Pozdrawiam
Chciałam wczesniej napisac ale zawsze zapominam, że jak wsadzałam do ziemi te astry płozące od ciebie to one były zbite w jednej gliniasto-żółtej bryle ziemi, miałam problem zeby ja rozbic i podzielic. Dlatego skoro u ciebie w całym ogrodzie taka ziemia to naprawde dziwie sie jak ci to wszystko tak bujnie rosnie - chyba że tak jak pisała Pszczółka to est gleba lessowa a wiec bardzo żyzna ....Zobaczymy jak twoim roslinom, moja mazowiecko-łódzka ziemia posłuzy
Z zaciekawieniem obejrzałem relacje z spotkania, wesoło i radośnie, przy tym ogród robi niesamowite wrażenie, ciekawie pokazany jest w różnych spojrzeniach. Piwonie musiałem wydobyć z gruntu i rozdzielić, ale nie była silnie ukorzeniona, bo z doniczki posadzona przed zimą, mam nadzieję, że nie odchoruje tego. Ciemno-bordowa o pełnych kwiatach z dłuższymi zewnętrznymi płatkami, czyli ta, która wpadła Ci w oko.
Pozdrawiam
Dzień dobry czy można się dowiedzieć jak nazywa się ta piękna czerwona róża która rośnie u pani ,pojawiła się na fb podczas odwiedzin w pani ogródku.Wioleta
Kindzia.. już wyciepałam przywrotnika, i posadziłam szałwie od Finki... Przywrotnik niegrzeczny i się pokładał i dominował.. Dwa przywrotniki posadziłam z odmiany niskiej, a reszta out
Tam gdzie dziury jest szałwia Jeszcze nei kwitnie
Chciejstwa zakupione przy okazji objazdu szkółek z Pszczółką też już powoli utykam
I piękna hosta którą ktoś mi dał na spotkaniu i nie pamiętam kto... wybaczyć i sie przyznać. Miejscówkę jej znalazłam zajefajna. Dziura mnie drażniłą, a teraz będzie miodzio... wolny plac czekał dosłownie na tę hostę.. żółte liście i bordowe perukowaca.. czad.. jak sie rozrośnie będzie super A miejsc widoczne z tarasu.. chciałam tu klona, ale eMuś nie powala wyciąć akacji.. teraz będzie dobrze