Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:16, 26 lut 2014

Pokażę obiecane różnice w posadzonych cebulach.. jak szybciej startują cebule już posadzone wcześniej... krokusy te same, od tego samego dostawcy... sadozne w takim samym czasie... tylko o rok różnicy.. warunki te same..bo też pod tymi samymi cyprysami rosną... ta sama wystawa i gleba.. i sąsiedztwo innych roślin... to przedłuzenie pierwszej rabaty..

Sadzone w 2012

A to w 2013

Reszta może wieczorkiem.... lecę do ogrodu....
Mala_Mi 12:18, 26 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Aniu dziękuję że do mnie zajrzałaś, fajnie kogoś nowego poznać
Pozdrawiam i zapraszam częsciej

Bywałam u Ciebie niejednokrotnie... coś tam nawet kiedyś napisałam

Witaj u mnie Kwiatek dzisiejszy...

Alisonek 12:19, 26 lut 2014

To chyba gdzieś mi to umknęło ważne że już wiem że jesteś
Napisałaś że któryś prezent będzie problematyczny, o czym myślałaś?
jotka 12:19, 26 lut 2014

Pracuj, pracuj, może jeszcze nie wszystko wylazło to nie zdepczesz
Ja swoje obowiązki działkowe deleguję na M. Idzie Mu coraz lepiej
Mam nadzieję, że w najbliższy weekend znowu uda mi się na mały spacerek i rekonesans wpaść, więc zobaczę jakie zmiany przez tydzień

Mala_Mi 12:21, 26 lut 2014

Joaska napisał(a)
Aniu, no ja patrzę szukam a tu zamiast ani jest Mała _Mi ..no nie powiem bo pasuje bardzo ale ja dawno nie byłam na ogrodowisku i dostałam pomieszania z poplątaniem pozdrawiam i biegne dalej szukać ogrodów które znam

Powinnaś też zmienić login na Misiu... bo zimą śpi.. a wiosną zaczyna działać

Chociaż Misie.. mi się kojarzą z czymś innym, znałam instruktora, któy na wszystkie swoje kursantki mówił Misie BO zawsze słyszał od nich "Nie che mi sie.... itd itp.. długi repertuar mi-siów.

Moje słoneczka dla Cię... cieszą bo widoczne z domciu..

Mala_Mi 12:24, 26 lut 2014

Alisonek napisał(a)
To chyba gdzieś mi to umknęło ważne że już wiem że jesteś
Napisałaś że któryś prezent będzie problematyczny, o czym myślałaś?

Wcześniej też Ci się wpisywałam.... gdzieś na etapie rozmyślań co zrobić z ogrodem.. ale że ja do projektowania sie nie nadaje, to wpis był lakoniczny...

A ostatnio zajrzałam tropem od Bogdzi i różanecznika..... i miałam na myśli, że czasami mamy prezenty z którymi jest problem... bo wartość sentymentalna jest na 6, a wartość użytkowa na 1- i co potem zrobić... Ja nie lubię rozstawać sie z prezentami... i czasami jest jak jest.... ale to dużo do pisania.. a mi gorąco bo siedzę w kompie w pełnym rynsztunku... miałam tylko sprawdzić pocztę czy czegoś ktoś ode mnie nie chce w pracy..
Mala_Mi 12:26, 26 lut 2014

jotka napisał(a)
Pracuj, pracuj, może jeszcze nie wszystko wylazło to nie zdepczesz
Ja swoje obowiązki działkowe deleguję na M. Idzie Mu coraz lepiej
Mam nadzieję, że w najbliższy weekend znowu uda mi się na mały spacerek i rekonesans wpaść, więc zobaczę jakie zmiany przez tydzień

Jola Twój M M to złoty człowiek.. dobraliście sie wspaniale... Was nie można kochać Was sie po prostu uwielbia

A u mnie rosna grzyby.. taka była zima... trza do Hanusi... może jadalne

Kasik 12:27, 26 lut 2014

Różnica pomiędzy tymi krokusami przeogromna. Piękne
A ilość imponująca.

ja swoje posadziłam też na skraju rabaty i boję sie , że jak robiłam kanciki to je wyrzuciłam, bo ani jeden nie wychodzi. Chociaż gdyby tak było to musiałabym cebulki widzieć. Chyba , że coś mi je pozjadało. ??
Joaska 12:38, 26 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

Powinnaś też zmienić login na Misiu... bo zimą śpi.. a wiosną zaczyna działać

Chociaż Misie.. mi się kojarzą z czymś innym, znałam instruktora, któy na wszystkie swoje kursantki mówił Misie BO zawsze słyszał od nich "Nie che mi sie.... itd itp.. długi repertuar mi-siów.

Moje słoneczka dla Cię... cieszą bo widoczne z domciu..

Aniu żebym to ja przespała tą zimę ) sama wiesz jak się chce zrobić wiele rzeczy swoimi siłami, niestety wtedy czasu na nic innego nie zostaje wiele.
malkul 12:40, 26 lut 2014

cześc Aniu-ja tylko chciałam pozdrowienia zostawić dla moejj ulubionej ostrojęycznej warjjjatki