Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:31, 07 gru 2013

Celina napisał(a)
Wieje i to ostro. Do mojego 4 pietra i wyżej fruwają papierzyska ,reklamówki i inne dziadostwo.

Pozdrawiam cieplutko

U mnie nic nie fruwa ale jeszcze wieje i śniegu brak bo to co jest prawie sie nie liczy.Dzięki za ciepłe pozdrowienia bo w taki zimny dzien bardzo się przydają. Tez pozdrówka ciepłe śle.
Bogdzia 15:34, 07 gru 2013

irena_milek napisał(a)

Podobnie to widzę; u mnie drzewa dają większy pogłos, a te wielkie co rosną w pobliżu na dodatek często lecą całymi konarami, dziś i jutro powoli porządkowanie, oby przestało wiać
Bożenko pozdrawiam, cieszę się, ze nie jest źle, cywilizację mamy
przeżyłam już gorszy huragan, ten na 250!

To prawda grunt ze cywilizacji czyli prądu nie zabrali i w domku ciepło .Nie byłam dziś na ogrodzie , wyjrzałam za drzwi i zrezygnowałam , zimnisko okropne więc nie wiem czy mam jakieś straty ale nie spodziewam sie choc chwilami miałam wrazenie że rh wiatr poukręca.Fakt ze wiało ale nie ma porównania do 2007 roku i bardzo dobrze , nie chciałabym powtórki z tamtego. Pozdrówka.
Anabell 17:50, 07 gru 2013

Bożenko - całe wieki nie pisałam, choć podgladam.wszedzie przerażeni jestesmy ksawerym.
dlaczego ja nie pamietam w 2010 co to było, czy zima? dodaj sobie znaki w czytaniu, nie mam jak reka siegac w pisaniu. tylko jedna pisze.pozdrawiam.
paniprzyroda 18:39, 07 gru 2013

Bogdziu, czytam, że u Ciebie wszystko w porządku, to dobrze. Buziaki.
Bogdzia 19:34, 07 gru 2013

Anabell napisał(a)
Bożenko - całe wieki nie pisałam, choć podgladam.wszedzie przerażeni jestesmy ksawerym.
dlaczego ja nie pamietam w 2010 co to było, czy zima? dodaj sobie znaki w czytaniu, nie mam jak reka siegac w pisaniu. tylko jedna pisze.pozdrawiam.

Haniu muszę Cię przeprosic bo faktycznie źle napisałm odpowiadając Irence, już poprawiłam. Nie chodziło o 2010 r tylko 2007.W 2010 miałam jedną z najgorszych przygód w zyciu i tak mi to siedzi w głowie że jak piszę nawet o innym roku to sie mylę. A największą wichure przeżyłam w 2007 roku 17-18-19 stycznia . Wiatr wiał podobno z predkościa 250km/h ( tak podała stacja na Śnieżce, u mnie może było troche mniej ) było mnóstwo dachów zerwanych . Najbardziej utwił mi w pamięci nowiutki budynek w którym jeszcze nikt nie mieszkał i wiatr zrywając dach wyrwał również cały róg domu na pierwszym pietrze.Odpisując Ci przeglądam notatki i tak patrzę że te wichury jednak często się zdarzają ale zniszczenia sa w róznych miejscach Polski więc jeśli to się dzieje gdzieś indziej to sie nie pamięta bo najbardziej sie pamięta jak sie coś u nas zdarza.Ja ten pamiętam bo był najmocniejszy jaki przeżyłam.Może u Ciebie aż tak źle nie było , no i oczywiście jeszcze źle był ten rok napisany. Nawet nie zauważyłam tego błędu , przepraszam.Pozdrawiam i zdrówka zycze.
Bogdzia 19:36, 07 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, czytam, że u Ciebie wszystko w porządku, to dobrze. Buziaki.

Dzis wieczorem jechaliśmy przez wieś i okazuje się ze tylko pół wsi miało prąd a drugiej połowie dopiero naprawiali . Miałam szczęście. Pozdrówka Mariolko.
Agania 20:12, 07 gru 2013

U mnie śniegu mało, tylko wieje, moich wiązek miscantowych już nie ma, wiatr je rozwiązał, dzisiaj miałam w ogrodzie sójki, ale ze zdjeciami nie zdążyłam, odleciały

Kiedy ja Święta przygotuję, jak na ptaki będę polować wypatruję sikorek, jeszcze ich nie ma
pozdrawiam Bogdziu
Bogdzia 20:22, 07 gru 2013

Agania napisał(a)
U mnie śniegu mało, tylko wieje, moich wiązek miscantowych już nie ma, wiatr je rozwiązał, dzisiaj miałam w ogrodzie sójki, ale ze zdjeciami nie zdążyłam, odleciały

Kiedy ja Święta przygotuję, jak na ptaki będę polować wypatruję sikorek, jeszcze ich nie ma
pozdrawiam Bogdziu

Sikorki to ptaszki dosyc mocno terytorialne , jak juz je zwabisz i powiesisz budki to bedziesz miała.O świeta sie nie martw jak będą blisko to na pewno zrobisz.Pozdrówka.
Dzidka 20:40, 07 gru 2013

Przyszłam zobaczyć co piszecie w temacie ptaszkowym.
A tu takie wieści.

Bogdzia napisał(a)

Ja w pierwszej chwili myslałm że to spięcia przewodów ze przez wiatr się postykały i sa spięcia ale to były błyskawice.Nie jest źle Bożenko , nic złego sie nie stało.Pozdrawiam.

Szczęśliwie u nas nie było tak groźnie. Ale ptaszki się pochowały.
Mala_Mi 20:45, 07 gru 2013

Dzięki Bogdzia za czujnosć

Dla Ciebie