Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 21:08, 20 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Dziękuję za fotki
Super ten phantom Piękne ma kwiaty i silny krzaczek jak na roczniaka
Ja potrzebuję 5 w szeregu, no i mam zagwozdkę- posadzić limki, phantoma czy sillver dollar?

Pozdrawiam porannie

Faktycznie to trudny wybór, limki sprawdzone przez wielu tu na forum i widać, że są niezawodne ale inne odmiany też kuszą niesamowicie u mnie przez jeden póki co sezon sprawdził się też phantom dlatego zdecydowałam się dosadzić kilka sztuk do tego jednego
Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru!
ewa004 21:10, 20 sie 2014

Wiuniu u mnie Limki już białe i dla mnie teraz najpiękniejsze
wiunia 21:11, 20 sie 2014

Milka napisał(a)
I hortka i Fire cudna, jeśli zima się powtórzy, jest szansa góra piachu fajna, bo pod ręką i jak się musi zrobićć mieszankę, to wygoda

Dziękuję ślicznie
Masz rację Irenko nawet te chwaściory zostawiam specjalnie, bo jak wiatr wieje to mi nie sypie piachem po oknie tylko rozsiewa chwasty po trawniku
Buziaki!
wiunia 21:12, 20 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Wiuniu u mnie Limki już białe i dla mnie teraz najpiękniejsze

A moje prawie, prawie... od dołu te juz białe
jolka 22:45, 20 sie 2014

agatanowa napisał(a)

jolka, kostkę - jako obrzeże - układa też Luki od żurawek, nie wiem, czy kojarzysz, ale jakby co on tutaj dzieli się swoimi doświadczeniami (post z godziny: "Dodany 20:28, 16 sie 2014"): https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=335#post_9

warto przeczytać

Oczywiście, że Łukaszowy ogród znam doskonale Dziękuję za linka, przeczytałam, a nawet przekopiowałam do siebie, co by nie zginęło Pozdrawiam Agatko

jolka 22:51, 20 sie 2014

Wiunia, pięknie Ci te grabiki rosną!! Ja w końcu swoje ciachnęłam wczoraj, ale tak indywidualnie, delikatnie. Jestem w szoku, że tak Ci się Phanton rozrósł z patyczka! Rewelacja Przepiękna jest.

wiunia 22:59, 20 sie 2014

A ja mam doła z powodu moich grabów dmucham i chucham , a one dostały mączniaka, zrobiłam oprysk ale coś słabo chyba działa albo jeszcze trzeba poczekać minęło 9 dni i ponownie opryskałam wczoraj? Z jednego boku rośnie pięknie ma duże liście, a z drugiej strony ogrodu jakoś słabo, takie małe listki i o wiele słabsze krzaczki, może to dlatego, że w zeszłym roku rosły w tym miejscu słoneczniki? A one są bardzo żarłoczne chociaz dawałam pod każdą sadzonkę dobrej ziemi przy sadzeniu. Jolu może wiesz czym najlepiej zasilić graby , żeby je wzmocnić oczywiście wiosną, bo teraz to już nie.
agatanowa 23:54, 20 sie 2014

jolka napisał(a)

Oczywiście, że Łukaszowy ogród znam doskonale Dziękuję za linka, przeczytałam, a nawet przekopiowałam do siebie, co by nie zginęło Pozdrawiam Agatko

cieszę się, że może mogłam pomóc jakoś
agatanowa 23:55, 20 sie 2014

wiunia napisał(a)
A ja mam doła z powodu moich grabów dmucham i chucham , a one dostały mączniaka, zrobiłam oprysk ale coś słabo chyba działa albo jeszcze trzeba poczekać minęło 9 dni i ponownie opryskałam wczoraj? Z jednego boku rośnie pięknie ma duże liście, a z drugiej strony ogrodu jakoś słabo, takie małe listki i o wiele słabsze krzaczki, może to dlatego, że w zeszłym roku rosły w tym miejscu słoneczniki? A one są bardzo żarłoczne chociaz dawałam pod każdą sadzonkę dobrej ziemi przy sadzeniu. Jolu może wiesz czym najlepiej zasilić graby , żeby je wzmocnić oczywiście wiosną, bo teraz to już nie.

ten mączniak to istne utrapienie
iwonaal 20:20, 21 sie 2014

Wioletko zostaw je do wiosny.