Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nad Rozlewiskiem

Ogród nad Rozlewiskiem

butterfly 21:15, 23 sty 2013

Oj, kurczę !!!!
jaka szkoda, że ja już prawie zdrowa !!!

Ale profilaktycznie tez można ???
justi 21:30, 23 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Tess,życzę jak najbardziej ,dużo zdrowia Twemu M.Cholerne grypsko!A kysz!
I mu zaaplikuj lekarstewko,herbatka z rumem i ziarenko pieprzu.Herbatkę wypić,ziarenko położyć na brzuszku,i drugim brzuszkiem rozcierać na proszek! Do skutku! Na zdrowie!

Ha ha mój M teraz chory , a ja znalazłam lekarstwo
Tess 22:58, 24 sty 2013

Widzę, że remedium Hani spodobało się nie tylko mnie

Czy ktoś już ten sposób wypróbował?

Mój m. czuje się lepiej (wyzdrowiał bez pieprzu na brzuszku), ale teraz mnie coś dopada.
Ale do soboty może dam radę się podleczyć.

Buziam wszystkich
Tess 23:44, 24 sty 2013

W mojej wsi, do której prawie nikt nie zagląda oprócz jej rdzennych mieszkańców (a w lecie mieszkańców okolicznych wiosek przyjeżdżających nad Jezioro zażyć kąpieli słonecznych i wodnych) w 2011 roku, w ramach programu finansowanego ze środków unijnych wybudowano Kącik Przyrodniczo-Edukacyjny.

Więc miejsce - bez sensu. Ale sam kącik - całkiem edukacyjny przyrodniczo jest

Zdjęcia z końca listopada, dlatego takie bure wszystko wokół.

Tess 23:48, 24 sty 2013

Toszka 03:33, 25 sty 2013

Uśmiałam się w duchu
Oj skromne to były środki, skromne... zwłaszcza jak patrzę na te malusiutkie roślinki

Chyba trzeba ci wątek rozpędzić, bo tempo jak trzykółka dziecięca
Zdrowia życzę!
Jatra 05:58, 25 sty 2013

Tess napisał(a)
Mama do dziś z dumą podkreśla, że ziemia, którą Rodzice kupili, to najlepsza ziemia w całej wsi. Może rzeczywiście tak jest, bo dawniej, w dość nieodległych czasach, Bug często wylewał i wylewając, użyźniał glebę.
Ale mnie urzeka nie klasa gleby (dość marna jednak), lecz widok, jaki się za granicą działki roztacza.
Śmiem twierdzić, że to jest najpiękniejszy widok na nadbużańskie łąki w całej wsi!
Uwielbiam wyjść wczesnym rankiem z kubkiem kawy i patrzeć na rozlewisko i łąki nadbużańskie.

Taki widok zobaczyłam bardzo wczesnym rankiem w minioną sobotę:

Tak wyglądały łąki nadbużańskie w czasie ubiegłego bardzo deszczowego lata:

Na prawdę przepięknie
grupa_trzyma... 08:28, 25 sty 2013

Tessi, podoba mi się Kącik przyrodniczy. Jako rodzic życzyłabym sobie więcej takich kącików edukacyjnych. Zdecydowanie wolę taką formę nauki od wikipedii. Teraz Internet zastępuje rodziców i nauczycieli...brrrr!
A Rozlewisko cudne, jak zawsze
Tess 20:45, 25 sty 2013

Toszka napisał(a)
Uśmiałam się w duchu
Oj skromne to były środki, skromne... zwłaszcza jak patrzę na te malusiutkie roślinki

No, chyba nie w duchu, bo do mnie doleciało I doleci do każdego, kto tu zajrzy.
Skromne środki, bo gmina uboga. Mnie nie śmieszą małe roślinki, mnie raczej irytuje, że wydano je bezmyślnie - bo tu nikt nie będzie zaglądał. Mała kwota, ale można było ją spożytkować lepiej. Już lokalizacja przy Jeziorze byłaby lepszą. Tam jednak ktoś w lecie bywa.

Toszka napisał(a)

Chyba trzeba ci wątek rozpędzić, bo tempo jak trzykółka dziecięca
Zdrowia życzę!

A nie trzeba. Wcale. Przedkładam jakość nad ilość.
Za życzenie dziękuję.
Martek 20:48, 25 sty 2013

Jatra napisał(a)

Mama do dziś z dumą podkreśla, że ziemia, którą Rodzice kupili, to najlepsza ziemia w całej wsi. Może rzeczywiście tak jest, bo dawniej, w dość nieodległych czasach, Bug często wylewał i wylewając, użyźniał glebę.
Ale mnie urzeka nie klasa gleby (dość marna jednak), lecz widok, jaki się za granicą działki roztacza.
Śmiem twierdzić, że to jest najpiękniejszy widok na nadbużańskie łąki w całej wsi!
Uwielbiam wyjść wczesnym rankiem z kubkiem kawy i patrzeć na rozlewisko i łąki nadbużańskie.

Taki widok zobaczyłam bardzo wczesnym rankiem w minioną sobotę:

Tak wyglądały łąki nadbużańskie w czasie ubiegłego bardzo deszczowego lata:

Na prawdę przepięknie

Ja tam nie wiem czym się ta Tess zachwyca .Woda,trawa parę bocianów .Rozumiem ,że gatunek kawy tak na nią działa )))))))))))