Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

malgorzata_s... 16:23, 19 lis 2013

Jak widze iluminacje u Ciebie to mi się przypomina jak robiłaś zimowe oświetlone foty
Bogdzia 16:35, 19 lis 2013

Przeczytałam wszystko ale nie moge wykapowac czy te lampki już sa na krzakach czy tylko o nich marzysz na razie.?Pozdrówka.
mira 16:47, 19 lis 2013

166 godzin za jedno ciasto? oż kurde to nie chcę ciasta , w gościach można się objeść
a jak to przeliczyć na dni świetlne - bo ile godzin się świeci ? tak od 16 tej do? czyli ile dni wychodzi na jedno ciasto hmm jest argument za ograniczeniem asortymentu pieczeniowego / uff jak dobrze że nie ogrodowego/
gierczusia 16:48, 19 lis 2013

magnolia napisał(a)

właśnie , są śliczne nawet później. Nie ma rady, bronię sie jak mogę , ale nie da rady, muszę je mieć

Nooo jak nawet Magnolia się ledwo broni przed urokiem sasanek, to cóż ja mam powiedzieć bidula...

....
gierczusia 16:52, 19 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Tak, tak. Zadumałam się głęboko. Ściskam.

Ależ ja nie podlewam kompostu. Może raz mi się zdarzyło, no 2 razy żywokostem i pokrzywą. Samo się robi.

Haaaaa ... To oprócz zbierania wrotyczu , to jeszcze muszę pokrzywę opanować , by nią kompost podlać ???... Achhhh , ciężkie jest życie ogrodnika...choć babcia mówiła ,że wlezienie w pokrzywy to najlepsza na świecie terapia antyreumatyczna ....

Mala_Mi 17:06, 19 lis 2013

Gierczuś.. ty to musisz zakupić tę działkę pod dom weselny.. i dwie rzeczy załatwisz za jednym zamachem..będzie miejsce na chciejstwa i uwiązanie sie do łopaty na amen.. i nie będzie niepożądanego sąsiada.... Najlepiej jednak sprawić, by ta działka stałą się miejscem gdzie jest zakaz budowy takich obiektów... Może jednak te niebieskie żabki od Anity???? Inwestor wtedy tanio sprzeda

Pszczółko - u Ciebie kompost sam sie robi..a u mnie samo się jakoś nie chce.. ale ziemię z darnią żal było wyrzucić wiec usypałam wielkie góry.. i niech się rozkłada..... samo oczywista oczywistość... O walorach estetycznych nie dyskutujemy... bo brak ziemi do zasypywania dołków po oddanych chabaziach jest zawsze dotkliwy.. a tak będzie czym sypać eMuś zawsze mówi, bym każdemu kto przyjeżdża po jakieś chabazie, od razu mówić, że ziemia w zamian

Mira - zawsze można znaleźć uzasadnienie dla wielu swoich pomysłów. Tu na szybko znalazłam takie pocieszenie.. i wytłumaczenie, bo prawda jest taka, że i te lampki i te naście wypieków są tylko i wyłącznie naszą fanaberią Ale nie dajmy sie ogłupieć.. wszędzie potrzebny zdrowy umiar i trochę radości z życia.. a każdemu co innego sprawia przyjemnosć.. A lampki świecimy ile nam pasuje.... Święta w końcu są raz w roku

Bogdzia - lampki powiesimy teraz póki ciepło Ale musieliśmy wyrobić sie robotą.. i nie było czasu.. tylko trochę nam lampek brakuje, bo katalpa urosła... za rok ubieramy ją z dźwigu..

Ciociu Małgoś - ogród jest oświetlony codziennie wieczorkiem... wszystkie żarówki mam ledowe.. i dlatego nie piekę w ciągu roku ani jednego ciasta Ostatni raz piekłam może 15 lat temu
Mala_Mi 17:29, 19 lis 2013

Renia - drzewka liściaste o ładnym pokroju też ładnie wyglądają oświetlone.. mi najbardziej podoba sie oświetlona katalpa Z frontu mam choinkę, ale jak widzę ile ptaków sie na nią przeniosło (jak wycięłam przedogródek) to chyba nie ma sensu jej ubierać.. ona jest ubrana w ptaszki

Jasia - Katalpę posadziłam albo w kwietniu 2008 , albo w listopadzie 2007.. to było małe drzewko Żadne wypasione czy duże.. ot taki patyczak.

Sebek - dzięki potwierdzasz moją opinię

Ewa - samo sie robi.. ot .. takie proste... a u nie takie trudne ..

Aneta - a co nam zostało.. jak szukać pozytywów... nie każdy jest Pszczółka która lubi liściopad Ja jestem ciepłolubna.. i tego nic nie zmieni... w styczniu, lutym można na narty..a w listopadzie co można??? Co można na początku grudnia??

malgorzata_s... 17:48, 19 lis 2013

Anuś świetny pomysł z tym wieszaniem lampek teraz. Też tak zrobię. Dzięki
kasiek 19:27, 19 lis 2013

Kurcze ale ta sciezka z płyt genialnie wyszła - podziwiam fugi - jak nie spaprałaś nimi płyt, sama wiem jakie to trudne :0
A katalpa w lampkach niebiańska - właśnie zamówiłam lampki na zewnatrz - 500 sz, tj. 40 metrów, mam nadzieje że na razie wystarczy bo chcę przystroić tuję przed domem która po przycięciu ma ok 6 metrów.
paniprzyroda 20:45, 19 lis 2013

Aniu sasanki też mam, cztery kolory. Najobficiej kwitną fioletowe. Masz rację, jak rosną blisko siebie, to się zapylają i pozostają potem tylko fioletowe. Po przekwitnięciu zostawiam, nie ścinam. Jak nasionka dojrzeją, oskubuję i zagrzebuję wokół. Na wiosnę jest mnóstwo młodych sadzonek, trzeba tylko uważać, aby ich nie wypielić. Ktoś z rodziny dostawał ode mnie kolejny raz młode sadzonki i narzekał, że u niego się nie rozsiewają. Pokazałam mu tycie siewki. Okazało się, że wszystko pielił, bo myślał, że pietruszka się rozsiała. Pozdrawiam.