Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 11:28, 13 gru 2012

BarbaraM napisał(a)
Ula,Ty masz talent!
Cudne aniołki.
Ja kupiłam już większość na wianek.Jeszcze jakąś tasiemkę mam w planie dokupić i będę działać.

Idę do pracy bo muszę szybko skończyć.Na jutro jest potrzebne.
Ja może i chętnie pomogłabym komuś tylko mam opory przed wymądrzaniem się.
Jeśli by ktoś chciał doradzenia to owszem,chętnie.
Oglądając zdjęcia na ogrodowisku nasuwają mi się czasem pewne rozwiązania.
Wydaje mi się jednak że tu jesteśmy jak w takiej wspólnej rodzinie i każdy ma własny raj.
Niekoniecznie trzeba się do niego wtrącać.
Jeden woli wszystko poukładane,drugi artystyczny nieład.
Nie to co ładne ale co się komu podoba.

Cieszę się że wianek w trakcie.

Nie martw się tu się nikt nie wymądrza......po prostu dzielimy się inspiracjami i tym co wyszukamy w sieci i na O, każdym ma wiedzę w jakiejś cząstce....uczymy się od siebie nawzajem. Jest tu dużo rad,porad i podpowiedzi związanych z ogrodem. Ja trafiłam tu jako totalny laik w poszukiwałam inspiracji....i Danusiowe Gardenarium tu mnie zaprowadziło.......dzisiaj wiem jak się zabrać za ogród, .........a czy wyjdzie pięknie czy nie to się okaże. Na szczęście rośliny można przesadzać A przy okazji ogrodu poznałam wiele wspaniałych ludzi.....i to dla mnie jest cenniejsze.....siedząc w domu umilam sobie czas ze wszystkimi, którzy mają go mniej lub więcej.....ale też są ogrodowo zakręceni.

A tak jak piszesz ...każdy ma inny ogród.....i ja kiedyś miałam takie przemyślenia, że swój ogród mam jeden i nie mogę w nim mieć wszystkiego co mi się podoba.....ale mam to u innych.....i to mnie zadowala i daje mi ogromną radość jak inni piękne rzeczy pokazują. Bo natura.....to najpiękniejszy raj na ziemi

Ależ się rozpisałam.Pozdrawiam w cieple zimowego słońca
Urszulla 11:30, 13 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Urszullo, piękne te aniołki i takie radosne. A właśnie takiej radości nam trzeba.

Dziękuję za miłe słowa, pierwszy raz robiliśmy z synem z masy solnej.....on zrobił szablon na sukienkę, a ten mały to całkowicie sam działał.
Urszulla 11:34, 13 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No to ja coś czuję, że w przyszłym roku zabiorę się za aniołki z masy solnej Super! Pozdrawiam i gratuluję

fajna zabawa, ale ja wolę wianki i szyszkowe cudeńka.....no ale jak się ma dzieci to one też muszą się wyżyć manualnie i być dumne z tego że same coś zrobiły Mój S. lubi takie zabawy. Właśnie w szkole skończył wyszywanie aniołka na kanwie na ocenę, a teraz o innych ozdobach myśli.
Urszulla 11:36, 13 gru 2012

Ymmo- cieszę się z pozytywnego odzewu.....nawet jakby było brzydko to wszyscy by chwalili ale na szczęście wyszło jakoś dobrze jak na pierwszy raz. Bezczelnie zgapiliśmy od Elizy
eliza3 12:41, 13 gru 2012

Urszulla napisał(a)
A tego nie spodziewałam się że będę robić wczoraj......S. mnie postawił przed faktem....i zainspirowani aniołkami Elizy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2109-kwiatki-i-rabatki-u-elizy?page=175

zobaczcie co zrobiliśmy wspólnymi siłami

[img si

Dziękuję Ci Elu za inspirację

Uleńko, wielkie gratulacje, bardzo się cieszę, że byłam dla ciebie inspiracją. Ja też uczyłam się od innych Sama przyznajesz, że to świetna zabawa, zwłaszcza dla dzieci, gratuluję i czekam na zdjęcia pomalowanych.
BarbaraM 12:43, 13 gru 2012

Opłaca się takie "zgapianie"
Cudne aniołki przecież.

Dziękuję Ci za zachęcanie mnie.
Bardzo to mi potrzebne.
Ja właśnie też poznaję sympatyczne osóbki
Tak mi tu dobrze.
Dotąd prawie nikt nie rozumiał mojego ogrodowego zakręcenia.
Wielu tylko podziwiało i....nic.
A ja potrzebuję żeby pogadać z kimś kto rozumie moje zapędy.
Żeby podziwiać,poprawić jak się coś źle zrobi,doradzić...

Też w domu jestem,choć nie zawsze mam czas.
Praca w domu to ogromne wyzwanie.
Trzeba mieć się pod kontrolą (no bo przecież tyle zajęć domowych na mnie czeka)
Mala_Mi 13:43, 13 gru 2012

Aniołki bardzo udane
Przy takich zajęciach nie tylko dzieci się bawią ale i rodzice
BarbaraM 13:54, 13 gru 2012

Acha!Czy masz jakieś przemyślenia dotyczące wiatrołapu?
Jakiś akcencik może...

I jeszcze - jak się ma rybka?
Urszulla 14:25, 13 gru 2012

BarbaraM napisał(a)
Acha!Czy masz jakieś przemyślenia dotyczące wiatrołapu?
Jakiś akcencik może...

I jeszcze - jak się ma rybka?

Rybka pływa, S. ją karmi....i się bardzo z niej cieszy.

Co do wiatrołapu to przeglądnęłam masę stron internetowych i naklejek ściennych.....ale chyba skończę na tym pomyśle ramek ze zdjęciami z budowy......zastanawiam się czy mały format i więcej...czy A4 ze zdjęciem w środku na naturalnym brązowym tle. I widziałam na allegro takie lampiony na świeczkę....już nie ma tej aukcji.....ale cena z licytacji była 70zł więc nie wchodzi w rachubę, ale są takie haczyki M3 podpatrzyłam na wrocławskim wiankowaniu, które się przylepia i na nich można wieszać dekoracje......co jakiś czas np. zmienić. Takie mam na razie przemyślenia......a realizacja jak będzie kasa....czyli nie wiadomo kiedy.......ale plan jakiś się by już przydał żeby się rozglądać.
Bogdzia 16:43, 13 gru 2012

Ula bardzo sie Wam aniołki udały , są sliczne. Ciekawa jestem jak będą wyglądały po malowaniu. Mam nadzieję ze pokazesz. Pozdrawiam serdecznie.