Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Hogata 20:46, 09 gru 2012

Aniu, normalnie cię nie poznałam, bardzo fajny avatarek.
Patrzę asc i myślę jak Ania z Rzeszowa, patrze jeszcze raz ale to przecież Ania.
Pozdrawiam cieplutko, chociaż na dworze zima szaleje. Właśnie wróciłam z trasy , jazda okropna
Bogdzia 21:48, 09 gru 2012

Mnie też się podobasz , Misiek równiez . Dobrze że dałaś duże zdjęcie , zawsze to lepiej widac szczególnie w moim wieku. Buziaki.
aldonaz 22:03, 09 gru 2012

Widzę, że podobnie jak Ania monte zaszalałaś z fryzurą. Obie jesteście teraz takie wytworne. Kiedyś też miałam tak ścięte włosy, ale za dużo kalamancji z układaniem. Teraz wygoda ponad wszystko. Córka mnie ciągle karci, że nie dbam o siebie.
A jeśli idzie o grudniaka, moja babcia mówiła, że obficie kwitnący w grudniu zapowiada długie i silne mrozy. Brrr
Syla 22:18, 09 gru 2012

asc napisał(a)
A to część mojego storczykowa na prośbę Anity Razem ze mną dla porównania wielkości ...
Nie patrzeć na bałagan, ale mam kupione chody na poddasze i nie ma albo kiedy, albo za co ich zamontować i tak sobie muszą leżeć..bo nie ma gdzie tego dać.. do garażu nie dam, bo je szlag trafi.... i tak od czerwca mam wystawkę w pokoju..... (żeby tylko to......) . Czerwony kudełek służy do moczenia stroczyków Wand, które sobie wiszą pod sufitem..... jeden puścił pęd kwiatowy..hura, udało się i zakwitnie... to zapisuję sobie za sukces.. przez rok utrzymałam Wandzie przy życiu..... jak zakwitną to zrobię sobie ich cała kolekcję wzdłuż całego okna taka nietypowa firanka....

Możesz być dumna z takiej kolekcji , firanka oryginalna a fryzurka super
Mala_Mi 22:29, 09 gru 2012

Joanko Madżenko .... to żaden skandal.. niektóre storczyki tak mają, że kończy kwitnąć jeden patyk, a w miedzy czasie puszcza kolejne... Ale zauważyłam, że tak maja te najpospolitsze kolory Felków...czyli białe ,a po nich te fioletowe..
Aniu MOnte.... mam takie cudaczne storczyki co nic tylko by kwitły..w dodatku nie maja rewelacyjnie pięknych liści i bialutkich korzonków.... Ogarnęłaś się po gościu
Martek - a może moje storczyki lubią jak im się nie przeszkadza???
Sebek - już pisałam, że ja staram się co 2 tygodnie... ale to oznacza, że czasami jest i 3 tygodnie I najgorsze to rozplątywanie.... ciągniesz jedne lecą wszystkie.. a dla tych co nie maja storczyków podpowiem, że one rosną tak śmiesznie, że liście idą w jedna stronę doniczki.. wiec są bardzo chybotliwe.... już nie raz mi same zleciały z parapetu...
Dzięki Agnieszko i Julita za komplement... trza było uciec z tego zimna do domku.....
Bożenka - jak naszych Miśków i Misiek nie kochać Dziś mojemu coś odbiło... i przyniósł parasol i lezie na zewnątrz.... z parasolem w zębach...... wyrzucił tam wszystkie swoje zabawki... i leżą w śniegu A jest już stary, wiec i zdrowie mu szwankuje...... cieszymy się z każdego dnia że jest z nami
Kasiu - dzięki za miłe słówka, jak każdy ogrodnik naprężyłam dumnie pierś po takich komplementach .... a Konstancja wie co dobre, bo ma dobry gust
Celinko - one wiedzą, że jak nie będą się starać to je wyrzucę, bo w chałupie już z patyczakami się nie mieszczę ..... a Misiek jak pisałam już staruszek.... ale trzyma się z godnością Nawet nie męczy nas swoimi chorobami...tylko ta skleroza... ciągle zapomina, że dopiero jadł.... I pomyśleć, że to był niejadek
b]Krysiu[/b] -zapraszam na instrukcje storczykowania... Twoje duże okno jak najbardziej się do tego będzie nadawało
Aga - fryzjer to taki sobie zaprezentowany Mikołaj...
Urszulla - ta sama Ania, ta sama..... charakter się nie zmienia Nawet z wiekiem
Agata zwana Hogata - może będę bogata.... tak się mówi, że jak ktoś nie pozna........ osobiście wolałabym jakiś weselszy awatar.... ale muszę mieć go z Miśkiem..bo to nasz wątek A tak szczerze to się nie mogę przyzwyczaić do niego...... gapię sie i nie kumam, że to teraz mój awatar
Bogdzia - musiałam dać duże, bo by mi nikt nie uwierzył, że to ja Aparat ustawiony na wygładzanie zmarszczek... przyznaje się......
Aldonka wiesz jakie jest moje zdanie na temat zabiegów wkoło siebie Suszarka .... i tyle.. jakoś nie mam zdrowia do układania włosów... teraz suszę na szczotce.. i tyle... To u mnie pół grudnika kwitnie... czyli połowa miesiąca mroźna, a druga ciepła??? W takim razie wolałabym tę drugą połowę mroźną
Syla - dzięki za komplement ... firanka faktycznie oryginalny..a raczej oryginalny jej brak... a ze storczyków nie jestem dumna,, rosną bo nie umiem się oprzeć by jakiegoś innego nie kupić... no i są troszkę zaniedbane...... M chciał szeroki parapet..a ja się nie zgodziłam.......ależ sobie pluję w brodę... I te części do schodów pod parapetem....... nie chcę na to patrzeć bo mnie trafia... Na szczęście ostatnio siedzę głownie w biurze, wiec nie ma tragedii z częstym oglądaniem

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam

Pszczelarnia 22:31, 09 gru 2012

Ania, co za zmiana! Czy wszystkie Anie tak mają w grudniu?

Powiedz mi, gdzie ten jastrząb ma gniazdo? Czy Ty masz jakieś lasy blisko?
Mala_Mi 22:44, 09 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, co za zmiana! Czy wszystkie Anie tak mają w grudniu?

Powiedz mi, gdzie ten jastrząb ma gniazdo? Czy Ty masz jakieś lasy blisko?

Nie mam pojęcia gdzie ma gniazdo........ lasu w pobliżu nie ma... tylko sady i cmentarz.... trochę drzew przydrożnych..... i drań lata codziennie....... albo siedzi najczęściej na jarzębinie i obraca tym swoim łbem o 180 stopni...
A fryzura taka sama jak przed spotkaniem ogrodowiska.... tylko mi się nie che tak łazić co chwila do fryzjera, wiec idę jak już się zdenerwuję na siebie
krisec 23:01, 09 gru 2012

Kolekcja storczyków imponująca są piękne, nowy avatarek jest super, pogłaskaj ode mnie Miśka.
Serdecznie pozdrawiam.
monteverde 23:03, 09 gru 2012

No ogarnęłam się ale jeszcze miałam gości na resztki a gość już w domu
ka1sia 23:10, 09 gru 2012

Ania, czytam, że posiadasz aparat z funkcją wygładzania zmarszczek, podaj, proszę model, jestem zainteresowana A Miśka wimiziaj za uszkiem, pewnie to lubi Miłego tygodnia, Kasia