Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012

agniecha973 21:38, 07 sty 2013

Finka, zareklamuj jakieś niebieskie trasy dla początkujących od 3 lat
finka 21:54, 07 sty 2013

na dole jest Kubusiowa Polana i jeszcze jakaś jedna polana...dalej za (niby) główną kolejką przy trasie B FIS i chodnik dla dzieci wciągający, ale tam to chyba tylko z instruktorem, bo to takie szkółki, aha i jest przedszkole narciarskie u mojego znajomego w szkółce zaraz za kasami w takim domku grzybku - to chyba jest właśnie Kubusiowa.

Mapa dokładna na www.czarnagora.pl

i kamerka internetowa

i aktualne warunki narciarskie

finka 21:59, 07 sty 2013

od wczorajszego wieczoru naśnieżają (Marcin wieczorem właził turami na górę) i od samego rana też. Teraz wieczorem wznowili, bo temp. jest więcej około 7-8 na minusie. I jeszcze jedno info - na weekend ma być uruchomiona trasa D FIS, więc coraz więcej terenu...dla nas !!! JUUUPPPIII !!!!

dzisiejsze...

agniecha973 22:05, 07 sty 2013

Marta, mi nie chodziło o wiek dziecka 3 lata, tylko o mnie - narciarza początkującego od 3 lat (tzn. przez 3 ostatnie lata) Z przedszkola nie skorzystam raczej, hehe
finka 22:12, 07 sty 2013

hehe

damy radę Aga, jak Ty dasz radę przyjechać, to już tutaj dasz radę...dla każdego coś się znajdzie...

Pszczelarnia 22:56, 07 sty 2013

asc napisał(a)
Nikt nie odpowiada..... a ja tam nigdy nie byłam, ale napiszę z własnego doświadczenia.... zwykle na wszystkie wyciągi dojazd jest tak przygotowany, by każdy mógł dojechać, bo jak się nie da na oponkach odjechać to nikt nie dojedzie, a to się wiąże z brakiem klientów Stoki narciarskie nawet w przypadku bardzo niesprzyjających warunkach dbają o to by klienci dojechali Jeżdżą tam autobusy... i cepry nizinne...... droga może być biała ale przejezdna.
Wariant drugi, że nawet jakby co, bo opad śniegu zrobił się straszny, to mam telefon przy tyłku, mam łańcuchy i kierowcę górskiego.... zawsze Was może podwieźć....a auto zostawicie gdzieś w cywilizowanym terenie

Ania, to co mówisz jest prawdą ale w teorii. Czyli prawda teoretyczna.
Rzeczywistość jest inna. Łańcuchy obowiązkowe. To są naprawdę góry, Ci co podjeżdżają od Lądka mają lepiej. Ale my jedziemy od Idzikowa - zobaczcie sobie. To surwiwall nad przepaścią. Wycięcie alei jesionowej nie spowodowało poszerzenia drogi a alei nie ma. Ale damy radę. Najważniejsze to jechać pod górę i się nie zatrzymywać.

Konstancja30 22:59, 07 sty 2013

jeszcze bardziej się nie mogę doczekać ... ale zima !!! ... nio ... na taką zimę to ja nie wiem ile tej watoliny napakować )))
agniecha973 23:06, 07 sty 2013

Pszczółko, to naprawdę taki surwiwal??? Do Czech na narty sama jeździłam, ale tu chyba gorzej co?
agniecha973 23:15, 07 sty 2013

Taa... Czarna Góra 1200 m n.p.n
Bedrichov - 700 m n.p.m.
No cóż... niewiele wyżej, co???
hanka_andrus 23:16, 07 sty 2013

Życzę Wam udanego spotkania,a żeby było śmieszniej,jako,że zapowiada się niezła zabawa pod ścianą/stokiem/ małe co nieco......

Wspomnienia Taternika:

"Podczas jednego z obozów wspinaczkowych w Tatry pojechaliśmy w rejon Morskiego Oka.

Dotarliśmy pod ścianę. Nasz instruktor (jako, że byliśmy przygotowani na wyprawę pod każdym względem) zaproponował, żebyśmy sobie strzelili po jednym - "żeby nam się ściana trochę położyła - będzie się lepiej wchodzić". Towarzystwo nie namyślało się długo i zaczęli "kłaść ściany" dosyć intensywnie, z czasem flaszki zaczęły topnieć jedna po drugiej i skończyło się na kompletnym uboju. Gdy grupa ocknęła się równo ze świtem zauważyli, że brakuje wśród nich prowodyra libacji - instruktora..."

I tutaj następuje wersja GOPR-owców:

"Zapieprzamy gazikiem, wyjeżdżamy zza zakrętu a tu jakiś facet na środku drogi idzie na czworaka, wbija haki w asfalt i asekuruje się liną...