Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 22:32, 14 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Aj, to muszę dokuśtykać do bergenii. Nie byłam mojej zobaczyć, czy pąki są. Dziś pójdę.

U Ciebie pewnie już większe, bo zaciszniej, a u mnie wygwizdowo jak ta lala wiec mają dość trudne warunki ale się hartują
wiunia 22:34, 14 kwi 2015

Ewik napisał(a)
Nasze mają

A macie może białą ? Poluję na białą ale ciężko ją dostać, może w O.Botanicznym będzie można kupić w maju
Zielona 22:35, 14 kwi 2015

...a u mnie pąków nie ma... ale dzieliłam je okrutnie

Wiuniu! Graby w tym roku będą szaleć! Cieszę się wiosenką razem z Tobą
wiunia 22:38, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)
Śliczna piwonia i oczywiście super idą trzmielinki

Dzięki Irenko, nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawia jak codziennie prosto po pracy jeszcze z torebką w ręku robię obchód ogrodu i prawie liczę listki nowo wypuszczone przez rośliny
wiunia 22:42, 14 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Wiuniu w końcu widzimy piękną wiosnę u Ciebie
Migdałek mnie zauroczyłTaki delikatny.

Wiesz co Gosiu, dostałam dosłownie dwa patyczki od dobrej kobietki i wetknęłam do ziemi, a jak wiosną wypuścił kilka takich różyczek to zając obgryzając mu korę z tych witek otrząsnął wszystkie kwiatki mam nadzieję, że w tym roku kwiatki zdążą rozkwitnąć
wiunia 22:44, 14 kwi 2015

Zielona napisał(a)
...a u mnie pąków nie ma... ale dzieliłam je okrutnie

Wiuniu! Graby w tym roku będą szaleć! Cieszę się wiosenką razem z Tobą

Martuś ja właśnie swoją jedną jesienią tak podzieliłam, że zrobiły się cztery i te mocniejsze dwie zakwitły
wiunia 22:51, 14 kwi 2015

A co do grabów to mam taką nadzieję, że w tym roku ładnie odbiją. Ma być niedługo robione jakieś ogrodzenie i tylko wierzę, że mi nie poniszczą Panowie grabów przy okazji Wiem , że najpierw ogrodzenie potem rosliny ale u mnie wszystko na opak, sadzone w chyba odpowiedniej odległości od lini płotu ale jakieś "ale" zawsze istnieje...
Zielona 23:08, 14 kwi 2015

Wbijesz paliki, założysz czerwona wstążkę w poziomie i powiesz, że jest pod napięciem
wiunia 23:11, 14 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Wbijesz paliki, założysz czerwona wstążkę w poziomie i powiesz, że jest pod napięciem

Dobrt pomysł Paliki już są tylko biała linka zamiast czerwonej, muszę zmienić koniecznie
wietrzyk 07:54, 15 kwi 2015

wiunia napisał(a)

Dzięki Irenko, nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawia jak codziennie prosto po pracy jeszcze z torebką w ręku robię obchód ogrodu i prawie liczę listki nowo wypuszczone przez rośliny

Ha, ha No i skąd ja to znam...