Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 23:39, 27 sty 2018

Bożenko zerknij jak znajdziesz czas , bo znowu mam ptasią zagadkę....kurcze muszę mieć aparat z większym zoomem bo niektóre ptaki bardzo płochliwe i blisko podejść nie pozwalają. Chodzi o tego pod zachodem słońca
Bogdzia 08:59, 28 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bożenko zerknij jak znajdziesz czas , bo znowu mam ptasią zagadkę....kurcze muszę mieć aparat z większym zoomem bo niektóre ptaki bardzo płochliwe i blisko podejść nie pozwalają. Chodzi o tego pod zachodem słońca

Byłam.
Nikita 10:41, 28 sty 2018

Szkoda Bogdziu, że wczoraj nie mogłyśmy się zobaczyć. Na szczęście to początek naszych spotkań...liczę na kolejne (jak nie będziesz miała transportu, to po ciebie pojadę)

PS. Kochana powiedz mi czy rododendrony mogą zostać zaatakowane przez grzyby? Zauważyłam na jednym z nich dziwnie powyginane listki, nie jest ich dużo ale nigdy wcześniej ich nie widziałam. Jak zrobię zdjęcie to wstawię, żebyś mogła zobaczyć jak to wygląd.
Bogdzia 19:36, 28 sty 2018

Nikita napisał(a)
Szkoda Bogdziu, że wczoraj nie mogłyśmy się zobaczyć. Na szczęście to początek naszych spotkań...liczę na kolejne (jak nie będziesz miała transportu, to po ciebie pojadę)

PS. Kochana powiedz mi czy rododendrony mogą zostać zaatakowane przez grzyby? Zauważyłam na jednym z nich dziwnie powyginane listki, nie jest ich dużo ale nigdy wcześniej ich nie widziałam. Jak zrobię zdjęcie to wstawię, żebyś mogła zobaczyć jak to wygląd.

Mogą, zrób zdjęcie ale powyginane liscie mogą byc równiez z innych przyczyn , np uszkodzeń mechanicznych, uszkodzeń spowodowanych wgryzającymi się w paki owadami lub np mszycami czy mączlikami wysysającymi soki z mlodych lisci. Jeśli takich lisci nie ma dużo nie na sie czym przejmowac.
Urszulla 10:37, 29 sty 2018

Zaglądam i czytam o katastrofach domowych. Dobrze że zima się kończy. Choć te wahania pogodowe jeszcze będą trwały długo. U nas ferie się zaczęły bez śniegu. Ale w tym roku wcale na niego nie czekam.
anabuko1 16:46, 29 sty 2018

Oj czytam o klootach z piecem. Szkoda; że się psuje i jeszcze zimą;(
Życie..i te niespodzianki ;(
Pozdrowki przesyłam
Agania 08:02, 30 sty 2018

Orliki mają to coś w sobie za co je bardzo kochamy
pozdrawiam Bogdziu
katel 22:12, 30 sty 2018

To już tak jest, że jak piec się ma zepsuć to wtedy akurat kiedy najzimniej - u nas to samo ale sytuacja już opanowana
Margerytka40 15:27, 31 sty 2018

Bożenko jak bym chciała przesadzić tego swojego klona bordowego to kiedy,jak myślisz? Chyba tak pod koniec zimy jak minie niebezpieczeństwo dużych mrozów?
Bogdzia 15:37, 31 sty 2018

Dziewczyny kochane dzięki za pocieszanie. W końcu piec działa jak należy. Po tylu róznych fachowcach lepszych i gorszych zjawił sie w końcu ten Najlepszy i bez problemu piec naprawił. Kosztowało w sumie 2200 ale to małe piwko przy przewidywanym koszcie ponad 10tys na nowy piec(pewnie byłoby więcej bo tyle nas kosztował ten który mamy ). Mało tego wszyscy zgodnie twierdzili zeby nowego nie kupowac bo są gorsze niz ten który mamy. Podobno jeszcze dwie rzeczy mogą sie zepsuc ale kazali naprawiac a nowego nie kupowac. Teraz jestem spokojna bo mam namiary na super fachowca i juz niczego sie nie boje . Z tego wszystkiego poszłam wczoraj wcześnie spac i spałam do 10 dzis, tak mnie ten wybuchający piec wykończył, w końcu wybuchy ognia ponad piecem mogą przerazic , w oczach ciągle miałam rozwalone od gazu budynki z róznych miejscowosci.Na dodatek dzis super wiadomosc , moja wnusia pierwszy semestr na studiach zaliczyła w zerowym terminie i jutro wyjeżdża na narty wiec dla mnie nowe zmartwienie bo nie znoszę kiedy jest w podróży na tych naszych niebezpiecznych drogach.Tak więc zmartwień nie koniec, niestety. Pewnie sie ze mnie będziecie śmiac ale na starosc pewnie tez tak będziecie drżec o najbliższych.Buziaki dla wszystkich, dzięki za słowa pocieszenia i zainteresowania.