Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

MirellaB 17:22, 21 mar 2015

No to trochę zaplanowałaś, udało Ci się wszystko zrobić?
Myślę, że pozbycie się obrzeża z kostki to dobry pomysł, fakt będzie łatwiej przy koszeniu.
Czy wcześniej robiłaś już kanciki? Niedługo zakwitną forsycje i zabieram się za trawnik. Też chcę robić kanciki. Wycięłam na próbę kawałek darni,ale włożyłam spowrotem. Mam wątpliwości czy między krawężnikiem, a trawnikiem po wycięciu brzeg trawy nie będzie usychał?Jak sądzisz?
Dzisiaj w L była nowa dostawa cyprysików i jeszcze tańsze niż ja kupiłam, bo po 9,80. Chciałam dokupić, ale już mnie mąż ograniczył. Wracaliśmy z szkółki, więc w bagażniku już miałam zakup. Ale chyba jeszcze te cyprysy dokupię, piękne były
wiunia 18:19, 21 mar 2015

Cześć Mirelko!!!Niestety, nie zrobiłam wszystkiego, ponieważ plany trochę mi się pogmatwały ale za to zrobiłam oprysk na tuje z pinivitu, bo się bardzo martwię czy tym moim "księżniczkom" za bardzo w korzonkach nie poszarpałam i teraz do nich gadam, żeby były dzielne jeszcze trochę można by w ogrodzie podziałać ale jakoś zimno się zrobiło. Robiłam już kanciki i ładnie to wyglada dlatego w środku ogródka będzie bez obrzeża jak już wspomniałam wczorajBrzeg trawy po wycięciu nie będzie usychał, pewnie poczytałaś jak to zrobić więc spokojnie będzie git a do L dzisiaj nie dałam rady dotrzeć niestety
Pozdrawiam !!!
iwonaal 12:13, 24 mar 2015

Pozdrawiam Wioletko
ewa004 20:53, 24 mar 2015

Wiuni dzielnie działasz
Poczytałam i jetem już chyba na bieżąco .
Odwiedzasz rodzinne strony na Święta ?
wiunia 21:51, 24 mar 2015

ewa004 napisał(a)
Wiuni dzielnie działasz
Poczytałam i jetem już chyba na bieżąco .
Odwiedzasz rodzinne strony na Święta ?

Niestety nie, ponieważ do mnie zjeżdżają córcie na Święta - ale może w maju
Pozdrawiam i ściskam
Milka 13:34, 25 mar 2015

To wspaniale wykorzystałąś wolny dzień, opuszki co prawda biedne, ale serce szczęśliwe przypomniałas mi o przesadzeniu bergenii, nie pasuje tam, gdzie rośnie, zatem mus przemyśleć, gdzie ja dac, bo ja juz nie mam miejsca
MirellaB 18:01, 25 mar 2015

Hej hej. Co u Ciebie? Działasz dalej w ogrodzie, czy zbierasz siły? ☺
wiunia 21:44, 25 mar 2015

Milka napisał(a)
To wspaniale wykorzystałąś wolny dzień, opuszki co prawda biedne, ale serce szczęśliwe przypomniałas mi o przesadzeniu bergenii, nie pasuje tam, gdzie rośnie, zatem mus przemyśleć, gdzie ja dac, bo ja juz nie mam miejsca

Moja bergenia właśnie z tego samego powodu została przesadzona
mam zamiar jeszcze dosadzić kilka sztuk jak zdobędę gdzieś w szkółce, bo moje już podzielone( zrobiło się 4 szt.) ale marzy mi się troszkę więcej
wiunia 21:48, 25 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Hej hej. Co u Ciebie? Działasz dalej w ogrodzie, czy zbierasz siły? ☺

Mirelko w tygodniu to raczej nie daję rady nic zrobić w ogrodzie jak nie mam wolnego dnia zostaje mi jedynie sobota ale teraz zapowiadają nieciekawą pogodę, zobaczymy?
Może chociaż posypię nawozu pod graby jak zapowiadają deszcz?
Mysza 21:59, 25 mar 2015

Jutro już ma padać.
Popracowałaś ostatnio to teraz odpoczniesz