Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 16:10, 15 sie 2014

JoannA napisał(a)

Nie żartuj Wiuniu
Ta rabata limkowa imponująca, ładne, zdrowe rośliny.
Pięknie Wiuniu, naprawdę podziwiam.
buziaki

Joasiu lejesz miód na moje serce limki faktyucznie ładnie się rozrosły tym bardziej, że sadzone wiosną jako 15 cm maluszki, nie ukrywam, że bardzo mnie cieszą
A rabatkę chce poszerzyć i przed limkami coś posadzić ale mam jeszcze to do przemyślenia Pozdrawiam serdecznie!
JoannA 21:09, 15 sie 2014

wiunia napisał(a)

boję ale w szkółce powiedziano mi, że sobie radzi doskonale nie mam doświadczenia z trawami, więc uwierzyłam - zobaczymy, Ty masz inne doświadczenie to proszę doradź co robić?

Wiuniu,
stipa Pony Tails u mnie w tym roku przezimowała, ale zima była łagodna.
U Ciebie łagodniejszy klimat więc jest szansa na zimowanie. A nawet jak zmarznie to bardzo łądnie się rozsiewa i będziesz miała własne sadzonki.
wiunia 21:41, 15 sie 2014

JoannA napisał(a)

Wiuniu,
stipa Pony Tails u mnie w tym roku przezimowała, ale zima była łagodna.
U Ciebie łagodniejszy klimat więc jest szansa na zimowanie. A nawet jak zmarznie to bardzo łądnie się rozsiewa i będziesz miała własne sadzonki.

No to jest jakaś alternatywa super!
ewa004 17:30, 16 sie 2014

Wiuniu ale się u Ciebie pięknie robi normalnie już masz grodowiskowy ogród ...a za rok to się będzie działo
wiunia 00:02, 17 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Wiuniu ale się u Ciebie pięknie robi normalnie już masz grodowiskowy ogród ...a za rok to się będzie działo

Witam!
Oj Ewuś przesadzaszjestem "za cienka w te klocki" żeby równać do "Ogrodowiskowych" ogrodów, staram się jedynie stworzyć małe, bo małe ale tylko moje przytulne miejsce wokół domu, a z jakim skutkiem to mi się uda - zobaczymy? Jednocześnie jak wszyscy tutaj podpatruję piękne nasadzenia, które w jakimś stopniu udają się u mnie lub nie Och jak bym chciała, żeby mój ogród miał już z 5 lat! Ale czekam cierpliwie
Pozdrawiam serdecznie!
wiunia 00:13, 17 sie 2014

Dzisiaj całe popołudnie w przerwach między opadami deszczu układałam na nowo obrzeże rabaty z limkami i serbami, strasznie mnie męczyło patrzenie na te krzywizny nie wiem jak ja to robiłam wiosną, że taka krzywa mi wyszła ta linia, a nie miałam jej kiedy poprawić i nareszcie dziś.....

przed

eMus dzielnie pomaga przekopać pasek trawnika

po

uff od razu mi lepiej
wiunia 00:13, 17 sie 2014

Dzisiaj całe popołudnie w przerwach między opadami deszczu układałam na nowo obrzeże rabaty z limkami i serbami, strasznie mnie męczyło patrzenie na te krzywizny nie wiem jak ja to robiłam wiosną, że taka krzywa mi wyszła ta linia, a nie miałam jej kiedy poprawić i nareszcie dziś.....

przed

po

uff od razu mi lepiej
JoannA 00:15, 17 sie 2014

wiunia napisał(a)

przed

po

uff od razu mi lepiej

Idealne Wiuniu. A ile zyskałaś miejsca na nowe roslinki
wiunia 00:41, 17 sie 2014

JoannA napisał(a)

Idealne Wiuniu. A ile zyskałaś miejsca na nowe roslinki

Dziękujęto prawda Joasiu mam szerszą rabatkę ale chyba dopiero wiosną coś posadzę , bo mam jeszcze tyle planów nasadzeń bliżej domu, że mi eMuś już powoli marudzi, a i tak nie wiem czy dam radę wszystko zrealizować?
jolka 07:51, 17 sie 2014

Ale super linia Wam wyszła, spokojna i łagodna.
Dużo lepiej niż "przed".

A jeszcze ze spraw technicznych Wiuniu - te kostki są jakoś umocowane,
czy po prostu ułożone obok siebie luźno?? Już mi kilka razy przeszło przez głowę,
żeby u mnie takie machnąć, tylko trawa włażąca w kostkę jest irytująca.
Będziesz ją wycinać czy jak?? Sama nie wiem co lepsze, kostka czy kanciki...