Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agacia 17:17, 17 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

I pewnie mu z nim do twarzy., bo przecież to żaden problem.

Dla mnie problem! Nie lubię prasować i już, wszystko, tylko nie to!

Zdrówka Bogdziu
Milka 17:20, 17 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie jak nie pada solidnie to przynajmniej mrzy i roboty w ogrodzie odłożone do lepszych czasów.Irenko przejrzyj pogode np w Twoja pogoda i zobacz bo bardzo dużo deszczu ma byc to przed nim podsyp. Nazbierałas juz tych rh sporo.

Tak muszę zrobić, ale oni podają, ze będzie lać i u np. Marzenki leje, a u mnie nie, niby do 5km, a taka różnica
nazbierałam pod twoim wpływem, a potem w Anglii, jak zobaczyłam te drzewa, to wiesz, od razu więcej się chce na razie w kondycji są, ale wiadomo, odżywić trzeba
Bogdzia 17:23, 17 mar 2014

Agacia nie napisałam o bukszpanach , moim zdaniem na nic się nie oglądaj tylko posadz od razu, bedzie lepiej niz moczyc je w wodzie.
Bogdzia 17:24, 17 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Tak muszę zrobić, ale oni podają, ze będzie lać i u np. Marzenki leje, a u mnie nie, niby do 5km, a taka różnica
nazbierałam pod twoim wpływem, a potem w Anglii, jak zobaczyłam te drzewa, to wiesz, od razu więcej się chce na razie w kondycji są, ale wiadomo, odżywić trzeba

irenko spokojnie często o tej porze śnieg leży i nic się nie robi na pewno zrobisz na czas nawet jeśli jeszcze poczekasz.
Urszulla 17:53, 17 mar 2014

Optymistycznie dzisiaj było u Ciebie, nawozy sypiecie oczywiście w myślach, za kilka dni w realu,
a prasowanie u każdego inaczej. Gratuluję tym kobietom które się wymiksowały częściowo ze żmudnego zajęcia.
Kasik 18:26, 17 mar 2014

Przybiegam w pospiechu, poczytałam o koszulkach, nawożeniu i mężusiach. U mnie kiedyś maż bardzo dużo prasował, ale ostatnio to mi się zbiesił chłopina. A było tak fajnie.
Dowiadywałam się w szkółkach blisko mnie o stare odmiany rh i tak naprawdę to prawie ich nie oferują. Nie wiem z czego to wynika- moja koleżanka mówi ,że jak u ludzi wymarzają, to oni mają lepszy zbyt. :
Przygotowałam sobie listę od Ciebie do Iłowy myśląc, że będę mogła przebierać i wybierać, a tu klops. Dobrze, że zabrałam ofertę rh zGgardenii, to przynajmniej mogłam zobaczyć te których nie brałam pod uwagę. Teraz zostało mi zatroszczyć się o nie.
Pozdrawiam
MagdalenaK8 18:48, 17 mar 2014

Przywitać się przyleciałam, piszę jakbym to robiła na miotle , u mnie też pada czasami powieje, ale generalnie ok. M nawóz mi rozsiał pod rh, przegrabił i generalnie lub prasować.
Miłego tygodnia życzę
Agacia 19:19, 17 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Agacia nie napisałam o bukszpanach , moim zdaniem na nic się nie oglądaj tylko posadz od razu, bedzie lepiej niz moczyc je w wodzie.

Dzięki Bogdziu!
agata19762 19:33, 17 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Mój M też każdego dnia w koszuli i garniturze do pracy chodził i trzeba było prasowac ale ja ani raz nie prasowałam mimo stazu małzeńskiego mocno przekraczającego Twój wiek. Przecież na zelazku nie pisze ze moga używac tylko kobiety i na pralce też nie pisze wiec obydwoje sami sobie ubrania przygotowywaliśmy oczywiście bez zadnych automatów. .

Bogdziu rozbawiłaś mnie tym
ja też tak myślę, ale koszule eMowi prasuję, bo mój mundurowy ....
więc też codziennie je nosi ...
agata19762 19:35, 17 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

ano nie pisze...... mój aby nie prasować .. nie nosi koszul Tylko na wesela.. a tych nie mamy za dużo ...

Aniu to masz szczęście podwójne