Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

viva 01:38, 13 lip 2013

Aniu, troszkę zaległości nadrobiłam (głównie obrazkowych, niestety), egzotyka mnie urzekła, nie spodziewałam się, że to taki duży kwiat
Urszulla 06:30, 13 lip 2013

Nocne wariacje o kwiatkach pooglądałam,
doniczkowo świetne
Mala_Mi 09:28, 13 lip 2013

Leje.. a miałam cichą nadzieję, że wróżbici od pogody się mylą Nalało tyle, że do rabaty nie dojdę przez tydzień Moja glina musi dobrze obeschnąć, bo inaczej klei sie do butów i wpada sie w nią jak w masło.. i piasek też nie pomaga... bo substancja klejąca jest zawsze

Idę na śniadanie.. M robi cholesterol.. Dla równowagi , dla cholery co bierze na pogodę.
jotka 09:32, 13 lip 2013

Ja mam sporo zaległości w ogrodzie i na Ogrodowisku, więc Cię rozumiem jak zła pogoda psuje plany.
U mnie na szczęście OK 24 stopnie i nie pada
Glina - pracuje nad nia juz tyle lat.. Ma tą zaletę, że wilgoć trzyma.
09:52, 13 lip 2013
Aniu, dzięki za podpowiedź u mnie. To teraz mam pytanie bo na cisach strasznie mi zależy. Kiedy mogę je sadzić?? Kiedy najlepiej i gdzie mogłabym o tym poczytać. wrzuciłam w wyszukiwarkę ale albo ja nie umiem wrzucać haseł albo nic o cisach nie ma. No i ile mam ich kupić i jakie na taki ekran ławeczki.
Ja wybrałam odmianę HICKSII.
Welka 10:20, 13 lip 2013

Dobrze, że napisałaś o glinie, bo mi się coś przypomniało - z Megi może wybierzemy się jakoś w przyszłym tyg na roślinne zakupy i na liście mam ostróżkę, ale ostatnio gdzieś przeczytałam, że ona gliny za bardzo nie lubi i może wygniwać. U Ciebie z tego co pamiętam mają się dobrze - robisz coś specjalnego z nimi?
Pozdrawiam

PS a wiesz ile takich miejsc do ukrycia mam ja i jak trzeba się gimnastykować przy robieniu zdjęć, żeby nie było widać desek pobudowlanych, niedokończonej elewacji itp ? Doniczki naokoło domu nie wyglądają tak źle, też mam tak poustawiane i może dlatego mnie nie razi
Slawko 10:22, 13 lip 2013

asc napisał(a)

Te baldachy takie delikatne podobne do kopra włoskiego - to co to? Pozdrawiam
bociek 11:39, 13 lip 2013

Aniu, podejrzana chyba rozgryzlam, ale pewnosci nie ma. Na mojego kartoflanego nosa to jest turzyca sztywna carex elata

Uwazaj z tym cholesterolem Ten deszcz dawaj do mnie, chetnie przyjme, bo u nas tylko siknelo, a sucho....

Buziam
Gabrysia_ 12:10, 13 lip 2013

Aniu...u mnie też pokazne doniczkowo,czeka na swoją kolej.
Dzisiaj na targu pan miała właśnie hortkę Phantom,ale ja szukałam Limki i teraz sobie obejrzałam jak wygląda i podoba mi się ta hortka.
Jak twoja zakwitnie to wrzuć fotkę
...ale one nie są chyba cały czas białe?
Basia_1987 12:39, 13 lip 2013

asc napisał(a)
Leje.. a miałam cichą nadzieję, że wróżbici od pogody się mylą Nalało tyle, że do rabaty nie dojdę przez tydzień Moja glina musi dobrze obeschnąć, bo inaczej klei sie do butów i wpada sie w nią jak w masło.. i piasek też nie pomaga... bo substancja klejąca jest zawsze

U mnie to samo z tą gliną i gdzie niegdzie mam kałuże,bo woda stoi nie nadąża wsiąkać