Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Krowy, staw i my...

Krowy, staw i my...

Marlenaa 14:03, 19 kwi 2013

Przyroda ma moc Nie mam pojęcia skąd się wzięły na mojej działce, całe dwie sztuki

kitek81 21:56, 19 kwi 2013

przyroda Cię kocha, to robi Ci niespodzianki
ciekawe co wymyślisz na tej skarpie
pozdrawiam
Loosiuu 22:06, 19 kwi 2013

To chyba Szafran spiski, więc gratulacje! Masz chroniony gatunek u siebie
Marlenaa 12:55, 23 kwi 2013

Kasiu, dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam.
Filipie, fajnie by było mieć gatunek chroniony, ale jednak chyba to nie to. Szafran ma 6 płatków (tak wyczytałam w necie), a te moje tylko 5
Marlenaa 13:27, 24 kwi 2013

W ubiegłym tygodniu przesadziłam borówkę. A raczej przesadziliśmy miałam pomocnika, mojego dziadka Do przesadzenia były dwa małe krzaczki i jeden duży, a raczej ogromny. Po obejrzeniu tego giganta stwierdziliśmy, że albo zostaje na miejscu albo całkiem go wyrzucamy. Więc gigant zakończył swój żywot. Ja trochę go żałowałam, a dziadek nie miał sentymentu Dziadek stwierdził, że on słabo owocuje, a mnie się zdawało, że nawet nieźle. Ale co ja tam wiem W sumie jak widziałam zdjęcia owocującej borówki Hani, to rzeczywiście ta moja marnie sobie radziła. A teraz kilka zdjęć z pobojowiska.

Teren przed wykopami:

Przygotowana mieszanka torfu, ziemi rodzimej i kompostowej:

Wykopany dół jaki na zdjęciu mały się wydaje, szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jak w nim stałam
Marlenaa 13:36, 24 kwi 2013

Krzak gigantus zasłaniał przesadzone małe krzaczki, więc zaczęło się wyrywanie starego krzaka. Wyciągnięty został samochodem niestety nie mam zdjęcia jak samochód ciągnie krzak.

No i teren po przesadzeniach i wykopaliskach, krzaczki słabo widać bo to same patyki i słonko przeszkadzało

Z tej strony widać lepiej, trzy krzaczki siedzą, a ten kawałek worka który wystaje z ziemi zaznacza miejsce, w którym będzie czwarty krzaczek jak go kupię

Na razie widok marny, ale ciąg dalszy prac nastąpi i miejmy nadzieję, że przestanie straszyć
Marlenaa 13:43, 24 kwi 2013

W weekend trwały ogólne prace porządkowe:
- przycinanie thujek w celu zagęszczenia,
- grabienie pozostałych liści pod szpalerem leszczyn
- rozgrabianie kretowisk chyba ze sto było na razie można się pośmiać ale jak będzie już ładna trawka nie będzie mi do śmiechu. Obawiam się, że śliczny trawnik nigdy nie będzie w moim zasięgu.
- i ogólne porządkowanie placu budowy

Pozdrawiam wszystkich zaglądających

Marlenaa 13:51, 24 kwi 2013

A to gość z mojego bajorka
W stawie sceny z filmu dla dorosłych Będzie mnóstwo kijanek

Loosiuu 20:05, 24 kwi 2013

Kawał pracy odwaliłaś!
Ja też czuję sentymenty do roślin i nie lubię ich wyrzucać
Fajnie, że masz żabki
aneta230972 20:47, 24 kwi 2013

Marlenko no to mnie dobiłaś tymi poziomkami. Wysiałam trzy rodzaje i nic. Ale chyba wiem w czym problem. Pomidorki, papryka, kalarepka i bazylia rosną ładnie a tylko poziomki nic. I jedynie poziomki były wysiewane w innej ziemi. I tutaj jest chyba problem. Tak więc zazdraszczam i to bardzo.
Gratki wielkie.