Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:03, 03 paź 2014

monteverde napisał(a)

Aniu masz ślicznie sielsko anielsko angielsko a jak uszczykujesz od werbeny matki lodyżki to dajesz je w ukorzeniacz i do doniczki czy bez i czy najpierw do wody?

Strona wcześniej wszytko pisze. I na tej samej stronie powyżej dopisek z foto ... nie będę powtarzać .. buziaki Spadam.
Rench 12:22, 03 paź 2014

Aniu, Summer nie jest różowa ,dodałam u siebie bardziej realny kolor ,obczaj żebyś nie żałowała,bo jest piękna .
yolka 12:34, 03 paź 2014

masz wiadomość na pv
12:47, 03 paź 2014
ja w temacie werbeny

Monty Don w swoim programie o takim sposobie mówił i pokazywał

oraz kupiłam dzis "mój piekny ogród" str 76 radza ją zasuszyc w donicach jak peralgonie.

wszystkie te sposoby sa ok dla posiadaczy gigantycznych , mozna powiedziec angielskich oranzerii ...

ale skoro elegancko wysiewa sie i kwitnie z nasion ..to chyba jest najprostrze ...ja w tym roku zaraz po swietach grudniowych wysieje i mysle ze tez szybko beda kwitły

pozdrawiam miłosników werbeny ..przepiekna mgiełka na rabacie
GabiK 12:54, 03 paź 2014

Anka, Jarek przy każdej ogrodowej okazji powtarza, że ze wszystkich osobiście widzianych ogrodów, Twój mu najbardziej się podoba.
On nie lubi zbytniego porządku, geometrii i przycinania na rabatach. Wydaje mu się, że wtedy roślinki się męczą.
Ten Twój basen też pewnie miał udział w jego sympatii.
Agania 13:17, 03 paź 2014

Ja niedoczasowa jestem, ale wszystko nadrobiłam od samego zjazdu

Anek miło mi było znowu Cię zobaczyć, a jeszcze bardziej uściskać i pośmiać się w Twoim towarzystwie....kofam cię i Twoje Małe Wojsławice...bardzo prągnę znów Cię zobaczyć i Twój ogród.......mus się do Ciebie za rok wybrać

.....gdzie Ty masz jarmark....tak tylko piszesz z przekąsem z ryjokiem od uch do ucha...ślicznie masz.

O astrowatych, wrotyczo-złocienio-jaskrowatych poczytałam i dalej niedouczona jestem, a douczona z pozyskania werbeny patagońskiej z sadzonek zielnych........jak zawsze u Ciebie wesoło, merytorycznie i na temat

ja też nie mogłam się jej oprzeć

Mala_Mi 13:33, 03 paź 2014

Justyna eee_tam - Dzięki za potwierdzenie, że sposób jest dobry i propagowany przez fachowców Ja o nim przeczytałam gdzieś w internecie, że tak można.

Angielskich programów nie oglądam, bo.. i tak nic nie rozumiem.. nigdy nie uczyłam się angielskiego.. takie czasy kiedyś były, że tylko ruski był obowiązkowy i jedyny, a w liceum trafiłam na profil niemiecki. Tak wyszło.Na studiach był znów ruski.
Gazet od jakiegoś czasu nie kupuję, bo wolę te pieniądze przeznaczyć na roślinki, a poczytać mogę na internecie.

Sposób z sadzonek jest dla właścicieli mających problem z parapetami. Moje parapety sa zagracone storczykami w ilości kilkadziesiąt sztuk. Jak jedna doniczka leci to ciągnie 20 innych Tak napchane
Jedną doniczkę z werbeną i donicę z pelargoniami upchałam w kotłowni, okno 60 cm szerokości. Więcej się nie mieści. Sadzonki zielne trzymam w małym słoiku na oknie w kuchni. Na miesiąc można sadzonki posadzone do doniczki zakrywać na wypadek przymrozków kartonem. Jak sie komuś nie chce bawić to pobiera sadzonki w kwietniu i jak w maju się ukorzenią, to od razu sadzi do gruntu. Mam folię, wiec mam gdzie wynieść i pozwalam sobie na wcześniejsze sadzonkowanie.

Dużo osób skarży się, że sieja z nasion i nie zawsze się udaje. Mi rok temu dobrze wzeszły, ale też po ponad miesiącu, a w tym strajkowały.. wysiane w lutym ruszyły końcem kwietnia!!! Te same nasiona u mamy wzeszły chyba po tygodniu.. i w lutym. Sianie z nasion w domu zajmuje więcej miejsca niż ta jedna doniczka z wykopaną werbeną.
malkul 16:54, 03 paź 2014

Dziekuję za zdjęcia hakone, faktycznie u ciebie daje nieźle czadu, sama juz nie wiem co robić, osiwiec mozna.

Skopiowałam sobie do natatekj twoje info o werbenie, i dziekuję Aniu za wszystko
gierczusia 17:29, 03 paź 2014

Poplułam ekran jak to zwykle u Ciebie bywa .. Reprymendę dla trawńikserwisu poczytałam , uryczałam się z ludzkiej bezczelności .. Rozmnażalnię werbeny też zaliczyłam ..Taż to jest normalna hurtowa produkcja niemożliwa jesteś Aneczko .. I te Angielskie rabaty i to ffszytsko ..aaa..buziole
Gabriela 19:00, 03 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

[b]Gabriela
- rabata może angielska, ale trawnik to już mam wybitnie polski

Aniu, nie napinamy się, tam też różnie bywa z trawnikami.