Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kindzia 19:57, 04 lis 2013

No i przeczytałam eMusiowi o tej Twojej "złotej rączce"...już się zastanawia ile, co i czego potrzeba
Niech dużo robi takich obelisków...kupę miejsca takim panem janem mogę obsadzić
gierczusia 20:18, 04 lis 2013

asc napisał(a)
Dla Gierczusia zrobię listę roślin niezawodnych i......................................... miniaturowych

Marzena - dobre było..... ale Gierczusia nie doceniasz Ona nawet drzewka potrafi zmusić by nie rosły duże

Dziękuję ... Podwójnie ... Buziaki ... Siarczyste
gierczusia 20:22, 04 lis 2013

A tak a propos " zmuszania roślin " do czegokolwiek ... Mam taką psiapsółkę .. Fantastyczna kobita , dama prawdziwa.... A jak kupuje nową roślinę i ją sadzi ,to nie bacząc na dobre obyczaje mówi do niej : " a teraz rosnąć mi tu, bo jak nie , to wypier... olę .." Zabawne to brzmi w ustach takiej szacowanej pani.. Uwielbiam być przy niej , kiedy sadzi nowe nabytki
monitka 20:39, 04 lis 2013

Trochę się cofać musiałam do nowej rabaty ale warto było!!! naprawdę super to wygląda, bombowy efekt mam nadzieję że zakwasy po fugowaniu już minęły? zdolna babka z Ciebie...
No i melduję że bezczelnie ściągnęłam listę kwitnących bylin od Królowej
Pszczelarnia 20:39, 04 lis 2013

R. 'The Fairy' sobie odpuść. Nie nasze gusta. Drobna, blada, rachityczna, bez impetu. Jak chcesz to Ci wyślę.
Konstancja30 20:43, 04 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ania a Gipsy Boy znasz? Jak dla mnie bomba. Ale lepiej w ilości większej od razu - na pewno nie solo. Jak Grahama mogłaś tak uwiązać?sznurkiem? To ja dodam, żeby było ogrodowo, że Graham Thomas to prawdziwy nos różany. "was an English horticulturalist and garden designer, best known for his work with garden roses, his restoration and stewardship of over 100 National Trust gardens and for writing 19 books on gardening, many of which remain classics today."
Jego imię ma też wiciokrzew w kolorze żółtym. A ta żółć pachnie miodem.

Ewuś ... Graham sznurkiem a Pomponella bodaj ... bo to jakiś czas temu było w wiejsiej uziemiona ... Anek Ty damy traktujesz po macoszemu
ka1sia 20:52, 04 lis 2013

Anulek, ja nie wiem jak mnie eMuś wiózł do Jasła, ale chyba Rzeszow jakoś bokiem wziął, bo go nie widziałam tak czy owak, naganę z pokorą przyjmuję... rzeczywiście byłam blisko...
Tusiala 20:55, 04 lis 2013

Jeju jaka piękna ta Twoja Grahamka Czym Ty ją karmisz, że taka okazowa?
Konstancja30 21:06, 04 lis 2013

Tusiala napisał(a)
Jeju jaka piękna ta Twoja Grahamka Czym Ty ją karmisz, że taka okazowa?

ja przepraszam ale ONA ... róża znaczy chyba się boja że Anek śnurka zaciśnie i czaruje ... czaruje jak może ,,,
Mala_Mi 22:05, 04 lis 2013

Martek - supcio.. skrót co u mnie dla odciętych od neta zrobiłam u Ciebie

Kindzia - masz artykuł i fotki z naszego forum https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/218-podpory-dla-roslin-obelisk/photos

Gierczuś - a ja myślałam że o mnie piszesz... tylko ta dystyngowana dama do mnie nie pasuje, ale reszta wypisz- wymaluj

Monitka - toś zajadłą kobieta.. tyle cofać... lista wybrakowana.. do wrześnie koniecznie dopisz dzielżany. Jak zimą będę sie nudzić to opracuję zestaw roślin z długością kwitnienia... Coś trza będzie robić...

Pszczółka - The Fairy - no właśnie ten kolor majtkowy.. brudny wyblakły komunistyczny róż.. okropny...... ledwo do różowego się dopiero przekonałam.. może być róż, ale nie majtkowy.. w dodatku brudne majtasy i wyblakłe.. nie obrażając róży.... ale kolor nie w moim typie zdecydowanie A o gustach się nie dyskutuje Ale miodzik lipowy pychotka.. i malinowe coś też... a drugie to aronia???

Kas1a - oczy musiałaś zamykać , albo da się objechać gdzieś przez Mielec i Dębicę.. z geografią to ja troszkę czasami na bakier.. Iza coś wie na ten temat... ale zawsze można nałożyć te kilka kilometrów na popas

Tusiala - raz dostała nawozu w tym roku, a w zeszłym była na diecie.. bo czytałam że świeżo posadzone się nie nawozi.. ale to chyba nie dotyczy róz

Konstancja - ten sznurek to taka łagodna perswazja... by za bardzo nie rosłą bo będzie rachu-ciachu... do samego piachu.. eMuś kosiarecką upierdzieli ja jak wszystkie liście host i co sie da... Dziś eMuś wymyślił by pod katalpą na około zrobić żywopłocik bukszpanowy.. ja mu zabronię oglądać programy o różach i inne ogrodnicze (różach których nie cierpi w ogrodzie)... Mój się robi już jak Mażenki.... jeszcze troche to będzie decydował co ma rosnać a co nie .... śwat sie wali.. a jeszcze niedawno narzekał, że kupuję i sadzę Że zabieram trawnik, a teraz mi daje pod wsiowy (gdzie Pomponella wylądowała) kolejne metry trawnika