Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:48, 10 kwi 2016

Katkak napisał(a)
Uleńko skorzystałam z Twojej porady dotyczacej wyznaczania rabat i układanie kostki poszło mi migiem. Madrego warto posłuchać,dzięki . Nie wim co u mnie z ostróżkami jest grane. Miałam swoje kilkuletnie i pewnej wiosny się już nie pokazały. Piękna kępę dostałam od Ewci i zniknęla. 3 szt kupiłam będac u Gosiaczka i to samo. Teraz mam zamówiobe 4 szt, ale posadzę w innym miejscu. Jak znów nie wyjdzie to koniec z ostróżkami.

Normalnie muszę wpaść zobaczyć to nowe Co do ostróżek to Ci Danusia wyjaśniła u mnie. Ja mam pierwszy raz na rabacie od zeszłej jesieni. One jednak powinny się wysiewać. Jakiś kwiatostan z późnej jesieni trzeba zostawić w takim razie. mam nadzieję że dobrze myślę.
Bogdzia 21:02, 11 kwi 2016

Ostróżki maja to do siebie ze nagle znikaja, dlaczego nikt nie wie,ale w tym roku było troche zimna , mogło je zniszczyc,
Urszulla 01:34, 12 kwi 2016

Bogdziu dobrze wiedzieć
Milka 15:13, 12 kwi 2016

Urszulla napisał(a)

raczej na targi nie, bo nie mam jakiś zapędów żeby na targi po Polsce jeździć. łatwiej mi przez internet zamówić kurierem. Chyba że w celach spotkaniowych ale targi też nie sprzyjają bo tak naprawdę nie ma czasu pogadaćgdyby to było w zasięgu 60 km to byłoby super.

Dziś w trzmielinie podziałałam, chwasty wyrwane, nową ziemię sypnęłam. Uwielbiam ją bo po zimie tak szybko rusza i ma piękny jaskrawy kolor.

Też je uwielbiam, pamiętaj o cięciu, juz 1cm zetnij na końcach, bardziej się zagęszcza. To ma być dywan, czy figura z niej jakaś?
Milka 15:14, 12 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
I jeszcze moja magnolia 4 dni temu

dzisiaj

Trawnik śliczny, już też prosi o koszenie, jak u nas. A magnolia, jak ich nie kochać, pięknisia z twojej
Urszulla 18:26, 12 kwi 2016

Milka napisał(a)

Też je uwielbiam, pamiętaj o cięciu, juz 1cm zetnij na końcach, bardziej się zagęszcza. To ma być dywan, czy figura z niej jakaś?

Dywan Irenko. właśnie ją obcinałam, znowu wpadło kilka nowych sadzonek
Urszulla 18:31, 12 kwi 2016

Milka napisał(a)

Trawnik śliczny, już też prosi o koszenie, jak u nas. A magnolia, jak ich nie kochać, pięknisia z twojej

Irenko ciągle pada, nie ma kiedy kosić. A trawa dostała jeszcze większego rozpędu Ta moja pięknisia taka zwykła, ale i tak cieszy, bo kwitnie. Choć przyznam że ma prawie 30 kwiatów jak na 2-letnią u mnie to całkiem, całkiem. Czekamy na słońce żeby to wszystko się rozkwitło.
Lukasz2013 20:45, 13 kwi 2016

Oj te magnolie piękne są.
Milka 20:57, 14 kwi 2016

Urszulla napisał(a)

Irenko ciągle pada, nie ma kiedy kosić. A trawa dostała jeszcze większego rozpędu Ta moja pięknisia taka zwykła, ale i tak cieszy, bo kwitnie. Choć przyznam że ma prawie 30 kwiatów jak na 2-letnią u mnie to całkiem, całkiem. Czekamy na słońce żeby to wszystko się rozkwitło.

Tomnostwo kwiecia ma, super pokaz nas czeka. No my tez nie kosilismy, bo jak maz ma wolne, to akurat leje.
Urszulla 02:43, 15 kwi 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Oj te magnolie piękne są.

Ta biała u Ciebie już pięknie rozkwitła