Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

aga_k 15:09, 08 lis 2012

gusiarz napisał(a)

Aga, odpowiem za Madżenkę w sprawie donic, one nie mają otworów ale tak jak pisałaś można je zrobić

Bardzo ładne są te donice. Mam jasny dom - prawie biały a taras jest w kolorze cimnego popielu. Myślę, że te białe za bardzo zleją się z elewacją. Ciemne będzie widać. Szukam jeszcze podobnych ale kwadratowych. Aguś, może gdzieś takie widziałaś? Przed wejściem mam dwie Lechuzy, ale one potwornie drogie są i na większą ilość szkoda kaski.

Ja kupowałam na giełdzie na Balickiej, mają tam dość duży wybór i przystępne ceny, tylko trzeba jechać rano (chyba do 10)
gusiarz 15:21, 08 lis 2012

Ozzi - miło, że Ci sie podoba - choć naprawdę przez lato baniaczek traktowałam po macoszemu. Teraz myślę, że odpracuję swoje, przy odglonianiu A umówić się chętnię umówię, bo mam zakupy u nich na oku: parę rybci - coś u mnie w kamikadze się "bawią" i gdy doleję wodę do pełna to czasem znajdę po nocy taką skorupkę bidulę zasuszoną na podłodze.

Razborki bardzo fajne są i ładnie w akwarium wyglądają. Mam jeszcze taką rybcię - babcię - baaardzo leciwa, ale przetrwała przeprowadzkę, założenie nowego akwa. Była 3 razy reanimowana, zanim się zadomowiła, ale pływa i ma się dobrze. Zupełnie nie wiem jak się nazywa. Do dobrego wzrostu roślinek trzeba mieć odpowiednio dużo światła i dobrze robi też co2
gusiarz 15:36, 08 lis 2012

abiko napisał(a)
A ja rybek nie lubię, bo się nie można przytulić Za to uwielbiałam bywać na Sarego, jak jeszcze to muzeum tam było

Aga.. dzięki za zaproszenie, odezwę się jak mi głos wroci, bo niestety obecnie jestem na etapie szeptania ku uciesze dzieci i męża

Danusiu - będą, jak dwie Agi obiecują to na bank

Aguś - ja do przytulania mam kotkę i psa . A rybki fajnie ożywiają akwarium roślinne. W sumie wolę dużo bardziej te holenderskie podwodne ogrody, niż typowo rybne baniaczki. Jest jednak przy nich trochę pracy - jak w ogrodzie

Zapraszam, zapraszam - rany u mnie nic nie jest na tip top w ogrodzie. Zupełnie nie mam czasu na ogród - dużo pracy firmowej i domowej, a mój M wciąż wyjazdowy i tylko z doskoku jest w domu. Ale jakoś to się toczy - na forum mam czas...
gusiarz 15:39, 08 lis 2012

aga_k napisał(a)

Aga, odpowiem za Madżenkę w sprawie donic, one nie mają otworów ale tak jak pisałaś można je zrobić

Bardzo ładne są te donice. Mam jasny dom - prawie biały a taras jest w kolorze cimnego popielu. Myślę, że te białe za bardzo zleją się z elewacją. Ciemne będzie widać. Szukam jeszcze podobnych ale kwadratowych. Aguś, może gdzieś takie widziałaś? Przed wejściem mam dwie Lechuzy, ale one potwornie drogie są i na większą ilość szkoda kaski.

Ja kupowałam na giełdzie na Balickiej, mają tam dość duży wybór i przystępne ceny, tylko trzeba jechać rano (chyba do 10)

Aguś - (kolejna Aga w Krakowie) mówisz na Balickiej - tam też jeszcze nie byłam, aż wstyd. Pasowałoby się tam pofatygować - miejsce też nie w moich stromach... I godziny - no nie do końca czasowa wtedy jestem... Jakoś spróbuję Dzięki za namaiary.
gusiarz 16:24, 08 lis 2012

Dziewczyny, czy któraś z Was dłubała coś kiedyś na drutach? Oglądam wełenki i piękności wełenkowe i coś muszę zakupić na zimowe drutowanie...
zagroda

lubię takie szarości, choć kolorkiem nie gardzę. Ubiegłej zimy wydrutowałam parę czapek - miłe takie dzierganie gdy w kominku ogień się plącze, a dzieciaki obok coś tam sobie rysują lub bawią się. Uwielbiam takie zimowe wieczory...
Lena 19:07, 08 lis 2012

Aguś,ja miałam na myśli zdjęcia z Twojego ogrodu ..
Brzozy śliczne - moje ulubione
Widoki z okien piękne
Ozz 23:35, 09 lis 2012

To pokaż rybcię-babcię, może ujawni swą tożsamość

Ja na drutach nie bardzo... ale już na szydełku inna sprawa - u mnie na wątku podawałam gdzieś jak zrobić włóczkę z podkoszulka bardzo przydatna rzecz na miękkie koszyki (np. na kosmetyki) lub dywaniki i inne ciekawostki.
Agacia 08:37, 10 lis 2012

Rybki - czarna magia
Na drutach moja Mama w ciężkich czasach cuda robiła, ale ja już nie umiem Chociaż ostatnio moda wraca, więc może jeszcze się do tego zabiorę. Koniecznie, ale to koniecznie, pokaż swoje dzieła!
gusiarz 12:34, 11 lis 2012

Magdziu - witaj. Dzisiaj parę zdjęć z mojego ogrodu będzie na pewno. Cuudowna jesień.

Ozi - rybcię obfocę i wkleję - już wkrótce. Takie drutki i szydełka fajne są. Trzeba trochę cierpliwości i treningu, ale efekty godne uwagi wychodzą i nie ogląda się bezczynnnie TV.
Na stronie Roślin Akwariowych można zaprenumerować bezpłatną gazetkę. Wyczytałam, że 24 listopada w Krakowie będzie pokaz zakładania roślinnych akwariów - nie doczytałam czy bezpłatny, ale można się wybrać

Agatko - jak obfocę to co mi zostało, bo części już nie mam, to wrzucę - nie wiem tylko czy mnie Danusia nie przegna z forum .... A co do rybek - ja to raczej taki ogródek podwodny mam, nie typowe rybne akwarium

vita 13:08, 11 lis 2012

Witaj Agnieszko Jeśli ogród do kadratu, to i donice powinny nawiązać do tematu.
Ja tam kupuję donice pod wpływem impulsu, sporo mi się tego nazbierało, od sasa do lasa!
Pięknie pokazałaś wybarwione brzozy, własne i siąsiada (czasami się sąsiedztwo przydaje, hi hi).
Jak sprawuje się u Ciebie dereń kanadyjski? Pytam głównie o przyrastanie.

gusiarz napisał(a)