Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

marzena 00:40, 19 cze 2013

przesympatyczne zdjęcia z bocianami
pozdrawiam miło
Bogdzia 09:02, 19 cze 2013

gierczusia napisał(a)
Boćki sa urocze .. Ależ się uśmiałam z opisu ,ze daleko im do czyścioszków .. Buziam Bogdziu

Elu serdecznie pozdrawiam.Miło że wpadłaś.
Bogdzia 09:07, 19 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Taniec bociana uchwycony na fotce - to niezwykłe! Świadczy o wrażliwości przyrodniczej i bystrym oku, umiejącym wychwycić takie perełki. Super z ciebie fotograf Bogdziu!

Ja nie jestem nimi zachwycona. Bociuś cudny taniec uskutecznił ale ja byłam za daleko. Ciągle myslę jakie fajne by były te zdjęcia gdybym była blizej.A wogóle to lubię podglądac przyrode.Pozdrawiam Agnieszko.
Bogdzia 10:36, 19 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Bozenko mam nadzieje, ze U Ciebie spokojnie? Czytalam to co napisalas u Ani, okropne to co sie dzieje tydzien temu to przezyłam u siebie: A teraz znowu kraza czarne chmuiry i wszystko wisi w powietrzu. Spokojnej nocy zycze i pozdrawiam serdecznie

Danusiu u mnie spokojnie ale po tym co dzieje się gdzie indziej boje sie jechac do odzi żeby mnie takie coś nie złapało w drodze, a miałam dzis jechac i nie pojadę.Mam nadzieje ze ani u mnie ani u Ciebie nic złego dziac sie nie będzie.Pozdrówka.
Bogdzia 10:45, 19 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Fajnie, że do Ciebie zajrzałam; wierszyk o jeżu, zdjęcia boćka - mogłam przegapić!
A ja obserwowalam krążącego nad działkami drapieżnika. Po sylwetce nie umiem go rozpoznać: kania, czy jastrząb? Zaznaczam, że zdjęcie fatalne, str. 631

Basiu byłam i napisałam.Pozdrówka.
Bogdzia 10:51, 19 cze 2013

Justyna napisał(a)
Bogdziu, ale miałaś wygibasy boćkowe.
Ja ostatnio znowu miałam konforntująca sytuację. W ogrodzie pies wywąchał małą sikorkę. Ślicnza bogatka. Zamknełam go więc w domu i zadzwoniłam do azylu ptasiego z pytaniem co zrobić, czy mam ją przywieźć. Usłyszałam, że to normalne, żeby nie zabierać, że ptaki tak się ucza latać że często lądują, że rodzice mają małą pod kątrolą, słyszą głosy i dokarmiają. Posłuchałam się tej sugestii, małej zostawiłam tylko kilka komarów na przekąskę. Kiedy wieczorem wróciłam do domu znalazłam już ciało potraktowane przez kota. No i tak to Następnym razem, oby nie, nie posłucham. Ale chociaż Ani się udało zreanimować szpaka.
Pozdrawiam

Justynko przykre to ale dobrze Ci poradzili. Jak młode wyfruną z gniazda to rodzice sie nimi opiekują i przez kilka dni karmią . Na pewno nie zostałby sam bez opieki ale problemem są koty. One nawet nie zjadają upolowanych ptaków , zabijają niemal dla zabawy, a kotów jest bardzo dużo i dlatego ginie mnóstwo takich młodych ledwie co odchowanych ptaszków. Przykre to bardzo bo rodzice z wielkim trudem je odchowuja a potem kot dla sportu je zabija. Ja dlatego do kotów mam niezbyt dobre uczucia bio mozna zrozumiec zwierzęta które zabijają z głodu ale kot nawet najbardziej najedzony nie podaruje takiemu małemu ptaszkowi. Koty nie należą do lubianych przeze mnie zwierząt.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 10:53, 19 cze 2013

marzena napisał(a)
przesympatyczne zdjęcia z bocianami
pozdrawiam miło

Cudny taniec wykonał , ja się też tymi pozami zachwycam ale zdjecia mogłyby byc lepsze. Pozdrawiam Marzenko.
Bogdzia 11:04, 19 cze 2013

W tamtym roku kupiłam w lutym w foliowej torebce piwonie Ewelina. Wypusciła jeden pęd i zakwitła jednym kwiatkiem a w tym roku wygląda tak:

Kwiaty ma wielkie i co dzień troszke rosną.

Pozdrawiam wszystkich i życze miłego i spokojnego dnia bez burz i gradu.
Mala_Mi 12:09, 19 cze 2013

EWELINA PIĘKNA I WIELKA.
danuta_szwajcer 13:54, 19 cze 2013

Ale piękna ta Ewelina: Cudna no i jak nie kochac kwiatów: Pozdrawiam i zycze spokojnego dnia