Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

19:37, 17 lis 2015
czytam i podgladam światowe cebule uziemione! ...gratuluje skucesu

a hortka zrób.... tak jak dziewczynki piszą do gruntu ...a nóż trafiłaś na świetny egzemplarz i będziesz zadowolona i jeszcze zaczniesz rozmnażać
Kasik 21:29, 17 lis 2015

Ja chyba jestem lepsza od Ciebie, bo moje cebulki wsadzę dopiero w sobotę. To taki mały eksperyment- tak sobie tłumaczę moje lenistwo.

Zobaczymy czy będą później kwitły? Jeśli nie będzie padać, to ostatni moment na cokolwiek. Obiecuję sobie solennie, że się nie zawiodę.
Katkak 21:52, 17 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula mnie też ogrodówki wkurzyły. U Irenki cudne a u mnie nie kwitną. Kupowałam piękne kwitnące a po wysadzeniu doopa Szkoda że bukietowe nie są kolorowe. Buziaki

A widzisz? Chciałam Ci dać mojego malucha, miała jednego dużego kwiatka, a może być tylko lepiej .
Tess 11:21, 18 lis 2015

Cebule - podróżniczki Dwa miesiące w samochodzie? Jesteś lepsza, niż ja, bo ja - choć kamufluję przed małżonkiem - to jednak ukrywam je gdzieś w domu
Ogrodowe cudne są, nie rezygnuj tak łatwo. Wprawdzie swoje wielkie krzaki wydałam swego czasu, ale mam nowe, nawet w tym roku powiekszyłam kolekcję o białe (mają być niższe).

Jeśli ogrodowe nie kwitną, to albo przemarzły im pąki (wczesną wiosną, nie zimą) albo mają za mało papu. Bo ogrodówki są bardzo żarłoczne.

Hiacynty w kompost, żeby ładnie kwitły. Ale to już chyba u mnie czytałas.
Kindzia 11:36, 18 lis 2015

Urszulla napisał(a)

...Myślę że trzeba im lekki cień stworzyć. Problem jest tylko taki ze tam jest tak podmokło że żadne drzewo tego nie wytrzyma. Więc chyba kupię ze 3 szt brzozy youngii.

Piękne brzozy chcesz, takie wyżej szczepione...bym chciała Tylko nie mam gdzie!
Urszulla 12:15, 18 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula mnie też ogrodówki wkurzyły. U Irenki cudne a u mnie nie kwitną. Kupowałam piękne kwitnące a po wysadzeniu doopa Szkoda że bukietowe nie są kolorowe. Buziaki

Szkoda Gosiu ogrodowe wymagają szczególnych miejsc.
Sama muszę coś pokombinować dla moich.
Urszulla 13:11, 18 lis 2015

eee_taam napisał(a)
czytam i podgladam światowe cebule uziemione! ...gratuluje skucesu

a hortka zrób.... tak jak dziewczynki piszą do gruntu ...a nóż trafiłaś na świetny egzemplarz i będziesz zadowolona i jeszcze zaczniesz rozmnażać

Tak, przekonały mnie dziewczyny że do gruntu. Wsadzę koło schodów i zobaczę co będzie z nią dalej
Urszulla 13:14, 18 lis 2015

Kasik napisał(a)
Ja chyba jestem lepsza od Ciebie, bo moje cebulki wsadzę dopiero w sobotę. To taki mały eksperyment- tak sobie tłumaczę moje lenistwo.

Zobaczymy czy będą później kwitły? Jeśli nie będzie padać, to ostatni moment na cokolwiek. Obiecuję sobie solennie, że się nie zawiodę.

Kasiu, przy ostatnich wydarzeniach wcale się nie dziwię że cebulki masz jeszcze nie posadzonew twoim rejonie klimat jest cieplejszy, na pewno zdążysz. Byle przed zimą
Urszulla 13:15, 18 lis 2015

Katkak napisał(a)

A widzisz? Chciałam Ci dać mojego malucha, miała jednego dużego kwiatka, a może być tylko lepiej .

Urszulla 13:23, 18 lis 2015

Tess napisał(a)
Cebule - podróżniczki Dwa miesiące w samochodzie? Jesteś lepsza, niż ja, bo ja - choć kamufluję przed małżonkiem - to jednak ukrywam je gdzieś w domu
Ogrodowe cudne są, nie rezygnuj tak łatwo. Wprawdzie swoje wielkie krzaki wydałam swego czasu, ale mam nowe, nawet w tym roku powiekszyłam kolekcję o białe (mają być niższe).

Jeśli ogrodowe nie kwitną, to albo przemarzły im pąki (wczesną wiosną, nie zimą) albo mają za mało papu. Bo ogrodówki są bardzo żarłoczne.

Hiacynty w kompost, żeby ładnie kwitły. Ale to już chyba u mnie czytałas.

Wiesz nawet nie chodzi o kwitnienie, bo w tym roku mimo upału kwitły. Ale były spalone słońcem więc wiem że wymagają osłony i to znacznej. Że żarłoczne to już mi Kindzia dawała znać. A hiacynty to kochają papu jak wszystkie cebule w tym roku hiacyntów nie kupiłam lecz narcyzy,czosnki i szafirki. A Ty będziesz mieć kolorową wiosnę