Urszulla
18:18, 27 mar 2016

Przed samymi świętami udało mi się wygospodarować 2 godz. na ogród mimo chłodenej pogody i przycięłam hortensje bukietowe oraz trawy. Wygoliłam jeszcze carexy, mając nadzieję że to strzyżenie im nie zaszkodzi. Teraz będzie najlepszy czas na prace ogrodowe, póki temp. jest optymalna i słonko przyświeca.
Czekam na kwitnące:
-szafirki
-narcyze
-czosnki
-magnolie
-dziką różę w maju (jeśli ktoś będzie chętny mam ukorzenioną odnogę- to wielka pnąca i pachnąca, do dużych najlepiej lekko dzikich ogrodów)
A w pełni sezonu:
-w lipcu hortensje( kto pamięta początki mojej rabaty to wie że do lipca musiałam czekać żeby coś kwitło, a teraz mam już wiele wspaniałych roślin)
- potem jeszcze ostróżki,lawenda,werbena,budleja
Czekam na kwitnące:
-szafirki
-narcyze
-czosnki
-magnolie
-dziką różę w maju (jeśli ktoś będzie chętny mam ukorzenioną odnogę- to wielka pnąca i pachnąca, do dużych najlepiej lekko dzikich ogrodów)
A w pełni sezonu:
-w lipcu hortensje( kto pamięta początki mojej rabaty to wie że do lipca musiałam czekać żeby coś kwitło, a teraz mam już wiele wspaniałych roślin)
- potem jeszcze ostróżki,lawenda,werbena,budleja