Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agacia 20:50, 28 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie mam w poblizu Lidla i nie kupuję w nim wiec nie powiem ale chyba oni też sprzedaja produkty renomowanych firm bo przecież sami nawozów nie produkują.

OK, dzięki za odp.Bogdziu.
P.S. W Lidlu, w przeciwieństwie do np. Biedronki, prawie w ogóle nie ma 'markowych' produktów. Oni niemal wszystko sprzedają pod własnymi markami (chociaż produkują dla nich pewnie te same zakłady co wszędzie). Na przykład nabiał jest sprzedawany pod etykietą 'Pilos', a w praktyce to OSM Hajnówka Nie wiem kto im robi nawozy, na pewno nikt z Polski.

Mala_Mi 21:08, 28 lut 2014

Bogdzia... będzie dobrze.. i super, że się wybrałaś w odwiedziny.... na odległosć większy stres..
Bogdzia 09:23, 01 mar 2014

Nikita napisał(a)
A ja zmienię temat, żeby Was chociaż na chwilkę odciągnąć od zmartwień, trosk i chorób….

Bogdzia, ja bardzo często widuję rozmaite zwierzęta i dla mnie to już „normalna normalność”. Zające, lisy i dziki nie robią już na mnie takiego wrażenia jak kiedyś. Najwięcej jest saren – codziennie widzę gdzieś około setki tych uroczych zwierzątek.
Raz przytrafił mi się jeleń z oooogromnym porożem i stado żubrów (pod Piłą). Ale największe zdziwienie wywołał wielki łoś, który nic nie robiąc sobie z mojej przerażonej miny majestatycznie przemaszerował mi przed maską samochodu.
Jeżeli Bogdzia chciałabyś jechać ze mną i zobaczyć ptaszki to zapraszam (wiek nie ma tu nic do gadania).
Polecam trasę na Szczecin tam jest najwięcej bażantów, żurawi, myszołowów i kuropatw (albo przepiórek, nie wiem dokładnie, bo ich nie rozróżniam…takie malutkie).
Okolice Nowego Sącza to siedliska ptaków wodnych: dzikie kaczki, łabędzie, kormorany i czaple. Nawet ostatnio jedną czaplę udało mi się „upolować” dla Ciebie, ale była bardzo daleko i źle widać na zdjęciu, więc nie pokazywałam. Ale zaraz poszukam to zdjęcie, bo mam je chyba jeszcze w „koszu”.

Znalazłam…zaznaczyłam czerwonym kółkiem, bo naprawdę bardzo słabo widać.

Te w tle, dużo takich białych kropek (na skraju wody) to łabędzie, a obok czapli (z lewej strony, na brzegu zdjęcia) to dwie kaczki.
Pozdrawiam i buziaki ślę

Magda ale mnie zaszokowałas,aż nie wiedziałam co odpisac. Bardzo kusząca Twoja propozycja ale skorzystac z niej nie bedzie łatwo.Zdjęcie czapli nie jest złe jesli widac wszystko o czym piszesz , byc moze można by je poprawic rozjasnieniem i wykadrowaniem, czapla świetna, uwielbiam czaple za ich esowate szyje i cierpliwe gapienie się w wode. Koło Nowego Sacza to pewnie na jeziorze Roznowskim zdjecia robione.Pozdrówka śle serdeczne.
Bogdzia 09:23, 01 mar 2014

Aniu musiałam jechac bo przecież zawał bym dostała, ale niezbyt mnie ta wizyta uspokoiła bo bledziutki mój choruszek jest.Miłego dnia.
ewa004 10:48, 01 mar 2014

Bogdziu ale z Ciebie kochana babcia
Pozdrawiam Cię i cieplutko tuliśkam
Milka 11:02, 01 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Byłam dziś u niego , ma gorączkę i gardło wyraźnie chore no i trzeba leczyc. Dwa tygodnie chorował potem trzy dni w szkole i znów chory, rece opadają.

Wg mnie, źle dobrany lek, mam nadzieję, ze twoja kontrolna wizyta pomogła, będzie lepiej
Mala_Mi 12:24, 01 mar 2014

Pierwszy zakwitł.. to od Ciebie dostałam
Krys 12:55, 01 mar 2014

Bożenko pozdrówka zostawiam i ide do ogrodu i do rębaka
ZbigniewG 13:49, 01 mar 2014

Bogdzia muszę swoje przylaszczki sprawdzić ale chyba nic z tego

ale w tym odcieniu coś dzisiejszego mam a co ???

Nikita 14:09, 01 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

czapla świetna, uwielbiam czaple za ich esowate szyje i cierpliwe gapienie się w wode. Koło Nowego Sacza to pewnie na jeziorze Roznowskim zdjecia robione.Pozdrówka śle serdeczne.

Bogdzia to dokładnie jezioro Czchowskie tuż obok Rożnowskiego. Czaple były dwie, ale jedna bardzo szybko mnie zauważyła i zerwała się do lotu…zresztą ta na zdjęciu też zaraz odleciała…szkoda bo śliczna była. Jak będę w tej okolicy i znajdę chwilkę czasu to postaram się zrobić kolejne zdjęcie…może oprócz czapli będą też kormorany…..

Bogdzia, a dla twojego wnusia ode mnie łabędzie (też na jeziorze Czchowskim)….najpierw dzidziuś a potem jego rodzice

Miłego weekendu