapisuję żeby nie zapomnieć nazw)

BIAŁE
Winchester Cathedral
John Long Silver
Heritage
Parky
Chopin ( ale między żywopłotami nie na różance)

BORDOWE:
Astrid Grafin von Hardenberg
Falstaf -Austina(ostatnio Pszczółka zareklamowała a u vivy oglądałam też )
Red LEONARDO DA VINCI

Ciekawe jak to skomponuję

Uwielbiam takie listy zwłaszcza jak choć jedną mam / a ma Chopina / a Heritage już z każdej strony wyoglądałam jest cudnie delikatnie różowy
Urszulla 20:24, 13 lip 2014

Mira- cały sezon myślę o różach do róż obowiązkowo bukszpan, lawenda i trawy. Jeszcze coś na pniu musi byća wiosną hiacynty.
Bogdzia 21:58, 13 lip 2014

Lista róż imponująca. Hortki piękne . Tak sie zastanawiam dlaczego u Kasi nie chciały kwitnąc a u Ciebie obsypane kwiatem??Pozdrówka.
Kindzia 23:40, 13 lip 2014

U mnie też kwitły Bogdziu, tylko, że kłopotliwe są, okrywać trzeba...a ja nie zawsze mogłam, daleko do nich miałam. Dlatego wymieniłam na takie, które okrywać nie trzeba.

Macham Ula