Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

anna_g 11:18, 23 maj 2013

Pozdrawiam - jestem na bieżąco choć w Twoim ogrodzie już się kompletnie zgubiłam, ale to nic nie spieszy mi się, nie muszę się od razu odnaleźć Chylę czoła - Ty jesteś skuteczna jak armia Buziole
JulkAd 11:28, 23 maj 2013

Partyzancie buziaki zostawiam i miłego dnia życzę Aniu. Męczę się pisząc na komórce okropniście. Poczytałam i zajrzę po robocie. A irysy do Kasinych cycków masz cudne

Kasiu....nie dawaj przed różami, na pewno zasłonią.
Mala_Mi 11:58, 23 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Glorioza - myślałam, że to jakaś choroba na punkcie sławy (gloria - łac. sława).
Ania, ja krótko w żołnierskich słowach: jak Ci się sprawują różaneczniki 'Eskimo'?

Odp. tylko Pszczółce, bo nie gadamy... toniemy... część rh zakupionych kwitnie ładnie, a cześć niestety ma mało kwiatów albo wcale.. część ma trochę brzydkich lisci. Ale po konsultacji u Bogdzi rh będą rosły .. co widać na przyrostach, ale zeszła zima im dała popalić.. te krzewy siedziały okropną zimę w doniczkach.. co jeszcze odchorowują..
Eskimo mi najbardziej się podoba w pąku, bo ma taki śliczny odcień fioletowy.. potem jest biały.. no i Eskimo należy do tych co trochę oberwał zimą, wiec tylko na części ma kwiatki ... cała wiosnę liście miał bladożółte.. ale 2 razy opryskałam florowitem z nawozem do rh i już są prawie zielone..

Jak zaczynał foto 14.05 to był taki

Potem taki

A teraz biały.

I tu widać kolor liści po poprawie. Bogdzia też stwierdziła, że powinnyśmy się wstrzymać z zakupem rh do tego roku.... ale ja uważam, że dalej byśmy kupiły to samo Tyle, że w tym roku może niektóre nie zakwitną ,ale jakie za to dzięki temu mają przyrosty bo nie silą się na kwiaty I za małę pieniądze duże krzewy a rok... Tam gdzie kwaty to małe przyrosty, gdzie nie ma kwatów to duże przyrosty... to zaobserwowałam

A co?? Twoje kiepskie totalnie?? Czy kolor Ci nie odpowiada?
Mala_Mi 12:06, 23 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Ogromniaste te irysy, do ramion, mnie do cycków pewno...przed róże jak dam, nie zasłonią ich? To luiski, miedzy nogami słupa...one do 1,5 m rosną...To tam się chyba nie nadają...

Moja koreanka drugi rok rośnie bez szyszek

Zasłonią.. daj za różami .. jak masz gdzie.... albo trzeba coś niskiego w odmianie znaleźć.. jest taki weriegata.. on jest chyba niższy...
Googlam.... ten wysoki, ale śliczny http://www.swiatcebul.pl/product-pol-3651-Irys-japonski-Variegata.html

już nie googlam.. nie mam czasu

Pszczelarnia 12:22, 23 maj 2013

asc napisał(a)

Odp. tylko Pszczółce, bo nie gadamy... toniemy... część rh zakupionych kwitnie ładnie, a cześć niestety ma mało kwiatów albo wcale.. część ma trochę brzydkich lisci. Ale po konsultacji u Bogdzi rh będą rosły .. co widać na przyrostach, ale zeszła zima im dała popalić.. te krzewy siedziały okropną zimę w doniczkach.. co jeszcze odchorowują..
Eskimo mi najbardziej się podoba w pąku, bo ma taki śliczny odcień fioletowy.. potem jest biały.. no i Eskimo należy do tych co trochę oberwał zimą, wiec tylko na części ma kwiatki ... cała wiosnę liście miał bladożółte.. ale 2 razy opryskałam florowitem z nawozem do rh i już są prawie zielone..

Jak zaczynał foto 14.05 to był taki

Potem taki

A teraz biały.

I tu widać kolor liści po poprawie. Bogdzia też stwierdziła, że powinnyśmy się wstrzymać z zakupem rh do tego roku.... ale ja uważam, że dalej byśmy kupiły to samo Tyle, że w tym roku może niektóre nie zakwitną ,ale jakie za to dzięki temu mają przyrosty bo nie silą się na kwiaty I za małę pieniądze duże krzewy a rok... Tam gdzie kwaty to małe przyrosty, gdzie nie ma kwiatów to duże przyrosty... to zaobserwowałam

A co?? Twoje kiepskie totalnie?? Czy kolor Ci nie odpowiada?

Wszystko odpowiada, kolor znakomity. Mam takie same obserwacje. Małe kwitnienie będzie, moje Eskimo jeszcze nie kwitną, pąki ściśnięte. Obiecujące przyrosty. O Eskimo mogę powiedzieć, że ma bardzo charakterystyczny pokrój trójkąta na nóżce. I panicznie boi się słońca i wiatru (Alfredy są lepsze pod tym względem). Z tymi Cumming... coś tam to kompozycyjnie niedobrana para. Jestem zadowolona z rh. Poza tym, że Eskomo rosną pod świerkami i mają mało wody a ja nie jestem typem podlewającym na siłę ( w marzeniach widzę tam linię kroplującą). Więc się waham i stoję ze szpadelkiem nad nimi.
Kupiłabym to samo. Fritz von Oheimb bardzo ładnie doszedł do siebie. Muszę je zflorowicić.
Wstawiam Ci Mieszko (czerwony) i fińskiego od Finki; te oprócz Cumming.... kwitną na razie:

zuza12 12:45, 23 maj 2013

asc napisał(a)

Odezwała się ta co nie robi manewrów wojennych.. tylko Ty to bry7gada zmechanizowana...
I znów po oczach rubensem... wiec popatrzę na potffora

No, no koleżanki. Powiało tematyka wojskową, jakbym w pracy siedziała. Ja bym Was wszystkie wrzuciła do wojsk inzynieryjnych jak patrzę nieraz na te wykopy, podkopy itp.

Kasiek 12:47, 23 maj 2013

Zuza bo my wszystkie to...po prostu bombowe babki jestesmy
Mala_Mi 13:03, 23 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Zuza bo my wszystkie to...po prostu bombowe babki jestesmy

No to część do saperów... a część do inżynierii ( z zawodu i podkopów)... ja do tych drugich.. jak już z partyzantki się uwolnię...
Mala_Mi 13:04, 23 maj 2013

Cunings mi nie zakwitł ani jednym kwiatem...
Fińskei maja duże przyrostuy, razem z kwatami...
Uciekam..
Kindzia 13:20, 23 maj 2013

Luiska nawet ponad 2 metry może mieć, matko, jaki piękny kolor tego iryska z linka. Dzięki Aniu. Muszę takiego mieć obowiązkowo!!!!!