Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:35, 03 gru 2012

Martek napisał(a)

A mnie dziś w okno wpadła malutka sikorka sosnówka. Straciła przytomnosc i trzeba było ją ratowac ale ogrzała sie w domu, pomoczylismy łepek i odzyskała siły i została wypuszczona .To ona.

Masz Bogdziu szczęście do tych przygód ...
Ptaszek biedaczysko zaliczył baranka ...Dobrze,że reanimacja się powiodła Czułaś jak jej pika ze strachu serduszko ?

Takie rzeczy czasem się zdarzają tym bardziej ze mamy dom pod lasem i ptaków jest sporo. Jak dotąd żaden nam nie padł i to jest pocieszające i nie ma takich przypadków dużo .Serducho oczywiście waliło, przez moment myśleliśmy że uszkodziła sobie dziób ale na szczęście nic złego się nie stało. Odżyła i poleciała.
Bogdzia 19:38, 03 gru 2012

Marta my emeryci i stale wyglądamy na te ptaszki , pilnujemy żeby koty nie przychodziły to i każdy przypadek prawie wypatrzymy.
Tess 19:40, 03 gru 2012

Bożenko, popyszczyłam w moim wątku, bo jako gościowi, nie wypada mi w Twoim
Bogdzia 19:45, 03 gru 2012

Tess napisał(a)
Bożenko, popyszczyłam w moim wątku, bo jako gościowi, nie wypada mi w Twoim

Byłam , widziałam , odpisałam.Pozdrawiam serdecznie.
Madzenka 20:00, 03 gru 2012

Pooglądałam zimę i ptaszki i zmykam
U nas ciągle bez śniegu....
Dzidka 20:05, 03 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
......A bażanty niestety nie chcą byc blisko ludzi , zawsze gdzies daleko są , jedynie z samochodu jak sie robi zdjecia to tak sie nie boja i podchodza bliżej ale trudno za nimi samochodem po polach jeździc..

To ja szczęściara jestem ?
Zdarza się, bażant i na taras zawędruje.
Zdjęcia fatalne, ale ten spokojnie spacerował dookoła domu.

Bogdzia 20:12, 03 gru 2012

Dzidka napisał(a)

......A bażanty niestety nie chcą byc blisko ludzi , zawsze gdzies daleko są , jedynie z samochodu jak sie robi zdjecia to tak sie nie boja i podchodza bliżej ale trudno za nimi samochodem po polach jeździc..

To ja szczęściara jestem ?
Zdarza się, bażant i na taras zawędruje.
Zdjęcia fatalne, ale ten spokojnie spacerował dookoła domu.

No jesteś szczęściara faktycznie , dobrze ze to zauważyłas. Piękny ogród , niecodzienne rośliny i jeszcze bażanty, no i innych ptaków tez nie brakowało. Wszystko u Ciebie można zobaczyc. I ja trochę , wcale nie tak mało widziałam. Pozdrawiam serdecznie Dzidko. Pozdrów również Jasie.
Bogdzia 20:13, 03 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pooglądałam zimę i ptaszki i zmykam
U nas ciągle bez śniegu....

A gdzie Ty tak zmykasz Marzenko?? Stale ostatnio gdzieś bywasz. Pozdrawiam .
Mala_Mi 20:21, 03 gru 2012

A ja wiosną pochowałam jednego ptaszka..... zabił się o szybę..... I to wcale nie tę dużą w pokoju, tylko w zwykłym oknie Dziś też cały czas wpadały w okna.... ale raczej to było dziś pukanie.... i pretensja że małe karmniczki stoją puste
Bogdzia 20:30, 03 gru 2012

asc napisał(a)
A ja wiosną pochowałam jednego ptaszka..... zabił się o szybę..... I to wcale nie tę dużą w pokoju, tylko w zwykłym oknie Dziś też cały czas wpadały w okna.... ale raczej to było dziś pukanie.... i pretensja że małe karmniczki stoją puste

Przykra sprawa, zal każdego ptaszka bo ile to zachodu mają rodzice z jego wychowaniem . My zawsze bierzemy pod kran , trochę wody do napicia do dzioba i jakoś jeszcze nie mieliśmy tak przykrego przypadku. Oby się nie zdarzył. Pozdrówka Aniu.