Starałam się bardzo tak dopasować nasadzenia, żeby przez dłuższy czas nic nie zmieniać. Klinik czerwony zabrałam, kuleczki buksikowe mini przesadziłam itp. ale wiadomo... jak To jest
Pojechałam po berberysy Bagatelle ale w szkółce zobaczyłam te i skradły moje serce, też o nich wcześniej nie słyszałam ale zaryzykowałam. Tak, rosną w kulkę ale można je też dodatkowo ciąć i korygować Byłam w DP ale nie mieli wszystkiego co chciałam, ma być w czerwcu
Bardzo ładna ta nowa rabata z kamieniem też mam słabość do berberysów, mam ich sporo pięknie przebarwiają się jesienią teraz też są piękne, mam kilka odmian pozdrawiam
Andziulko w moim ogrodzie jedną z pierwszych roślin był berberys ale rósł sobie samotnie przez 3 lata i dopiero w zeszłym roku zaczął dostawać towarzystwo chyba się polubiliśmy z berberyskami
Tak, tak kupiłam np. trzcinniki, dokupiłam sobie kostrzewy sine uwielbiam ich kolor latem, molinie, seslerie i stipy, a zapomniałam jeszcze turzycę bronze farm chciałam jeszcze molinię variegatę ale nie mieli podobno w czerwcu mają mieć. Bagażnik pełen
Dzisiaj tylko zza drzwi zerknęłam , a reszta dnia na zmianę psiki na gardło i prysznic coś mnie dopadło i gardło wysiadło i straszne osłabienie, pociłam się nawet przechodząc z pokoju do pokoju. A w domku miły chłód!