Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 14:24, 29 paź 2012

Rench napisał(a)
U mnie też zaczyna padać śnieg gęsto Nie wymieniłam zimówek jeszcze, ło matko....

Dziś wymieniłam.. sukces bo zwykle robię to w połowie zimy... a w drugim od zimy nie wymieniłam.... i teraz jak znalazł... a sypie, że ło matko.... świata nie widać... A ja mam zimowe kaloszki w autach...

I koniec zazdroszczenia dobrego klimatu... sprawiedliwie mi na napsoci .... a prawie wszystkie liście na drzewach.....

A liście z akacji M poszedł rwać... a była taka ładna

Mala_Mi 14:41, 29 paź 2012

No to u mnie jak i u Was.. tak samo... no może mniej śniegu, ale widzę, ze pogoda się stara nadrobić straty...

Bogdzia 14:42, 29 paź 2012

Bój się Boga Ania , gdzieś Ty m wygoniła na taka pogodę.?Jak spadnie snieg to liscie leżąc na nim trawie nie zaszkodza snieg stopnieje to można je wtedy zgrabic. I po co je teraz obrywac? Zawołaj go na gorącą herbatkę z dodatkiem lepiej i to szybko dokąd sie nie przeziębił. U mnie na bukach pełno lisci , to ja bym miała swojego wysłac obrywac?????
Milka 14:45, 29 paź 2012

jej...ale i wam dosypało; strząsaj śnieg z tych delikatniejszych, żeby nic się nie połamało!
aga_k 14:46, 29 paź 2012

W Krakowie i okolicach też mocno sypie więc jest sprawiedliwie...... ja niestety na letnich oponach i za fajnie to nie jest.......najgorsze, że śnieg mokry i ciężki i wszystko się pod nim kładzie...Pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 14:49, 29 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, choina za smutna do tego miejsca. Jednak za wyrazista. I jednak szklarnia i choina mnie jakoś ideologicznie nie leży.
Może graby dadzą lekki w odbiorze parawan? Albo klon polny, który się świetnie tnie się jak żywopłot (chciałam sobie kupić ale jest nie do dostania u nas). Szczelnie nie musisz tej szklarni zasłaniać, ona wygląda ładnie.

Ewo kto kupuje klon polny? Wyszukuje sie w polach , przy drogach i wykopuje. On sie rozsiewa jak chwast. Jednak klona ani broń Boże jodły kalifornijskiej nie polecam, badź co bądź to drzewa , a jodła rośnie gruba i wielka jak Waligóra a nawet dużo większa.Jeśli klony to może palmowe albo ginnala ale trzeba by je ciąc.Jednak myslę że to tez niezbyt dobre pomysły.
Milka 14:55, 29 paź 2012

coś wymyślimy, mamy czas te graby jakoś mi tu pasują
Mala_Mi 15:01, 29 paź 2012

Wiem, że w Krakowie jest strasznie ,bo moja ekipa pojechała do roboty i... mówią że na 50 metrów świata nie widać.
Bogdziu.. te liście pod ciężarem śniegu nie spadną, za zielone, a oblepiając się lodem i śniegiem połamią się gałęzie... już trochę strat z tego powodu mieliśmy... brzoza schyli się do ziemi.. i potem naprostuje, a np taka robinia szczepiona łamie się jak zapałki..
Ta akacja to już historia.. była dużo większa jak ją październikowy śnieg połamał.... W 2009 roku było jak teraz... i strat było duuuuużo..... a byłoby więcej gdybyśmy nie poobrywali liści....
Pszczelarnia 15:12, 29 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Anek, choina za smutna do tego miejsca. Jednak za wyrazista. I jednak szklarnia i choina mnie jakoś ideologicznie nie leży.
Może graby dadzą lekki w odbiorze parawan? Albo klon polny, który się świetnie tnie się jak żywopłot (chciałam sobie kupić ale jest nie do dostania u nas). Szczelnie nie musisz tej szklarni zasłaniać, ona wygląda ładnie.

Ewo kto kupuje klon polny? Wyszukuje sie w polach , przy drogach i wykopuje. On sie rozsiewa jak chwast. Jednak klona ani broń Boże jodły kalifornijskiej nie polecam, badź co bądź to drzewa , a jodła rośnie gruba i wielka jak Waligóra a nawet dużo większa.Jeśli klony to może palmowe albo ginnala ale trzeba by je ciąc.Jednak myslę że to tez niezbyt dobre pomysły.

Bogdziu, no jednak klon to drzewo, choć żywopłot widziałam boski z niego. U nas nie ma. I ja szukam. Jeszcze trzymam miejce na niego, jak nie to wskoczy na jego miejsce klon 'Princeton Gold'.

Ania a opcja rozciągnięcia rabaty dalej (jak mówi Agniecha) ale z włączeniem warzyw przed szklarnią z ziołami?
To bardzo nietypowe byłoby i bardzo pracochłonne. I na widok się nie nadaje. Chyba.
Bogdzia 15:24, 29 paź 2012

asc napisał(a)
Wiem, że w Krakowie jest strasznie ,bo moja ekipa pojechała do roboty i... mówią że na 50 metrów świata nie widać.
Bogdziu.. te liście pod ciężarem śniegu nie spadną, za zielone, a oblepiając się lodem i śniegiem połamią się gałęzie... już trochę strat z tego powodu mieliśmy... brzoza schyli się do ziemi.. i potem naprostuje, a np taka robinia szczepiona łamie się jak zapałki..
Ta akacja to już historia.. była dużo większa jak ją październikowy śnieg połamał.... W 2009 roku było jak teraz... i strat było duuuuużo..... a byłoby więcej gdybyśmy nie poobrywali liści....

a nie da się jej zwiazac ,,do kupy" sznurkiem? za wysoka?