Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 14:47, 23 maj 2016

zoja napisał(a)
i przed i po ładnie
ale z kamyczkami jakby jaśniej
super

Tak mi się Zoju właśnie wydaje, że jaśniej i nie będzie się brudziła elewacja podczas deszczu od ziemi
wiunia 14:49, 23 maj 2016

Alisonek napisał(a)
Z kamieniem o wiele lepiej, wypieszczona rabata berberys cudny kolorek ma, coś innego. muszę się z nim zapoznac pozdrawiam i do usłyszenia

Lubię ten żwirek z granitu ale mam go niewiele w ogrodzie ( narazie )
wiunia 15:01, 23 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Wiunia z Trzcinnika będziesz zadowolona - gwarantuję
Ślicznie rabata wygląda, kamyczek daje dużo uroku, gorzej jak zechcesz coś sadzić.
Berberysy bardzo ładne, nie znam takich. Czy one rosną w kulki?
Zrobiłaś zakupy na DP?

Starałam się bardzo tak dopasować nasadzenia, żeby przez dłuższy czas nic nie zmieniać. Klinik czerwony zabrałam, kuleczki buksikowe mini przesadziłam itp. ale wiadomo... jak To jest
Pojechałam po berberysy Bagatelle ale w szkółce zobaczyłam te i skradły moje serce, też o nich wcześniej nie słyszałam ale zaryzykowałam. Tak, rosną w kulkę ale można je też dodatkowo ciąć i korygować Byłam w DP ale nie mieli wszystkiego co chciałam, ma być w czerwcu
majkel0326 19:47, 23 maj 2016

Wpadam, podglądam Czosnki piękne, ja mam w tym roku AŻ jeden Miłego wieczoru!
wiunia 07:28, 24 maj 2016

majkel0326 napisał(a)
Wpadam, podglądam Czosnki piękne, ja mam w tym roku AŻ jeden Miłego wieczoru!

Maju...jeden, a cieszy
andziulka 16:25, 24 maj 2016

Bardzo ładna ta nowa rabata z kamieniem też mam słabość do berberysów, mam ich sporo pięknie przebarwiają się jesienią teraz też są piękne, mam kilka odmian pozdrawiam
wiunia 06:16, 25 maj 2016

andziulka napisał(a)
Bardzo ładna ta nowa rabata z kamieniem też mam słabość do berberysów, mam ich sporo pięknie przebarwiają się jesienią teraz też są piękne, mam kilka odmian pozdrawiam

Andziulko w moim ogrodzie jedną z pierwszych roślin był berberys ale rósł sobie samotnie przez 3 lata i dopiero w zeszłym roku zaczął dostawać towarzystwo chyba się polubiliśmy z berberyskami
MirellaB 13:22, 27 maj 2016

Wiunia, ale kupiłaś coś na DP czy nic?
wiunia 12:52, 28 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Wiunia, ale kupiłaś coś na DP czy nic?

Tak, tak kupiłam np. trzcinniki, dokupiłam sobie kostrzewy sine uwielbiam ich kolor latem, molinie, seslerie i stipy, a zapomniałam jeszcze turzycę bronze farm chciałam jeszcze molinię variegatę ale nie mieli podobno w czerwcu mają mieć. Bagażnik pełen
wiunia 23:34, 28 maj 2016

Dzisiaj tylko zza drzwi zerknęłam , a reszta dnia na zmianę psiki na gardło i prysznic coś mnie dopadło i gardło wysiadło i straszne osłabienie, pociłam się nawet przechodząc z pokoju do pokoju. A w domku miły chłód!