Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:25, 11 gru 2012

Basiu-wyjadałyście to tak jak mój starszy S. ...już mi chciał otworzyć słoiczek jak zobaczył dzisiaj trzy na stole.

Agatko- super, bo od Ciebie się wszystko z tą skórką zaczęło .....pomyślałam że może innym też się zechce robić U mnie to już rytuał odwieczny przed świętami.....a i w ciągu roku robię czasem nawet z dwóch pomarańczy.
BarbaraM 18:04, 11 gru 2012

Daj mu trochę na spróbowanie....no.......troszeczkę.......

(ja go rozumiem)
Bogdzia 18:08, 11 gru 2012

Bardzo ładnie wygląda Twoja skórka , błyszcząca z gęstą zalewą, będą pyszne ciasta z nią. Też zrobię.Pozdrawiam serdecznie.
eliza3 19:45, 11 gru 2012

Ale mi apetytu narobiłaś tą skórką pomarańczową, chyba trzeba zrobić...nie dziwię się łakomczuszkowi, też bym chciała posmakować.
EPODLAS 19:58, 11 gru 2012

Śliczny chłopczyk i widać że pomaganie mamie sprawia mu wielką radość. Pewnie mama mu ten nosek pobrudziła?
kasik778 20:00, 11 gru 2012

Urszulla napisał(a)
Ugotowaną skórkę pokroiłam drobniutko i zalałam 3 szkl. wody +1,5 szkl. cukru

i gotowałam 1 godzinę na małym gazie pod przykryciem, aby niewiele wody odparować (skórka musi pływać cały czas w syropie). Potem zgasiłam i zostawiłam na noc aby nasiąkała syropem.
Rano dosypałam 0,5 szkl. cukru i gotowałam 0,5 godziny i znowu wyłączyłąm aby nasiąkła gęstszym syropem.

Ula świetny przepis, na pewno mi się przyda, bo uwielbiam skórkę pomarańczową, nie tylko na święta

a propos wianka to ja właśnie ten mój kupiłam z gałązek winogronu i jest pomalowany białą farbą, tylko na nocnym trybie tego dobrze nie widać, w każdym bądź razie ty zrobiłaś istne cudo, bardzo mi się podoba ten pomysł z szyszkami
bociek 21:03, 11 gru 2012

Ula, dzieki za przepis. Uwielbiam skorke, mus zrobic kiedys
Ymma 21:39, 11 gru 2012

Urszulla napisał(a)

wygląda wspaniale i na pewno jest pyszna tylko dlaczego mój M nienawidzi skórki pomarańczowej i nigdzie nie mogę jej dodawać, chlip ?

pozdrawiam
Kindzia 22:13, 11 gru 2012

Moja Babcia dodawała jeszcze podczas smażenia skórki trochę octu, nie wiem dlaczego...i ja też tak robię. Octu potem nie czuć, może wyraźniejsza w smaku jest?
Kindzia 22:18, 11 gru 2012

Urszulla napisał(a)

Ja mam jedyna siostrę. Jest ode mnie 14 lat młodsza Jak wychodziłam za mąż, ona zaczęła pierwszą klasę w podstawówce Między naszymi dziećmi jest tylko 7 lat różnicy

Kindziu- to ona szybciej zaczęła życie rodzinne

Nie,nie. Między dziećmi moimi jest 7 lat. Siostra pierwsze dziecko urodziła jak miała 27 lat Ona naukowiec Jedne po drugich studia kończyła, zresztą teraz doktoranckie robi Źle się wyraziłam