Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Krowy, staw i my...

Krowy, staw i my...

KasiaWB 23:25, 15 kwi 2013

widzę, że się nie nudziłaś zimą duuużo tego Pozdrawiam wiosennie
Gosiniak 09:01, 16 kwi 2013

O poziomeczki i to ile, ja mam tylko kilka krzaczków, ale będziesz mieć jedzonka, mniam
Marlenaa 15:14, 16 kwi 2013

Kasiu z lubczyka, Kasiu WB i Gosiu, dziękuję za odwiedzinki. Mam nadzieję, że poziomki mnie nie zawiodą
jagoda99 15:21, 16 kwi 2013

Marlenaa napisał(a)
Wczoraj pikowałam poziomki, wyszło 60 krzaczków , trochę oddam siostrze. Mąż się zdziwił jak zobaczył parapet

Dziekuje ze mnie odwiedzilas
Ale super te poziomki no i duzo tego ale to nic mozesz zawsze pare wsadzic do doniczek beda sobie zwisaly tez bardzo ladnie wygladaja takie malusie czerwone owoce
Ja mam poziomki znajoma z pracy przywiozla sadzonki z Rosji dala mi doslownie trzy male roslinki a teraz nawt sasiad ma na trawniku tak rosna a smaczne mniam mniam maja owoce do listopada a mam je trzeci rok
pozdrawiam i sloneczka zycze
Marlenaa 15:36, 16 kwi 2013

W końcu u mnie też można coś porobić na działce, śniegu nie ma, ziemia trochę obeschła, przynajmniej nie ma grzęzawiska Jutro jadę przesadzać moje borówki.

Plan był taki, że zlikwiduję skarpę i zrobię murek oporowy z kamienia polnego ale czym bliżej do realizacji tym coraz bardziej się waham. Przecież skarpa też ma swój urok to ostatni moment na podjęcie decyzji bo jak łopata pójdzie w ruch .... potrzebuję waszej pomocy !!!

Czy robić ten murek, czy obsadzić skarpę i zrobić na niej wrzosowisko?

Pomyślałam o wrzosowisku ponieważ:
-podoba mi się
- już w tym miejscu rosną 4 krzaczki wrzosów, to będzie ich trzeci sezon i widać, że bardzo im tam dobrze
- zawsze chciałam mieć wrzosowisko, a na razie nie widzę na nie innego miejsca

ta czerwona linia pokazuje długość skarpy ok 15metrów

tu kawałek skarpy w zbliżeniu na czerwono zaznaczony kawałek do ewentualnego obsadzenia, to coś na środku to borówki, które będę przesadzać

a tu ujęcie z drugiej strony, skarpa na zdjęciu wygląda na dość płaską ale ma ok 1m wysokości

Zachęcam do głosowania
murek czy obsadzona skarpa?
Mala_Mi 16:37, 16 kwi 2013

Jak się podoba skarpa to zrób skarpe
Jak się podoba wrzosowisko .. zrób wrzosowisko
Na dole skarpy możesz ułożyć ścieżkę z kamienia i Powtórzyć ścieżkę z płyt kamiennych na górze

Masz fajne wrzosowiska z Goczałkowic

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/203-prosty-przepis-na-wrzosowisko/photos
Milka 16:53, 16 kwi 2013

Głosuję za kamieniem i wrzosowiskiem
kitek81 22:20, 16 kwi 2013

spojrzałam na linka poleconego przez ASC i te wrzosy na skarpie pięknie wyglądają, jak dywan!
ja też jestem za skarpą z wrzosami!
Agacia 09:31, 17 kwi 2013

Skarpa i pozdrówki!
Marlenaa 13:55, 19 kwi 2013

Dzięki dziewczynki za wasze opinie
Już w głowie układa mi się obraz tej skarpy porośniętej wrzosami. A jak ostatecznie będzie wyglądała to się jeszcze okaże bo wiadomo, że kobieta zmienną jest