Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:27, 18 sty 2014

an_tre napisał(a)
Bogdziu wierszyk fantastyczny i trochę też dla mnie
wnuk powiedział, że jestem dla niego bardzo ważna, bo go nauczyłam wchodzić na drzewa i wiele różnych rzeczy, aż mnie zamurowało, nie myślałam, że to było dla niego takie ważne
niedawno 3,5 roczną wnuczkę uczyłam ciąć nożyczkami i teraz muszę chować nożyczki, bo bardzo lubi ciąć

To fajnie jak jest wiecej takich babc do których wierszyk pasuje. Okazuje sie ze nie wiadomo nigdy co wnuki najbardziej zapamiętaja , ważne zeby wogóle pamiętały o babciach.Moja córa też tak lubiła ciąc , wycinała wszystkie obrazki , robiła serwetki i wciąz miała pomysły na cięcie ale w koncu z tego wyrosła. Było co sprzatac ale teraz miło wspominac. Pozdrówka Aniu.
Bogdzia 19:28, 18 sty 2014

yolka napisał(a)
Wierszyk miły babcinemu sercu bardzo. Podziwiam.

Babcie jak jest mowa o wnuczkach zawsze się wzruszaja. Dzieki Jolu.
ewa004 19:46, 18 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Babcie jak jest mowa o wnuczkach zawsze się wzruszaja. Dzieki Jolu.

Nie zawsze ja takiej Babci nie miałam
Bogdzia 19:52, 18 sty 2014

ewa004 napisał(a)

Nie zawsze ja takiej Babci nie miałam

Ewus dawniej inne czasy były . Ojciec rodziny dostawał w pierwszej kolejności jedzenie bo przychodził zmęczony po pracy. Dzieci nie mialy nic do powiedzenia , nie były obsypywane tak prezentami jak teraz i było ich więcej w rodzinach niz teraz . Czasy się zmieniaja ale myśle ze mimo to babcie zawsze miały ciepłe uczucia dla wnuków , moja np wybierała zawsze najpiękniejsze owoce i chowała dla najmłodszej wnuczki , ja byłam najstarsza ale i tak mnie to wzruszało jak widziałam ze tak dba o najmłodsza. Nie można porównywac różnych czasów , teraz dzieci sa w centum uwagi , kiedyś panowie byli.Wszystko się zmieniło jak kobiety zaczęły pracowac.Pozdrawiam Cię serdecznie.
anna_g 20:09, 18 sty 2014

Wierszyk dla Ani poczytałam u Ani - jest naprawdę wzruszający choć ja nie płaczę bo jeszcze nie marzę o zostaniu babcią Moje dzieciaki mają jeszcze czas i ja też Moja Mama czasem mówi że bycie Babcią jest lepsze niż rodzicem bo "nie trzeba już wychowywać a można rozpieszczać i się cieszyć dzieckiem bez konsekwencji złego wychowania"
U mnie tej zimy nie było śniegu nic a nic... A dzisiaj mgła jak mleko zakryła mi świat Jednak wyszłam na chwilę popatrzyć co w ogrodzie słychać i pooglądałam tego mojego chorego rodka. Nie zauważyłam na nim nic natomiast zauważyłam, że przy każdym takim brzydkim pąku który mam usunąć tworzą się nowe, małe boczne i to po kilka... to chyba dobrze, tak? Bogdziu a czy ja już mam je wyłamać bo się tak trochę obawiam czy to nie za wcześnie? Wrzuciłam u siebie zdjęcie listka od spodu, jeśli znajdziesz chwilę zerknij.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli Ci życzę
Mala_Mi 20:09, 18 sty 2014

Bogdzia.. potrzebujemy eksperta od moich azalii.... jak możesz to rzuć okiem...
malgorzata_s... 20:22, 18 sty 2014

Jak zwykle jeśli chodzi o rododendrony i azalie to jesteś niezastąpiona Cudnie że jesteś na O jest kogo wołać na pomoc Miłej niedzieli Bożenko
Bogdzia 20:27, 18 sty 2014

anna_g napisał(a)
Wierszyk dla Ani poczytałam u Ani - jest naprawdę wzruszający choć ja nie płaczę bo jeszcze nie marzę o zostaniu babcią Moje dzieciaki mają jeszcze czas i ja też Moja Mama czasem mówi że bycie Babcią jest lepsze niż rodzicem bo "nie trzeba już wychowywać a można rozpieszczać i się cieszyć dzieckiem bez konsekwencji złego wychowania"
U mnie tej zimy nie było śniegu nic a nic... A dzisiaj mgła jak mleko zakryła mi świat Jednak wyszłam na chwilę popatrzyć co w ogrodzie słychać i pooglądałam tego mojego chorego rodka. Nie zauważyłam na nim nic natomiast zauważyłam, że przy każdym takim brzydkim pąku który mam usunąć tworzą się nowe, małe boczne i to po kilka... to chyba dobrze, tak? Bogdziu a czy ja już mam je wyłamać bo się tak trochę obawiam czy to nie za wcześnie? Wrzuciłam u siebie zdjęcie listka od spodu, jeśli znajdziesz chwilę zerknij.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli Ci życzę

Byłam napisałam u Ciebie.
Bogdzia 20:29, 18 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak zwykle jeśli chodzi o rododendrony i azalie to jesteś niezastąpiona Cudnie że jesteś na O jest kogo wołać na pomoc Miłej niedzieli Bożenko

Nie jestem aż tak madra bo nie bardzo znam się na chorobach , moje rh nie choruja ( a przynajmniej na nic poważnego) więc się nie doszkoliłam . Równiez miłej niedzieli życze.
Bogdzia 20:29, 18 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. potrzebujemy eksperta od moich azalii.... jak możesz to rzuć okiem...

Rzuciłam okiem, napisałam.