Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 01:53, 24 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)
Hej!
Zaglądam! Zdjęcia przed i po fajne porównanie! Jednak wszystko szybko rośnie! U mnie jak mam nieraz ogrodowego doła to cofam sie do pierwszych stron mojego wątku i wtedy widzę jak wszystko sie zmieniło i porosło! I to jest pokrzepiające! W tym roku to już busz mam, czas wszystko zacząć ograniczać przez przycinanie solidne! Nim sie obejrzysz i ty będziesz wszystko ciachać
Pozdrówka

Anito, dokładne tak pocieszające to co piszesz. Jeszcze jeden rok rozmnażania roślin i będzie dobrze. Nawet ta ziemia którą przygotowywałam pod rośliny była warta olbrzymiej mojej pracy.

BarbaraM napisał(a)
Ula,nadrabiam u ciebie.Buziak.

Basiu, Ty to dopiero nie masz teraz czasu....ale mimo jego braku coś tam w ogrodzie organizujesz. Widziałam że wszystko idzie do przodu.

Pszczelarnia napisał(a)
Ale udane prace sąsiedzkie.

Ha,ha Było fajnie, ale nie uwierzysz że 3 miesiące się umawiałyśmy, bo przeszkód było wiele

Richie napisał(a)
Pomoc sąsiecka jest bardzo fajna a przy okazji mobilizuje gospodarza. Dużo pracy Panie wykonały, będzie pięknie. Pozdrawiam

Ne wykonałyśmy zbyt dużo pracy, to tylko tak pozornie wygląda. Pracy dużo ma Danusia, bo musi całość przekopać i posadzić. I jeszcze drzewa podciąć i wykarczować dalej cięższym sprzętem. My tylko zrobiłyśmy wstępną przymiarkę i co najważniejsze uzgodniłyśmy linię rabaty kancikiem. Najciekawsze jest to że tego wogóle nie planowałyśmy

EPODLAS napisał(a)
Ula, widziałam kosmosy u ciebie. U mnie nie ma się czym chwalić. Nie wiem dlaczego w tym roku nawaliły. A takie piękne były w tamtym roku. W tym roku bardzo udały mi się warzywa. Fasolkę szparagową jeszcze w sobotę zbierałam. Maliny też się udały.

Bożenko,nieraz widziałam piękne kosmosy do późnej jesieni i były moim marzeniem. Obecnie marzenie zostało powalone i odeszło w siną dal Na tej rabacie pozostanie jednak trzmielina i w przyszłości cebule wiosenne.
Swoje warzywa Ci się udały i cieszą Fasolka np.mamut ...mniam. Na malinki też miałabym ochotę ale to karczowanie malin nie zachęca. Sąsiad posadził od swojej strony jeżynę i po 2 latach wyrósł u mnie pęd....i co ja mam zrobić? Tam mają być róże.......jestem wkurzona na maksa.

Mala_Mi napisał(a)
Ula- kofam Cię.. jak by to nie brzmiało.... a za co??? Sama czasu nie ma, wiec szanuje czas innych. i potrafisz połączyć przyjemne z pożytecznym. Spotkanie zaliczone i jeszcze są efekty tego.. ogrodowe. A gadać przy cieciu można Tyś taka lepsza od kobiety z PRL-u

Twoje hasło mnie ostatnio rozbawiło, rzeczywiście wychowana w PRL-u ale miastowa. Ogród to taka nowa pasja-podkreślam- tylko dla przyjemności. Jak mi się nie chce nic nie robięCzasem inwencji twórczej nie mam, a czasem jak mnie najdzie mam jej za dużo tylko możliwości nie te.....ziemię w aucie wożę już miesiąc (Danusia widziała jak otworzyłam bagażnik, to może potwierdzić).
Ale i ona mnie zmobilizowała do rozpoczęcia prac przy ulicy......bo przytargałam od niej barwinek efekty tego spotkania będą więc owocne.

Tess napisał(a)
Ula, ja już te rabatki chwaliłam nie raz, ależ jakie motywujące takie porównania

Oj, bardzo motywujące. Myślałam że bardziej będę mogła wypełnić rabaty w tym roku....ale rośliny nie mnożą się jak ślimaki...muszę jeszcze rok poczekać ogród nauczył mnie cierpliwie czekać

Urszulla 01:55, 24 wrz 2014

Odpisałam Wam w środku nocy. Zdjęć nocnych niestety nie robię...ha,ha,ha....brrrrrr.......zimno
Za to możecie liczyć na weekendową akcję, ponieważ mam barwinek do posadzeniai co najważniejsze, wreszcie ma przestać padać na klika dni
Tess 10:22, 24 wrz 2014

Urszulla napisał(a)

Oj, bardzo motywujące. Myślałam że bardziej będę mogła wypełnić rabaty w tym roku....ale rośliny nie mnożą się jak ślimaki...muszę jeszcze rok poczekać ogród nauczył mnie cierpliwie czekać

A ja odnoszę wrażenie, że u mnie roślinki mnożą się zbyt szybko. No ale ja mam chusteczkę, nie ogród Nie mam juz miejsca na te, które pomnozyłam.
Urszulla 17:37, 24 wrz 2014

Tesiu, nawet nie wiesz jak ja chciałabym powiedzieć "nie mam miejsca"
ale to nierealne w najbliższej 10-latce i przy moim tempieha,ha
Kindzia 20:17, 24 wrz 2014

Ulcia! Ale Ci się przepięknie zagęściła ta zawijaskowa rabatka!!! Super wygląda!!!

Pozdrówka z buziolkami
popcorn 20:34, 24 wrz 2014

Super pomoc sąsiedzka! Podziwiam - kawał dobrej roboty!
A rabaty przed i po - tylko rok, a jaka różnica!!

pozdrawiam!!
Tess 20:37, 24 wrz 2014

Urszulla napisał(a)
Tesiu, nawet nie wiesz jak ja chciałabym powiedzieć "nie mam miejsca"
ale to nierealne w najbliższej 10-latce i przy moim tempieha,ha

Ula, założę się, że już za trzy lata będziesz miała nadmiar
Madzenka 08:57, 25 wrz 2014

Obejrzałam metamorfozę, niesamowita. Pomoc sąsiedzka owocna dla obustron godna naśladowania
Buziaki i szkoda że do Wosławic nie dojedziesz.
Urszulla 02:59, 26 wrz 2014

Kindzia napisał(a)
Ulcia! Ale Ci się przepięknie zagęściła ta zawijaskowa rabatka!!! Super wygląda!!!

Pozdrówka z buziolkami

Cieszę się że tak myślisz, jeszcze nad nią popracować trzeba z rok
dzięki za pozdrowienia
Urszulla 03:04, 26 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Super pomoc sąsiedzka! Podziwiam - kawał dobrej roboty!
A rabaty przed i po - tylko rok, a jaka różnica!!

pozdrawiam!!

Miło że mnie odwiedziłaś, okazja zawsze się znajdzie żeby coś się podziałow tym wypadku był to liliowy ogród u Danusi. Mój stoi odłogiem, ale tylko na razie.