Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 22:46, 03 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Jak to podobno? Jak sie drą znaczy są. Dotąd słyszałam i widziałam gniazda małych ptaków w skrzynkach od zaluzji , nie słyszałam zeby je szpaki wykorzystywały. A czeresni pewnie nie masz , moze sasiedzi mają bo jak małe wyleca to najchetniej na czereśnie.

Szpaki u mnie źywią się na trawniku a sąsiedzi mają czereśnie zaraz obok za płotem
Fachowcy od elewacji na rusztowaniach widzieli gniazdo z dwoma pisklakami
AnnaCh 23:02, 03 maj 2016

Bogdziu, czytam, że u Ciebie w końcu deszcz spadł
Cieszę się Twoim szczęściem, pozdrawiam.
Mala_Mi 00:11, 04 maj 2016

Filmiki obejrzę jutro..
Czeremcha ma różowe kwiatki??? Jakś odmianowa jest.. bo u nas to tylko białe
Nikita 03:03, 04 maj 2016

Bogdziu, w "szmaragdowym dzisiaj 2 razu zagrzmiało i pokropiło co ksiądz kropidłem, ale teraz patrzę że szyby u mnie mokre, więc chyba troszkę pada (mam nadzieję że ogródek też mi podlewa).
W mnie wkleiłam fotki twoich/moich ciemierników...zobacz czy dobrze się nimi opiekuję?
Buziaki.
Bogdzia 09:31, 04 maj 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Bogdziu u mnie popadało całkiem nieźle jestem zadowolona, teraz spokój, więc jest u ciebie, miłej nocki, lilia posadzona i podlana pozdrawiam

Ja mierze ile wody spada. Wczoraj iznie z nocą jest to 3litry na metr kwadratowy.To taki średni opad. Agata u Ciebie zawsze więcej pada, Twoja miejscowosc to dla mnie wielki stres bo często u mnie wcale nie pada a w J kałuże stoją. Jestesmy bardzo blisko siebie ale pod względem opadów to przepasc miedzy nami. Ta roslinka to liliowiec to co innego niz lilia.
Bogdzia 09:35, 04 maj 2016

Nikita napisał(a)
Bogdziu, w "szmaragdowym dzisiaj 2 razu zagrzmiało i pokropiło co ksiądz kropidłem, ale teraz patrzę że szyby u mnie mokre, więc chyba troszkę pada (mam nadzieję że ogródek też mi podlewa).
W mnie wkleiłam fotki twoich/moich ciemierników...zobacz czy dobrze się nimi opiekuję?
Buziaki.

U mnie tez dwa razy zagrzmiało ale deszcz był przez chwilę piękny , w sumie napadało tak jak pisałam wyzej 3 litry na metr kwadratowy, dla moich rh to mało ale lepsze niz nic.Byłam i widziałam te ciemierniki , wielkie są , moje duzo mniejsze a pytałam o nie dlatego ze Karola narzekała ze duzo nie przeżyło.
Bogdzia 09:35, 04 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że nie tylko w małopolskim spotkania się rozpoczęły Fajnie Wam było to widać, myśmy też trochę poszaleli
Teraz czas spotkań i poznawania w realu

U nas spotkań i wyjazdów zatrzęsienie.
Bogdzia 09:37, 04 maj 2016

an_tre napisał(a)
jest tak ogromna susza, każda kropla deszczu na wagę złota wczoraj sąsiad siał kukurydzę koło mojego domu jak wyszłam na dwór to myślałam, ze jakaś nawałnica przechodzi, a to tylko pracowały siewniki, dobrze, że pada, słyszę spadające krople za oknem

Chyba bardzo duzo deszczu powinno spasc by wrócic do stanu sprzed ostatniego lata. Na południu sporo pada ale u nas nie widac by przyroda chciała nadrobic te straty.
jankosia 09:37, 04 maj 2016

O Bogdzia, jesteś Powiedz mi, czy ten oprysk to można też stosować na kwitnące już rh? Bo dwa mi już kwitną i nie wiem czy je omijać czy nie? Nie popali to kwiatów?
Bogdzia 09:38, 04 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Szpaki u mnie źywią się na trawniku a sąsiedzi mają czereśnie zaraz obok za płotem
Fachowcy od elewacji na rusztowaniach widzieli gniazdo z dwoma pisklakami

To powodzenia w hodowli Marzenko.Wyjedza Ci z trawnika pędraki w tym są naprawdę dobre.