Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

baraga1904 16:24, 04 kwi 2013

...biel kwiatów bardzo lubię...ale śniegu niestety to juz nie....
Bogdzia 16:27, 04 kwi 2013

Fajne zakupy a śniegu mam tez mnóstwo w ogrodzie, myślę że jednak już teraz szybko stopnieje.Pozdrawiam Ewelinko.
gierczusia 19:14, 04 kwi 2013

Piękne te zakupy .. A lampion pierwsza klasa .. Achhh .. Ja kofam lampiony

A tą biel za oknem niech diabli pochłoną , w pzreciwieństwie do bieli u Ciebie w domku.. Ależ masz wiosennie ... Jak zamknę oczęta , to prawie ten zapach hiacyntów czuję
martaibartek 12:57, 06 kwi 2013

Ewelinko śliczna latarnia! ja też lubuję się w tego typu ozdóbkach.

U nas też nadal biało. Ja już szału dostaję- no ile można????
Pytałaś o targi w Starym Polu- jak jeszcze nikt nie odpowiedział to wiosenne targi odbędą się w ostatni weekend kwietnia.
Mam nadzieję, że będę miał wolne i pojadę oczy nacieszyć

Dziś dla małej poprawy humoru zamówiłam nowe odmiany funkii.

A i dla zainteresowanych: nie wiem jak w waszych leclerc ale u nas mnustwo ładnych krzewów: róże rabatowe po 4.49, a np krzewuszki po 3.99. Ładne sadzonki z listkami.
Ja swoje krzewuszki posadziłam w piwnicy do garażu i ku uciesze w opakowaniu były dwa krzaczki. W drugim opakowaniu, które kupiłam dla teściowej także, więc widocznie pakują po 2 sztuki.
an_tre 16:24, 07 kwi 2013

Przyszłam do ciebie w poszukiwaniu znamion wiosny i nie pomyliłam się jesteś w 100% przygotowana na jej panowanie kwiaty w garażu i w domu piękne, a latarenka okazała się dla mnie obiektem pożądania a ta biel w ogrodzie to już niedługo...kilka słonecznych dni i po niej
Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
danuta_szwajcer 09:59, 12 kwi 2013

Ewelinko sliczna ta latarenka udany zakup mam nadzieje, ze u Ciebie juz tez wiosna? pracujesz w ogrodzie? pozdrawiam cieplutko
EPODLAS 17:24, 12 kwi 2013

U jas leje, ale jest jakoś wiosennie. Laterenka nastrojowa - do domu czy do ogrodu?
Milka 17:53, 12 kwi 2013

Ewelinko, co u ciebie, jak tam start w wiosnę
Welka 19:57, 12 kwi 2013

Witam po dłuższej nieobecności. Najpierw zajęłam się przygotowaniami do urodzin Karolka, a od niedzieli walczyłam w ogrodzie. Sąsiedzi patrzyli na mnie jak na wariata, bo codziennie zgrabiałam i wywoziłam śnieg z miejsc, gdzie bardzo dużo go zalegało do miejsc, gdzie najszybciej topniał. Pewnie w zeszłym roku moje latanie z aparatem i fotografowanie roślin uznawali za szczyt szaleństwa, a teraz ich pokazałam, że jeszcze na moim szaleństwie się nie poznali. Dziś pada deszcz i zmył resztki śniegu, u sąsiadów też, ale różnica jest taka że ich działki są pozalewane od nadmiaru wody, a moja nie.
Minusem jest to, że moje początkowe przeziębienie nie przeszło i się utrzymuje i zaraziłam Kinię, dziś znów nie była w przedszkolu, ale walczymy, bo jutro muszę wziąć się za sekator. Większość roślin wygląda dobrze, jeden rh do wyrzucenia, kilka żurawek do ogolenia, a niektóre wyglądają jakby zimy nie było. Muszę rozejrzeć się u Was, jak wygląda wiosna, bo u mnie już niedługo będzie.

Aga, kwiatki bardzo szybko w domu przekwitły, już poobcinane stoją w piwnicy, ale kupiłam już nowe, też białe
Bogdziu, zaraz sprawdzę czy jeszcze masz dużo bieli, mam nadzieję, że tak jak u mnie już zniknęła
Elu, czekam na jeszcze jeden taki lampion, też wylicytowałam za 31
Marta, dzięki za podanie terminu, muszę teraz poszukać kiedy są w Ol, w sumie już połowa kwietnia i zaraz mogą być, bo kto się spodziewał tak długiej zimy?
Aniu, moja siostra już zaczęła się ze mnie śmiać, bo już któraś rzecz wpisuje tak z nudów i wygrywam. Normalnie te latarenki sprzedawane są za jakieś 60 zł, a ja już drugą wygrałam za 31
Danusiu, powoli i wiosna do mnie zagląda, wczoraj odkopałam część krokusów, dziś już zdecydowanie większe i do niedzieli powinny zakwitnąć, śnieg zniknął, więc jestem przeszczęśliwa
Bożenko, latarenki pójdą do ogrodu, ale chyba dopiero jak Karolek zrozumie, że nimi nie można się bawić,więc trochę to może potrwać.
Irenko, już śniegu u mnie nie ma, nie zalało też działki, więc mimo choroby jestem naprawdę szczęśliwa

Ziemia jeszcze zmarznięta i dostawę od p. Podstolca musiałam zadoniczkować

Nie mogłam się oprzeć stokrotkom, jutro pójdą na dwór, ale jeszcze dziś cieszą mnie w domu

Pozdrawiam
monteverde 00:03, 13 kwi 2013

Ewelinko przyniosłam wiosenne kwiatki z ogródka i żaby dla Kindzi
powiedz jej, że to królewna i królewicz na pieszej przechadzce