Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Megi 20:42, 24 cze 2013

Bogdziu, ja zadam to samo pytanie, czym pryskasz ogród od komarów ? u mnie ostatnio wylęgły się chmary komarzych maluchów, jak wpadną na Ciebie, to tylko ucieczka do domu ratuje, horror po prostu
Bogdzia 20:51, 24 cze 2013

Megi napisał(a)
Bogdziu, ja zadam to samo pytanie, czym pryskasz ogród od komarów ? u mnie ostatnio wylęgły się chmary komarzych maluchów, jak wpadną na Ciebie, to tylko ucieczka do domu ratuje, horror po prostu

Pryskałam wszystkimi możliwymi jakie akurat miałam środkami przeciw robalom. Niektóre były od lat nie używane Nawet nie czytałam ich nazw tylko patrzyłam czy są na robactwo ale jedna nazwe zauważyłam to Decis.Użyj cokolwiek owadobójczego i dokładnie opryskaj krzaki.
Bogdzia 20:55, 24 cze 2013

kraania napisał(a)
Bogdziu dziękuję bardzo za plan na opuchlaki. Czym pryskałaś na komory? U mnie jest masakra. Nie mam jak wyjść do ogrodu, bo rzucają się na mnie setkami. Dramat jakiś.

Tak samo było u mnie . Jak przed chwila pisałam do Megi cokolwiek owadobójczego pomoże.Pozdrawiam Kraaniu i miło było Cię poznac, a potem miałam problem ze znalezieniem Cię bo w wyszykiwarkę wpisywałam tylko jedno a i oczywiście nic mi nie pokazywala ale znalazłam i wszystki opisałam , mam nadzieję ze te wiadomości pomogą sie pozbyc opuchlaków.Pozdrówek mnóstwo ślę.
kraania 21:20, 24 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Tak samo było u mnie . Jak przed chwila pisałam do Megi cokolwiek owadobójczego pomoże.Pozdrawiam Kraaniu i miło było Cię poznac, a potem miałam problem ze znalezieniem Cię bo w wyszykiwarkę wpisywałam tylko jedno a i oczywiście nic mi nie pokazywala ale znalazłam i wszystki opisałam , mam nadzieję ze te wiadomości pomogą sie pozbyc opuchlaków.Pozdrówek mnóstwo ślę.

Bogdziu ja również się cieszę, że poznałam Cię osobiście. Do jutra ma u mnie padać, więc nie ma sensu czymkolwiek pryskać ale od środy zaczynam akcję "KOMAR" i "Opuchlak". Chciałabym napisać, że albo one, albo ja... ale mam wątpliwości kto wygra tę walkę...
Urszulla 21:23, 24 cze 2013

Bogdziu- odpoczęłaś po podróży? spotkania dodają sił więc myślę że szybko się zregenerowałaś
Bogdzia 21:27, 24 cze 2013

kraania napisał(a)

Bogdziu ja również się cieszę, że poznałam Cię osobiście. Do jutra ma u mnie padać, więc nie ma sensu czymkolwiek pryskać ale od środy zaczynam akcję "KOMAR" i "Opuchlak". Chciałabym napisać, że albo one, albo ja... ale mam wątpliwości kto wygra tę walkę...

Powodzenia na polu walki , wierzę ze wygrasz w pierwszej rundzie.Pozdrawiam.
jotka 21:27, 24 cze 2013

I ja dzisiaj mogę rozdawać nadwyżki ciśnienia krwi
A komary jak zwykle wolą mojego M. Ale jak jestem sama to nie mają wyboru i tną Spotyka je potem kara śmierci (jak trafię), ale i tak one zazwyczaj zadają cios jako pierwsze...

Poidełko jeszcze nie sfocone, bo aparat wzięłam, ale bez karty gapa ze mnie
Bogdzia 21:30, 24 cze 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu- odpoczęłaś po podróży? spotkania dodają sił więc myślę że szybko się zregenerowałaś

Miałam dziś poważny problem rodzinny , bardzo trudna sytuacja . Jestem bardzo zmęczona dzisiejszym dniem i już wcześniej bardzo się denerwowałam a ten wyjazd to były godziny gdy o wszystkim zapomniałam , całkowita amnezja. Kilka cudnych godzin.Dobrze ze są takie godziny.Pozdrawiam Ula serdecznie.
Bogdzia 21:46, 24 cze 2013

jotka napisał(a)
I ja dzisiaj mogę rozdawać nadwyżki ciśnienia krwi
A komary jak zwykle wolą mojego M. Ale jak jestem sama to nie mają wyboru i tną Spotyka je potem kara śmierci (jak trafię), ale i tak one zazwyczaj zadają cios jako pierwsze...

Poidełko jeszcze nie sfocone, bo aparat wzięłam, ale bez karty gapa ze mnie

Jolu poczekam na zdjecie poidełka cierpliwie. Co do komarów to sytuacja jednakowa w całej Polsce. Czemu u innych tak nie jest? Przypuszczam ze gdyby tak było gdziekolwiek indziej to by samolotami opryskali a nasi wolą zeby nas komary zagryzły.
Mala_Mi 21:55, 24 cze 2013

No to też pryskam....