Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

MirellaB 06:13, 25 lut 2015

Dzień dobry
I kto by pomyślał, że z netto tak piękna roślina.
Przyznam, że wiele razy kupowałam wbrew logice rośliny podschnięte, bo mi ich było żal i wszystkie się odwdzięczyły pięknością. W ubiegłym roku kupiłam właśnie tak kilka hortensji, bo mi ich było żal, nie po przeczenie tylko z kiepskiej szkółki. Najpierw stwierdziłam, że tam więcej nie pojadę, a potem wręcz odwrotnie, zawsze uratuję trochę biednych roślin.
Z Poznania przeprowadziliśmy się na wioskę Tanibórz, ale tu i w okolicy dużo się buduje. A Ty gdzie mieszkasz?
Borbetka 08:40, 25 lut 2015

Wiola, ja miskanty podcięłam, nie wytrzymałam. Bałagan był .
grembosia 21:03, 25 lut 2015

Wiuniu, fajnie, że możemy już sezon rozpocząć, bo aurę mamy sprzyjającą.
Super, że M się zobowiązał do pomocy, mój na razie ma inne priorytety. Trochę syna wciągnęłam w wir prac ogrodowych, bo akurat był w domu, ale u mnie ogród to jednak moje zadanie.

Zobaczymy, co ten miedzian potrafi zdziałać, profilaktyka przede wszystkim.

Firanki ze starego domu, nie pasują do tych okien, za szerokie, za chwilę będą nowe, w serduszka, ale w podobnym stylu. Nowa kuchnia zobowiązuje.

Czy wybierasz się w sobotę na Gardenię?
Ja chyba będę.
Toszka 21:12, 25 lut 2015

jesli chcesz te berberysy rozmnozyc, to wystarczy galazke przygiac do ziemi, umocowac np. drutem i za kilka tygodni uzyskasz sadzonke
wiunia 22:29, 25 lut 2015

Borbetka napisał(a)
Wiola, ja miskanty podcięłam, nie wytrzymałam. Bałagan był .

Monisiu ja jeszcze jakoś wytrzymuję, powiązałam te większe przy tarasie w snopki i zbieram trochę mniej po ogrodzie ale mój to mikrutki do Twojego więc mniej terenu do zasmiecania. Pozostałe dwa też dość duże są za linią "płotu" więc mi nie śmiecątak mocno i fajnie wyglądają, bo są niższe i takie regularne kępki. Ale cięcie tuż, tuż...
wiunia 22:33, 25 lut 2015

grembosia napisał(a)
Wiuniu, fajnie, że możemy już sezon rozpocząć, bo aurę mamy sprzyjającą.
Super, że M się zobowiązał do pomocy, mój na razie ma inne priorytety. Trochę syna wciągnęłam w wir prac ogrodowych, bo akurat był w domu, ale u mnie ogród to jednak moje zadanie.

Zobaczymy, co ten miedzian potrafi zdziałać, profilaktyka przede wszystkim.

Firanki ze starego domu, nie pasują do tych okien, za szerokie, za chwilę będą nowe, w serduszka, ale w podobnym stylu. Nowa kuchnia zobowiązuje.

Czy wybierasz się w sobotę na Gardenię?
Ja chyba będę.

Grembosiu jeszcze nie zdecydowałam na 100% jak będzie z wyjściem na Gardenię, moja córka organizuje w ten weekend "kawkę urodzinową" i nie wiem jeszcze którego dnia
Bardzo bym chciała może się uda...?
Pozdrawiam gorąco!
wiunia 22:37, 25 lut 2015

Toszka napisał(a)
jesli chcesz te berberysy rozmnozyc, to wystarczy galazke przygiac do ziemi, umocowac np. drutem i za kilka tygodni uzyskasz sadzonke

No faktycznie?! Kto wie czy nie spróbuję tak własnie zrobić, nie znam nazwy tego, który tak ładnie się przebarwił i ciężko mi trafić na kolejny, a tak będzie na 100% taki sam
Pozdrawiam Toszko i dzięki za odwiedzinki!!!
iwonaal 09:57, 26 lut 2015

To może się spotkamy, jak dotrzesz.
Borbetka 10:51, 26 lut 2015

Sobota to ostatni dzień na targi. Niedzieli trochę brakuje, żeby jeszcze połazić.
wiunia 21:46, 26 lut 2015

iwonaal napisał(a)
To może się spotkamy, jak dotrzesz.

Jak dotrę to na pewno będę się rozglądać za ogrodowiskowym bractwem
Ściskam serdecznie!