Filomeno Do formy jeszcze daleko, ale cztery dni bez ciężkiej pracy wytrzymałam. Dzisiaj w warzywniku posadziłam cebulę cukrową, pory, selery i kapustę. Koleżeńskie dary, wzajemnie, mają się bardzo dobrze.
Marga Dzięki

Staram się, bardzo lubię aranżować i eksperymentować. Teraz jak mam dużo czasu, to wszystko staje się prostsze, pomysły przychodzą same, albo z Mirą
Polu Najpiękniejsza pora roku, tyle się dzieje codziennie nowego.
W warzywniku czeka mnie mozolne usuwanie powoju i skrzypu, walczę od lat.
Mebelkami się cieszę, nie pomyślałam o jednym, że w okolicach warzywnika kurzy się, na jasnych powierzchniach będzie to bardzo widać.
Justyno Przylaszczki potrafią zaskoczyć

W warzywniku jakieś jednoroczne rośliny posieję, nasturcje i aksamitki (nie lubię ich, ale są pożyteczne), na pewno posadzę floksy wiechowate. Uwielbiam ich zapach, właśnie w warzywniku.
Pisałam, że wiosna u mnie od macochy, tymczasem oglądając zrobione dzisiaj zdjęcia muszę stwierdzić, że nie jest tak źle.
Ciemierniki. To moje najstarsze kępy. Na tej rabacie pod brzozą nie mają lekko, wszystkie hosty tam padły, obawiam się, że z ciemiernikami może być podobnie. Ale ciemierników w różnych częściach ogrodu mam mnóstwo, i ciągle jeszcze na nie poluję.
Anemone blanda 'White Splendor'. Wspaniałe zawilce, sieją się, już wiem

Przygotowałam doniczkę dla laurowiśni. Czy ktoś ją widział ostatnio?
Rheum palmatum 'Rote Auslese', za trzecim razem utrafiłam z miejscem i teraz jest z roku na rok coraz lepiej. Jest cudowny!
Mertensja virginica. Dobrze rośnie, na razie nie mam na nią pomysłu. Po ostatnich przeróbkach okazało się, że rośnie na środku ścieżki.