Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madziarzeszow 08:48, 17 lut 2013

Aniu,
czy zauważyłaś , że pojawiły się ciemierniki w biedr. w Rzeszowie?
widziałam tylko białe , a ja chciałabym bordo ....
i o nas nie zapomnieli......
Mala_Mi 09:52, 17 lut 2013

Białe już kupiłam tydzień temu Ale jakieś one liche są.... kiepsko rosną.....
danuta_szwajcer 10:10, 17 lut 2013

Aniu Twoje lilie są wyjątkowej urody takie mocne i dorodne i widać, że bezpośrednio w gruncie rosną a u mnie to taki problem z nornicami. Ciekawe czy te lilie pełne ci przezimują bo u mnie zeszłej zimy wymarzły. Masz też piękne rozlpenice nie przymarzają czy zabezpieczasz?
Mala_Mi 10:19, 17 lut 2013

Pełna lilia też mi wymarzła Ale była tylko 1 szt...... wiosną zaryzykowałam ponownie, a teraz też Najwyżej potraktuję jak jednoroczne i więcej nie kupię. Ale bawić się w zabezpieczanie nie będę... nie mam sił i czasu. Tak samo jest z rozplenicami.... rosną i nie wymarzają.... ale ja mam te najzwyklejsze rozplenice... w tym roku po raz pierwszy je związałam w snopek I mam takie chochoły w ogrodzie..... śmieje się , ze taniec chochoła....
Lilie dorodne te co rosną dłużej, bo te co pierwszy rok zawsze są mniejsze Twoje też dorodne i śliczne
jotka 10:35, 17 lut 2013

Racja Aniu, dla zapracowanych zabezpieczanie roślin to dodatkowe zajęcie zabierające czas. A gwarancji i tak nie ma
Ja powoli dorastam do tego, żeby nie sadzić roślin, które przyczyniają sie do moich rozczarowań ....

Pozdrawiam
jotka 10:35, 17 lut 2013

M. patrzył mi na klawiaturę i .... się kliknęło 2 x, więc pozdrawiam również od Niego
Milka 10:48, 17 lut 2013

Aniu miłej niedzieli, cieszę się, że nie ma natrzaskanych stronek, to mogę byc na bieżąco
ciekawa jestem, czy jednak coś na tej Gardenii kupię? Krysia pisała u mnie o liliach, że jest wybór
danuta_szwajcer 10:53, 17 lut 2013

asc napisał(a)
Pełna lilia też mi wymarzła Ale była tylko 1 szt...... wiosną zaryzykowałam ponownie, a teraz też Najwyżej potraktuję jak jednoroczne i więcej nie kupię. Ale bawić się w zabezpieczanie nie będę... nie mam sił i czasu. Tak samo jest z rozplenicami.... rosną i nie wymarzają.... ale ja mam te najzwyklejsze rozplenice... w tym roku po raz pierwszy je związałam w snopek I mam takie chochoły w ogrodzie..... śmieje się , ze taniec chochoła....
Lilie dorodne te co rosną dłużej, bo te co pierwszy rok zawsze są mniejsze Twoje też dorodne i śliczne

no i zabezpieczenia nic czasami nie dają, tak miałam z różami na pniu i koniec więcej nie sadzę też już sił nie mam i tak musiałam ograniczyć byliny do wykopywania bo ani czasu tyle ani sił a chochoły w ogrodzie są fajne rozweselają ogród zimą
Basia_1987 11:59, 17 lut 2013

U mnie było akurat odwrotnie - jak okryłam to ładnie przezimowała, a jak nie okryłam to wymarzła, potem strasznie żałowałam,zgadzam się,że okrywanie roślin to dodatkowe zajęcie w ogrodzie i niestety czasem brakuje nam na to czasu , ale niestety coś za coś
Madzenka 12:09, 17 lut 2013

Basia_1987 napisał(a)
U mnie było akurat odwrotnie - jak okryłam to ładnie przezimowała, a jak nie okryłam to wymarzła, potem strasznie żałowałam,zgadzam się,że okrywanie roślin to dodatkowe zajęcie w ogrodzie i niestety czasem brakuje nam na to czasu , ale niestety coś za coś

Popełniamy błędy, że sadzimy rośliny, które rosną dobrze w Holandii albo Aglii. Ale jak walczyć z naszymi chciejstwami skoro rośliny są takie piękne??? Dzieki Danusi podchodzę teraz do tego spokojniej. Jeśli rośliny wymarzną, wykopię i będzie miejsce na nowe, więcej tego samego gatunku nie sadze....
Na szczęście ubiegłoroczna zima była ekstremalna i takie zdarzają się tylko raz na kilka lat a co kilka lat trzeba zmiany w ogrodzie wprowadzać coby nudno nie było