Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 23:22, 22 maj 2015

dorkow0 napisał(a)
Witaj, Wioletko...
Ależ u Ciebie pięknie i ogrodzenie już masz...
U mnie dalej w planach i to dalekich, a sarny grasują ile chcą...
Graby szybko urosną, a można je ciąć, jak podrosną... Lubię je, są piękne, takie dostojne... Mam kilka w dołowniku i muszę znaleźć dla nich miejsce w ogrodzie...
Serdeczności zostawiam...

Witam Cię serdecznie!
Nareszcie doczekałam się ogrodzenia i mogłam zdjąć osłonki z niektórych roślin i mam wrażenie, że odżyły Wygląda o wiele lepiej i teraz mam wreszcie poczucie, że jestem u siebie A graby dojdą do siebie w sezonie. Wczoraj zaobserwowała moja siostrzenica przez okno jak zając totalnie zdezorientowany biegał w te i z powrotem wzdłuż płotu i w końcu zatrzymał się, oparł łapki na murek od płotu i patrzył nie mógł dostać sie do kęp lawendy w których codziennie siedział. A ślady sarenek też codziennie widzę wzdłuż płotu, mają zagwozdkę zwierzaczki o co "biega"?

U Ciebieogrodzenie wplanach ale pewnie jakies wypasione będzie, ja już dłużej nie mogłam czekać więc postawiliśmy takie zwykłeale i tak sprawia mi wielka radość Pozdrawiam serdecznie Dorotko!!!
wiunia 23:26, 22 maj 2015

jolka napisał(a)

Rany, ale się pięknie u Ciebie robi Wioletka Fotki wstawiasz jak z katalogu, ta ze stokrotkami śliczna.No i ogrodzenie powstało, grabiki oparcie będę miały Super, super!! Macham i pozdrawiam

Dziękuję kochana za miłe słowa pomału wszystko jakoś nabiera sensu w tym moim ogródkuChoć jeszcze wiele do zrobienia zreszta jak u wszystkich ogrodomaniaków
Ściskam serdecznie!!!
wiunia 23:29, 22 maj 2015

Magdalena25 napisał(a)
Coś ostatnio nie zaglądasz. Kontakt wysłałam Ci na pv. Pozdrowionka

Madziu, bo zalatana jestem niesamowicie i juz doby mi brakuje na komputer ale może jutro jakiś ułamek dnia będę miała luźniejszy
Pv odczytałam
Macham - widzisz?
Magdalena25 23:30, 22 maj 2015

Tak, tak, widzę i odmachuję telefon zapisany
wiunia 23:33, 22 maj 2015

No nie mogę się doczekać tej kawy
Magdalena25 23:37, 22 maj 2015

No ja też Przyda mi się bardziej niż ja doświadczony doradca Tyle mam dylematów . Już sąsiadka znowu dziś pytała, co znowu przesadzam
Ciągle wpadam na nowe pomysły i cóż poradzić
Zielona 23:46, 22 maj 2015

Jeśli to jest "zwykłe" ogrodzenie, to jakie mam ja? Najzwyklejsze!
Bo mam siatkę /300mb!/naciągniętą na najzwyklejsze słupki I tylko front /30mb/ z podwyższonym klinkierowym murkiem, by hałas z ulicy nie wpadał nam do ogrodu Ale wiesz co... takie siatki są najlepsze! Bo są ogrodzeniem, ale nie powodują uczucia zamknięcia w klatce.
Pozdrawiam!
wiunia 23:53, 22 maj 2015

Madziu ja doświadczony doradca??? Mój ogródek urządzam trzeci sezon na zasadzie prób i błędów no fakt mam swoje lata ale ogrodniczka ze mnie "młoda" jednak ze wszystkich sił jak tylko będę umiała wesprę Cię kochana swoją wiedzą
U mnie to wyglada tak, że mam super pomysł nad którym myślałam bardzo dłuuuuugo, zabieram się za realizację, a w trakcie pracy totalnie i impulsywnie robię zupełnie coś innego - no tak mamAle myślę, że wspólnymi siłami obie sobie będziemy mogły coś niecoś poradzić
wiunia 00:01, 23 maj 2015

Zielona napisał(a)
Jeśli to jest "zwykłe" ogrodzenie, to jakie mam ja? Najzwyklejsze!
Bo mam siatkę /300mb!/naciągniętą na najzwyklejsze słupki I tylko front /30mb/ z podwyższonym klinkierowym murkiem, by hałas z ulicy nie wpadał nam do ogrodu Ale wiesz co... takie siatki są najlepsze! Bo są ogrodzeniem, ale nie powodują uczucia zamknięcia w klatce.
Pozdrawiam!

Martuś, Ty to wiesz jak człowieka pogłaskać po duszy Wiem, że wiekszość ma takie ogrodzenia są funkcjonalne i całkiem dobrze się prezentują Miałam jednak plan na front jak piszesz z klinkieru, bo by mi pasował do wykończenia domu ale..... no właśnie są rzeczy ważne i ważniejsze, których nie da się przeskoczyc niestety Cieszę się bardzo, że mam już moje "hektary" ogrodzone, czuję się nareszcie u siebie, a grabiki i tak mają za zadanie ładnie wypełnić płotek zielenią
Ściskam serdecznie!
Magdalena25 00:10, 23 maj 2015

wiunia napisał(a)
Madziu ja doświadczony doradca??? Mój ogródek urządzam trzeci sezon na zasadzie prób i błędów no fakt mam swoje lata ale ogrodniczka ze mnie "młoda" jednak ze wszystkich sił jak tylko będę umiała wesprę Cię kochana swoją wiedzą
U mnie to wyglada tak, że mam super pomysł nad którym myślałam bardzo dłuuuuugo, zabieram się za realizację, a w trakcie pracy totalnie i impulsywnie robię zupełnie coś innego - no tak mamAle myślę, że wspólnymi siłami obie sobie będziemy mogły coś niecoś poradzić

To w takim razie jeszcze bardziej czekam na kawkę I wiele wspólnego zatem mamy, bo ja mam dokładnie tak samo