Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wietrzyk 18:07, 11 mar 2015

Fajnie wymyśliłaś z ogrodzeniem Mój piesek to taki gapcia. Strat w ogrodzie nie ma, tylko lubi smakołyki z kompostu wyciągać No i co nieco na trawniku się zdarza, niestety. Chodzę i zbieram...
A ile masz piesków Wiolu? Z liczby mnogiej wnioskuję, że co najmniej dwa
wiunia 20:13, 12 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Świetne rozwiązanie z tym ogrodzeniem. Dałaś odstęp pomiędzy? Na zdjęciu nie widać ile, ale dasz radę tam wejść prawda? Będziesz miała łatwiej do czyszczenia i pielęgnowania. Odrodzą się raz dwa. Nawóz, woda i heja.
Taka siatka bardzo estetycznie wygląda, jeśli są psy. Drewniane płotki gorzej, ale wiadomo ... co nie robi miłość do psa .

Moniko między tujami, a siatką jest odległość ok. 55 cm i swobodnie mogę tam chodzić Mam nadzieję, że ten sposób będzie ostatecznym rozwiązaniem z problemem podsikiwania tujek
Pozdrawiam i życzę słoneczka !!!
wiunia 20:59, 12 mar 2015

wietrzyk napisał(a)
Fajnie wymyśliłaś z ogrodzeniem Mój piesek to taki gapcia. Strat w ogrodzie nie ma, tylko lubi smakołyki z kompostu wyciągać No i co nieco na trawniku się zdarza, niestety. Chodzę i zbieram...
A ile masz piesków Wiolu? Z liczby mnogiej wnioskuję, że co najmniej dwa

Asiu mam dwa psy, tzn. 11 - letnią sunię Jagdterier i jej synka 6 - letniego niestety mieszańca, który jest autorem tych podsikiwań
Ale nie wyobrażam sobie domu bez tych futrzaków mimo piasku na tarasie, śladów mokrych łap na podłodze i wszędobylskiej sierści. Moje futra są wyprowadzane ale często i gęsto również zbieram tzw. w naszym domowym żargonie "dwójeczki " z trawnika. Jak były małe psy to zamiast pytać córek czy psy zrobiły siusiu pytałam czy była "jedynka", a nazwijmy po imieniu - kupa- to była "dwójeczka" i tak zostało
MirellaB 21:08, 12 mar 2015

Dobre określenie z tą kupą
Jutro pokaże Ci fotki moich płotków.
Dwa miejsca mam na razie ogrodzone, ale za chwilę będzie więcej
wiunia 21:11, 12 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Dobre określenie z tą kupą
Jutro pokaże Ci fotki moich płotków.
Dwa miejsca mam na razie ogrodzone, ale za chwilę będzie więcej

Mirelko, a czym grodziłaś?
MirellaB 17:31, 13 mar 2015

wiunia napisał(a)

Mirelko, a czym grodziłaś?

Został nam panel od płotu i go pocięliśmy na niższy płotek grodzący.
Zapraszam Cię do mojego wątku wstawiłam dla Ciebie zdjęcia
Mala_Mi 22:34, 15 mar 2015

Myślę, że tujki bardzie łyse z powodu płotka co był niż z powodu psów... są dość duże i raczej nie powinen już być takie wrażliwe. ale tak czy siak pies to jednak szkodnik jest w ogrodzie.... Płotek to dobry pomysł.. niestety też dużo ogrodu mam zapłotkowane
wiunia 22:49, 15 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Myślę, że tujki bardzie łyse z powodu płotka co był niż z powodu psów... są dość duże i raczej nie powinen już być takie wrażliwe. ale tak czy siak pies to jednak szkodnik jest w ogrodzie.... Płotek to dobry pomysł.. niestety też dużo ogrodu mam zapłotkowane

Tak już mamy my míłośnicy futrzaków, że musimy sobie jakoś radzić i dalej kochać nasze psinkí. Dzięki Aniu, że wpdłaś do mnie
MirellaB 21:21, 20 mar 2015

Puk puk☺ Co tu tak cicho? Praca ogrodowa Cię pochłonęła ☺
Przesyłam pozdrowienia ☺
JoannA 21:23, 20 mar 2015

Odpowiedziałam u siebie Wiuniu