Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » A miało być tak pięknie....

A miało być tak pięknie....

ewsyg 17:35, 25 mar 2014

Rench napisał(a)
Dla zainteresowanych rozmnazaniem róż,znalazłam w mojej książce ogrodniczej fajne metody.
Nawet nie wiedziałam co mam

A co to za książka. Poproszę autora i tytuł
agata19762 19:43, 25 mar 2014

Reniu moje krokusy już przekwitły, hiacynty od tygodnia szaleją a tulipki też w pąkach
no i narcyze zaczynają ....

w sumie odległości mamy niewielkie a różnice ogromne
Mala_Mi 20:03, 25 mar 2014

Rench napisał(a)
[
Ja tam jestem zdecydowana co chcę,mam nawet jeszcze na oku kilka,tylko się obawiam reakcji M, jak zaczną znowu paczki nadchodzić

Leżę, bo sobie przypominam Twoje hasła Jesteś niemożliwa

Pamiętam jak płakałaś, że gdzie posadzisz te krokusy, bo wylicytowałaś wszystkie.... i jak widzisz.. krokusów nigdy za dużo Jak źle posadzone to je przesadź, ale jak już liście zaczną żółknąć.. Ja nie czekam z sadzeniem do jesieni.. kto by sie tym bawił.. od razu sadzę.
Bogdzia 20:16, 25 mar 2014

Tulipany w pąkach a u Ani już kwitną , a moje jeszcze żadnego pączka nie pokazały, dobrze macie na tym podkarpaciu.Pozdrówka.
Rench 22:09, 25 mar 2014

Ewka, to jest ta książka

Nawet już 1997r pisało w niej o trawach,tylko ja cymbalica musiałam dopiero ogrodowisko odkryć,zeby docenić te wszystkie informacje zawarte w niej
Marta7 22:12, 25 mar 2014

Rench napisał(a)
Zrobiło się zimno,ale moje kwiatuchy rozkwitają ;D
Pierwszy krokus dorodny

Krokusy zbiedrony nawet ładne

Kilka tulipanów ma już pączki

Reniu podziwiam Twoje wiosenne piękności,krokusiki cudne,tulipanki też, nie mowiąc już o hiacyntach,mnie też jako pierwszy zakwitł ten hiacyncik
pozdrawiam serdecznie
Rench 22:12, 25 mar 2014

butterfly napisał(a)
Renia, ale fajne róże zamówiłaś
Ja nieobiektywnie napiszę że z nich moją faworytką jest Eden Rose 85. Mam ją 3 sezon, dopiero w tym bidulka dostanie pergolę... ale jest taaaka boska... jak zakwita to mogłabym się na nią gapić godzinami

Aphrodite też mam - zresztą AniaDS ma ją w awatarku.Na razie nie jest taka ładna, podejrzewam że nie pasuje jej stanowisko...chyba ją przesadzę w tym roku.

I twoje hiacynty wyprzedziły moje ! O tulipanach nie wspomne - moje jeszcze bez pąków

Ja dopiero zaczynam odkrywać różowy kolor , mam nadzieje że będą takie jak na fotkach
Rench 22:16, 25 mar 2014

agata19762 napisał(a)
Reniu moje krokusy już przekwitły, hiacynty od tygodnia szaleją a tulipki też w pąkach
no i narcyze zaczynają ....

w sumie odległości mamy niewielkie a różnice ogromne

Masz rację, do Ani Małej-Mi jeszcze bliżej,a też róznica duża
Ale cóz,dobrze że i u mnie zaczynają kwitnąć.
Rench 22:21, 25 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Leżę, bo sobie przypominam Twoje hasła Jesteś niemożliwa

Pamiętam jak płakałaś, że gdzie posadzisz te krokusy, bo wylicytowałaś wszystkie.... i jak widzisz.. krokusów nigdy za dużo Jak źle posadzone to je przesadź, ale jak już liście zaczną żółknąć.. Ja nie czekam z sadzeniem do jesieni.. kto by sie tym bawił.. od razu sadzę.

A teraz jestem zawiedziona,bo w wyobraźni widziałam takie łany jak Twoje Muszę jeszcze wylicytować trochę
Rench 22:28, 25 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Tulipany w pąkach a u Ani już kwitną , a moje jeszcze żadnego pączka nie pokazały, dobrze macie na tym podkarpaciu.Pozdrówka.

Na moim podkarpaciu najpóźniejsza
Te tulipki to tylko pojedyńcze się wyrwały,reszta jeszcze mała.