Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 22:52, 10 sty 2013

monteverde napisał(a)
Bardzo pracowite przygotowania do świąt i przez to wytwarza się uroczysta i ciepła atmosfera oczekiwania, ja niestety przed wigilią musiałam leżeć w łóżku, a jej samej prawie nie pamiętam taką miałam gorączkę do tej pory jest ze mną coś nie tak, pierwsze moje święta w życiu spędzone w łóżku pozdrawiam Ewuniu

Oooo, Aniu, a to niefart. W tym roku wszyscy strasznie chorują w Polsce. Naszych znajomych w święta spotkało mniej więcej to samo co Ciebie. Też przeleżeli.
A i my też przywieźliśmy wirusa.
To dużo zdrowia życzę.
ewalm 22:53, 10 sty 2013

Magda70 napisał(a)
Ojej, jak u Ciebie zrobiło się klimatycznie...świąteczenie

Kartki cudaśne no a pierniki to wiadomo i cudaśne i pewnie smakowite....moje pierniki nie doczekały świąt bo dzieciaki i M zjedli w weekend przed świętami - ale nawet im nie broniłam bo to były moje pierwsze w życiu upieczone własnoręcznie pierniki więc się cieszyłam, że smakują hihihih

Fajne wspomnienia ale czas wrócić do rzeczywistości i do pracy hihihi
Pozdrawiam Ewo.

Całkiem są dobre, i owszem, zwłaszcza te bakaliowe.Nasze doczekały, bo były ściśle limitowane : )
pozdrawiam też
ewalm 22:56, 10 sty 2013

Przetacznik napisał(a)
Ale fajnie opisałaś cele zdobienia pierników jakie przyświecają małej M. Ja się właśnie zastanawiam i uczę akceptowania odmiennych punktów widzenia bo jestem chyba nieco za bardzo z tych co to wiedzą wszystko najlepiej i zrobią najrówniej i w ogóle och i ach! ; )
Pozdrawiam i dziwię się ślimakowi styczniowemu

Trudne, prawda? Już pisałam kiedyś wcześniej o szczękościsku, i Aga pisała, że ona też tak ma. Ale chyba trzeba się hamować, tak myślę.
Ślimak mnie też zaskoczył, spotkałam jeszcze pewną małą gąsienicę, ale nie jestem pewna czy aby żywą.
Jednakże, pomimo zaskoczenia, zamienił się już ze ślimaka ogródkowego w parkingowego.
ewalm 22:57, 10 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Też mi się podobał opis i wykonanie pierników i śnieg z Polski
pozdrawiam noworocznie

Irenko, dziękuję i ja też pozdrawiam
ewalm 23:00, 10 sty 2013

malwes napisał(a)
Ewunia, bardzo klimatyczne zdjęcia

Juzia...przepiękny komentarz , ale się uśmiałam

Gosiu, dziękuję, co u Ciebie? zapracowana? mało zaglądasz na forum ale mam nadzieję, że wiosną to się troszkę zmieni, bo jak tak czasem myślę o tej Twojej ławeczce i o tym co tam posadzisz koło niej.
monteverde 23:00, 10 sty 2013

już ślimaki masz? u mnie tylko jakaś mucha się obudziła ale wiadomo jaki los ją spotkał
ewalm 23:03, 10 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

Znowu się ze mnie śmieją

z Twojego poczucia humoru się śmieją, to chyba dobrze?
ale czemu Cię cieszy nasz telewizor?

(Justynko, a ten świerk srebrny to tak koniecznie? one potrzebują sporo miejsca i dużo światła, inaczej łysieją, a tam na dole będzie ciemno chyba? i pamiętaj, że to miejsce to początek dłuższej rabaty i może by tak mniej symetrycznie je potraktować?)
Juzia 23:08, 10 sty 2013

ewalm napisał(a)

Znowu się ze mnie śmieją

z Twojego poczucia humoru się śmieją, to chyba dobrze?
ale czemu Cię cieszy nasz telewizor?

(Justynko, a ten świerk srebrny to tak koniecznie? one potrzebują sporo miejsca i dużo światła, inaczej łysieją, a tam na dole będzie ciemno chyba? i pamiętaj, że to miejsce to początek dłuższej rabaty i może by tak mniej symetrycznie je potraktować?)

Dobrze że się śmieją i w sumie nie ważne z czego/kogo
Sam telewizor wasz to mnie nie cieszy tylko to jak o nim napisałaś

Świerk nie aż tak koniecznie i symetria też niekoniecznie...myślę jeszcze
ewalm 23:10, 10 sty 2013

monteverde napisał(a)
już ślimaki masz? u mnie tylko jakaś mucha się obudziła ale wiadomo jaki los ją spotkał

Był jeden chyba w poniedziałek - taki jak na zdjeciu wcześniej zamieszczonym. A dzisiaj w związku z wirusem urządziliśmy Dzień Dresa, oglądaliśmy całe przedpołudnie "Auta" oraz różne pouczające odcinki "Było sobie życie", żeby nawiązując do sytuacji bieżącej omówić co poniektóre układy w człowieku, jak na przykład krwionośny - i do ogródka wogóle nie wychodziłam, ale wątpię żeby się coś tam pojawiło szczególnie żywego, bo zimno się zrobiło, szaro i mokro.
W domu za to obudziły się złotooki.

ewalm 23:14, 10 sty 2013

Justynko, to pomyśl, pomyśl - bo Ty wcale nie masz tam aż tak dużó miejsca, zwłaszcza jeśli zamierzasz zachowac żywopłot ze świerków - będzie szerszy niż taki tujowy - a z drugiej strony mieć przejście z altany. Może liściaste jednak, które koroną przesłoni Ci ten sąsiadowy balkon? a pod nim może te różaneczniki, hortensje - to jest chyba dobry pomysł w takim osłoniętym zaciszu, jakie tam kiedyś będzie.