Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasik 21:47, 02 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasiu bez zawiadomienia wcześniejszego na pewno nie przyjedziemy bo my nie Sanepid.

ha,ha,ha
Bogdzia 21:48, 02 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Fotki ze spotkania w klimatycznym miejscu, z taka ilością smakołyków, ze nie wiedziałam czy patrzeć na piękne dziewczyny czy na piękne jedzonko

Aparat czytam, że rozkminiłaś Fotki piękne. Opłacała się zmiana. Mi żadna zmiana nie pomoże, bo ja robię i tak zawsze z automatu.. nigdy nie mam czasu ani silnej woli przeczytać instrukcji

Kaczki mi też przylatują codziennie.. i gniazdo robi sroka.. chociaż to szkodnik to nie mam sumienia jej przegonić. Leżymy z niej ze śmiechu... Do budowy ściąga gałęzie o metrowej długości.. jak leci z tym to odpoczynki robi co drzewo.. ależ jest to walka na śmieć i życie.. Dramatyczne to , ale też i śmieszne.. co któryś raz gubi zdobycz.. Brzozę moją równo oskubuje z gałęzi..

A tak wogle to bolą mnie oczy, albo zapalenie spojówek, albo jęczmień ,albo to i to.. oszczędzam oczy do pracy, dlatego mało zaglądam

Na jedzonko oczywiscie patrz ale i tak zdjecia smaku nie oddaja.Z aparatem jednak są problemy szczególnie nagrywanie filmów szwankuje, nie wiem co zrobic oddac czy zostawic ale chyba do zwrotu a juz go polubiłam.....Te zbiegi sroki na filmik sie nadaja , byłoby na co popatrzec. Też kiedys obserwowałam budowanie i ptaki lekko z tym nie maja.Jęczmień złotem posmarowac trzeba i przejdzie ale jak zapalenie spojówek to lekarz potrzebny. moje oczy też by było dobrze wymienic na inne.Nie zagladaj do mnie jak masz jakiekolwiek problemy, szkoda czasu, ogród w tym roku beznadziejny wszystko pomarzło.
Bogdzia 21:49, 02 maj 2016

Kasik napisał(a)

ha,ha,ha

Tak na powaznie to oczywiscie zadzwonię i wszystko ustalimy jak juz będziemy znac szczegóły. Buziaki.
Mala_Mi 22:48, 02 maj 2016

Może jeszcze się przyzwyczaisz i do filmików ..

Sroki dranie.. ale nie mam sumienia ich pogonić.. tak zacięcie walczą.. otwieram oczy i je widzę.. z łózka widzę

I szpakuny..denerwują, ale też z nimi ubaw.. Kazek dziś stwierdził, że Ani trzeba pokazać jak rodzice szpaków mają przewalone.. od świtu do nocy ganiają jak w ukropie z jedzeniem.. a im ciągle mało.... podziwiam ile kursów robią na godzinę.. ale jest taktyka.. w dzień za pokarmem latają dalej.. a wieczorem już zbierają w pobliżu budki.. I sątak zmęczone, że nawet na mnie nie zwracają uwagi.. na 2 metry spokojnie podlatują.
Bogdzia 23:03, 02 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Może jeszcze się przyzwyczaisz i do filmików ..

Sroki dranie.. ale nie mam sumienia ich pogonić.. tak zacięcie walczą.. otwieram oczy i je widzę.. z łózka widzę

I szpakuny..denerwują, ale też z nimi ubaw.. Kazek dziś stwierdził, że Ani trzeba pokazać jak rodzice szpaków mają przewalone.. od świtu do nocy ganiają jak w ukropie z jedzeniem.. a im ciągle mało.... podziwiam ile kursów robią na godzinę.. ale jest taktyka.. w dzień za pokarmem latają dalej.. a wieczorem już zbierają w pobliżu budki.. I sątak zmęczone, że nawet na mnie nie zwracają uwagi.. na 2 metry spokojnie podlatują.

Wątpię ze się przyzwyczaję, w internecie też ludzie w opiniach na to narzekają choc sam aparat chwalą. Z ptakami masz rację nie maja lekko zeby młode wyprowadzic z gniazd muszą sie narobic niesamowicie.Nagrałam dzis sójke a własciwie pana sójkę , zobacz jaki ma fajny czubek.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPpAflyiXLs
Madzenka 00:10, 03 maj 2016

Podobno mam dwa malutkie szpaki w gneiżdzie na skrzynce od żaluzji. Slysze tylko ich głosy, gdy drą się o jedzenie
Basilikum 06:39, 03 maj 2016

oj szkoda jajeczka bylby ladny ptaszek ale taka juz jest selekcja w naturze

ja tez juz mam ptaszki ale nie wiem jakie dra sie w nieboglosy
agata19762 09:40, 03 maj 2016

Bożenko portrety kwiatów piękne.
Bardzo mi się podobają

Spotkanie za spotkaniem...
Jak WAM fajnie !!!

U mnie też ciągle mnóstwo ptaków. Ostatnio telefonem pstrykam fotki.
Z daleka nie sposób tel zrobić.
Trzeba aparat odkurzyć
Urszulla 16:37, 03 maj 2016

Upragniona kawka na świeżym powietrzu wypita i znów się chmurzy, tym razem na burzę z ulewą. I jak tu się człowiek może nacieszyć przyrodą
Napia 18:32, 03 maj 2016

Witam się Bogdziu po krótkiej przerwie Przesyłam buziaki i zabieram się do nadrabiania zaległości, bo ponad sto stron się uzbierało