Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 15:24, 13 lip 2013

asc napisał(a)

U mnie możesz o psach....
U mnie można o wszystkim...
Dzięki za odpowiedź o tujkach...

Dzisiejszy Jeszcze się trzyma chociaż płatków pogubił trochę...

Jak ja lubię o WSZYSTKIM u Ciebie poczytać
Jak ja lubię lotosa
Nadrabiam zaleglości
zbigniew_gazda 15:25, 13 lip 2013

Aniu pozdrawiamy z zimnego zakątka. O to znowu będą zmiany. A co z projekcikami Danusi na ten front?
Elfik 16:15, 13 lip 2013

asc napisał(a)
hakonechloa macra - zielona...rośnie jak gupia i szybko
Ania, a widziałaś moją? Właściwie trudno ją zobaczyć nawet w okularach, ale podpisałam, że to ona Co Ty swojej dajesz za wyżerkę?
agata19762 16:54, 13 lip 2013

Aniu poczytalam i pozdrówka zostawiam

zimno jak diabli 13 st i drugi dzien pada....
Gabriela 17:21, 13 lip 2013

Pozostaję pod wrażeniem kwiatu lotosa - nieustającym. Egzotycznie Ci się w stawie zrobiło.
Pisałaś u mnie tydzień temu o małych doniczkach, no i co? Gdzie są, bo nie widzę.
Mala_Mi 17:26, 13 lip 2013

Bociuś - no normalnie sie rozczarowałam... ja nigdzie nie znalazłam tej trawki, bo zawsze coś nie gra..... ale TY???? Specjalistka od traw i kominków No normalnie foch z przytupem

Ale to żart.. .... nie jednemu psu Burek.. i bądź tu mądry..... stwierdziłam, że spróbuję pokatalogować trochę mego dobra, póki mam szansę odnależć rachunki ,zapiski itp... i wiesz co?? Się poddałam... przy kilku moich gatunkach... bo niektóre tak podobne, że musiałabym robić foto z kartką który to... potem zrobić spis tego co wiem, że kupowałam i zrobić doktorat.. a na to czasu nie mam . Są pilniejsze i ciekawsze rzeczy Ważne że ładne. ... a jak nie spełni oczekiwań..to mam łopaty Dobre łopaty... cały zestaw.....
Chodź , zapraszam na ławeczkę posiedzimy, pogadamy to przyjemniejsze niż dochodzenie czy ta trafka to ta czy inna
To tak jak moje jeżówki, te sam, pierwszy rok były takie same, a teraz jedna ma 1,5m, a druga 0,8m.. rosną w tym samym miejscu, i co po doktoratach jak Rośłiny i tak często nas zaskakują po swojemu
A po lewej masz moje trafki... najstarsze... a widok z ławki na kolejną wielką kępę.. będzie nam miło

Mirka 17:28, 13 lip 2013

asc napisał(a)

Oj, na bukszpanach to się znam na tyle, że wiem jak wygląda... ale myślę, że bezpieczniej przezimują w gruncie niż w doniczkach Dostaąłm rok temu takie młode sadzonki od Irenki, podsadziłam do gruntu i przetrwały... niskie obwódki też sadziłam z młodego bukszpana rok temu i przetrwały.....
Dzięki to sadzę do gruntu
Konstancja30 17:34, 13 lip 2013

to może w kwestii trawek ja freszcie raz na zawsze coś wytłumaczę bo widzę, że muszem ...
nie rozumiem jak Wy kobietki te trawki rozróżniacie ... a wiedze trawkowa mam od tygodnia zgłębioną bo wiem, że carex to turzyca ... (oby turzyca bo jak mi się tydzien coś pomerdało to wtopa ) ...
dlatego wyjaśniam ... trawki dzielą się na te mniejsze i na większe ... wzrostem rozpatrując ... na te cieńkie i grubsze rozpatrując szerokość źdźbła ... som jasne i ciemne rozpatrując barwę ...

po tym arcy obszernym wykładzie myslę, że już nikt wątpliwości co do rodzaju trafki miał nie będzie ... nio
Mala_Mi 17:41, 13 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Jak ja lubię. WSZYSTKIM u Ciebie poczytać
Jak ja lubię lotosa
Nadrabiam zaleglości

A swoje grzybienie w końcu pokazałaś?? Bo siem obijasz...

Moje lilie dla Ciebie...i odnośnie wywodu powyżej... na foto widać, że sie różnią , albo w realu widać, że sie różnią ,ale na każdej fotce jest w 100% inna lilia, a jakie czasami podobne..
Żółte są bardziej w realu inne, bo jedna jest cytrynowa, a druga jet żółta-ciemniejsza sporo..
Pomarańczowe na foto znów sie bardziej różnią niż w realu.... do krzaka kartkę zawiesi, a na liliach jak???

Rok temu kupiłam 2 cebule lilii L.O. White Triumphator.. o cudnych wielkich kwiatach, rok temu była niska ok. 0,6 m, ale kwiaty miała olbrzymie, a w tym ma ponad 1,5m.. i moc kwiatów..w dodatku przy jednej cebuli naliczyłam kwitnących SIC!!!!! 13 lilii.. i kilka badylków bez pąków... Słownie trzynaście nowych lilii... kwitnących.
Polecam lilię L.O WHITE TRIUMPHATOR Tylko od mojej mamy czerwone potrafią sie tak mnożyć

Kindzia 17:46, 13 lip 2013

Żeby Ci smutno nie było...załatwiłam wierzch od płyty indukcyjnej...wiesz, to czarne. Kompoty gotowałam i dziurska w ilości szt.3 mi się pod garem zrobiły...gdzie ja coś takiego kupię, żeby wymienić, bo przecież z gwarancji nie wymienią...

Leje jak z cebra od 12,00 ..........Buuuuuuuuuuuu..............