Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 00:49, 21 maj 2016

Alisonek napisał(a)
Muszę to sobie zakodować, bo zawsze mi się zapomina
i ja muszę równać, albo powiem że mam teren nierówny a żywopłot jest ok

A po co się będziesz Alu tłumaczyć Tobie ma pasować ja już dałam sobie luz i jak to się mówi "mój cyrk i moje małpy" ale trochę się namęczyłam zanim do tego dojrzałam
Pozdrawiam bardzo gorąco!!!

Alisonek 22:19, 21 maj 2016

U mnie tak tych różnic w wysokości nie widać bo zarosły od przodu żurawki, wierzby i wiąz, ale jak zrobię reorganizację rabaty to może już rzucać się w oczy. zobaczymy.
przy okazji chciałam obejrzeć te nowe nabytki, bo całkiem obcymi nazwami mi rzuciłaś poczekam na zdjęcia w tygodniu znowu będę w Kostrzyniu i może w końcu uda mi się Twoje szkółki zwiedzić. którąś szczególnie polecasz???
Buziaki Wiuniu :*
wiunia 22:49, 21 maj 2016

Alu w okolicach Kostrzyna byłam tylko w szkółce u Byczkowskich w Glince Duchownej ale baaardzo dawno. Mają tam wypasione rośliny nie wiem jak teraz z cenami ale kiedyś dość drogo mieli. Ale jest więcej szkółek w Kostrzynie jak wygooglujesz to wyskoczą. Ja bardzo często bywam w Łowęcinie to jest praktycznie Swarzędz u Kierzkowskich. Mają duży wybór roślin i całkiem przystęone ceny,miła obsługa Dzisiaj byłam pierwszy raz w Dobrympolu-same byliny i trawy. Tam
trzeba kupić hurtowe ilości nie sprzedają w detalu
wiunia 22:54, 21 maj 2016

Jutro zrobię fotki tych berberysów dzisiaj już padłam i nic nie cyknęłam. Sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie
A może wpadniesz do mnie jak będziesz w Kostrzynie. W tygodniu jestem w domu przeważnie około 16
Alisonek 23:06, 21 maj 2016

dzięki Wiuniu za nazwy, właśnie o Byczkach często mówią dziewczyny i jestem bardzo ich szkółki ciekawa.resztę juz musze wygogooglować
W dobrym polu byłam chyba rok temu, też fajne miejsce, ale faktycznie na ilości hurtowe albo na spotkanie ogrodowiskowe i każdy bierze po kilka roślinek i można coś wtedy więcej kupić.
Resztę napiszę na prw
MirellaB 00:42, 22 maj 2016

A dlaczego podlewanie roślin w donicach to koszmar? Mi jakoś to nie przeszkadza

Wiunia pokaż Trzcinniki
wiunia 13:38, 22 maj 2016

Alisonek napisał(a)
dzięki Wiuniu za nazwy, właśnie o Byczkach często mówią dziewczyny i jestem bardzo ich szkółki ciekawa.resztę juz musze wygogooglować
W dobrym polu byłam chyba rok temu, też fajne miejsce, ale faktycznie na ilości hurtowe albo na spotkanie ogrodowiskowe i każdy bierze po kilka roślinek i można coś wtedy więcej kupić.
Resztę napiszę na prw

No to zobaczysz co tam jest ciekawego. Szkółka jest dobrze zaopatrzone z tego co mi wiadomo.
Odpisałam na prw.
wiunia 13:51, 22 maj 2016

MirellaB napisał(a)
A dlaczego podlewanie roślin w donicach to koszmar? Mi jakoś to nie przeszkadza

Wiunia pokaż Trzcinniki

Mirelko ja co roku obiecuję sobie, że po jednej donicy z przodu i z tyłu domu. Mam bordowe płytki na tarasie i jestem taką niezdarą, że zawsze z konewki coś powylewam albo pocieknie z donicy drewnianej i zostają takie paskudne siwe ślady to samo dotyczy śladów psich łapek na tarasie. Piesków nie ograniczę ale donice mogęCiągle mam "dyżur" przy mopie. Nie wiem jak inne dziewczyny, które mają podobny kolor podłogi na tarasie sobie radzą? W każdym razie nigdy więcej takich płytek na zewnątrz. Kiedyś pewnie będzie trzeba zmienić
wiunia 14:08, 22 maj 2016

Mirelka - trzynniki, bardzo mi się u Ciebie podobały szczególnie za to, że tak szybko startują zobaczę czy spełnią moje oczekiwania trzeba testować, bo każdy ogród ma swoje fochy

wiunia 14:13, 22 maj 2016

Nie mogę wgrać zdjęć może później się uda!