Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

aga_k 09:29, 04 gru 2012

Wizytówka super, ogród prezentuję się wspaniale pozdrawiam
Urszulla 11:05, 04 gru 2012

anieszka napisał(a)

Tess zeblidy są rzeczywiście urocze. Jesienią były płomiennie czerwone, teraz bordowe
Goltierę wysadziłam chyba w kwietniu do gruntu.
Carexy morrowi , te na zdjęciach, są zimozielone. Tylko ubiegłoroczne mrozy mocno je uszkodziły. Rosną u mnie drugi sezon. Zachwyca mnie ta roślina.

Mnie też twoje carexy zauroczyły, są rewelacyjne - wpisuję na listę zakupową na wiosną
A kiścienie - rewelacja, ja mam rainbow i rzeczywiście Twoje są fajniejsze

Mnie też się carexy sprawdzają, super rosną.....zresztą to Danusi typy pewniki. A kiścienie się mi bardzo podobają u Ciebie, nie znam tych roślin....czy Ty je przycinasz w kulkę czy same mają taki pokrój? Czy one są do cienia?
Mala_Mi 12:06, 04 gru 2012

Trawki Ice dance rosną dość agresywnie i swoje już wyrzuciłam na wygonki... bo na rabatach za drapieżna i zachłanne... poza tym zawsze przemarzały końcówki liści i to wyglądało brzydko... ani podciąć, ani zostawić .... Za to wyrzucone na tyły dobrze sobie radzą.. maja zacisznie i nawet zimę ładnie przetrwały..... ciekawe, kto wygra.. berberys czy trawka..... Jedne i drugie na wygnaniu i na warunkowym... Rozsadzonkowałabym ja na taki wielki łan pod jodłami, tylko boję się, że za 3 lata będzie wszędzie
Gardenarium 12:09, 04 gru 2012

Ja w sprawie trawek, uwielbiam te wymienione wyżej, ale co do pewników - to jeszcze muszę się przekonać. Ale że je sadzę to najprawdziwsza prawda

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 19:14, 04 gru 2012

Są rośliny które trzymamy nawet jako pewniki......................... jednoroczne Ogród bez traw ... nie wyobrażam sobie.... trawy nadają lekkości Trawa z trawnika po gigany Madżenkowe Potwory.... każda trawa jest ładna.. tylko nie każda wszędzie pasuje.... moja Ice Dance..w pierwotnym miejscu była tam gdzie nie trzeba, a w nowym.... jest fajna.. i myślę by ją rozsadzić... tylko jeszcze myśle jak to zrobić by minie zawładnęła całą rabatą Przy czyzm nie idzie rozłogami jak perz..tylko tak wokół siebie się rozpycha
Konstancja30 19:24, 04 gru 2012

odmeldowuje siem ... ha ... dziś byłam pierwsza )))
Ginger 19:29, 04 gru 2012

asc napisał(a)
Są rośliny które trzymamy nawet jako pewniki......................... jednoroczne Ogród bez traw ... nie wyobrażam sobie.... trawy nadają lekkości Trawa z trawnika po gigany Madżenkowe Potwory.... każda trawa jest ładna.. tylko nie każda wszędzie pasuje.... moja Ice Dance..w pierwotnym miejscu była tam gdzie nie trzeba, a w nowym.... jest fajna.. i myślę by ją rozsadzić... tylko jeszcze myśle jak to zrobić by minie zawładnęła całą rabatą Przy czyzm nie idzie rozłogami jak perz..tylko tak wokół siebie się rozpycha

Aniu ja nie miałam pojęcia ,że te trawki takie zachłanne i dużo miejsca chcą. W tym roku też kupiłam carexy jako trawy mix czyli nn , ale Madżenka nazwała moje nn i wiem co mam, a na wiosnę chciałam właśnie Ice Dance poszukać bo wydaje mi się, że ładnie by na wymyślonej w głowie rabacie wyglądała, ale jak one takie "rozpychacze" to trzeba rabatkę większą zrobić ,żeby nie było tak jak mam wszędzie czyli za ciasno .
Madzenka 19:49, 04 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja w sprawie trawek, uwielbiam te wymienione wyżej, ale co do pewników - to jeszcze muszę się przekonać. Ale że je sadzę to najprawdziwsza prawda

Ja już carexy pokochałam ze wzajemnością

Martek napisał(a)
Ładna galeria,ale i roślinom to zawdzięczasz Madżenko
Pozdrowienie zostawiam i cierpliwości życzę do sopli )))

Marto masz rację zawdzięczam to roślinom a one mi jestem ich stwórcą

betysia napisał(a)
oszronione "madzenie ogrodnika" widzialam...nic nie traci na swojej urodzie....kozuszek- pierwsza klasa, to bedzie hit tej zimy ...a sopelki....na pewno w rzeczywistosci jest cudnie...ciezko jest pokazac to na zdjeciach...ale od czego mamy wyobraznie!!!!!
sciskam i doczytalam....
spokojnego wtoreczku zycze!!!!!
buziam jak zawsze!!!

Betusiu promyku ogrodowiska ściskam

aga_k napisał(a)
Wizytówka super, ogród prezentuję się wspaniale pozdrawiam

Aga K - a ja nie mogę patrzeć na te zdjęcia .... Cel na zimę postawiony... Należy się nauczyć robić lepsze fotki

Urszulla napisał(a)

Tess zeblidy są rzeczywiście urocze. Jesienią były płomiennie czerwone, teraz bordowe
Goltierę wysadziłam chyba w kwietniu do gruntu.
Carexy morrowi , te na zdjęciach, są zimozielone. Tylko ubiegłoroczne mrozy mocno je uszkodziły. Rosną u mnie drugi sezon. Zachwyca mnie ta roślina.

Mnie też twoje carexy zauroczyły, są rewelacyjne - wpisuję na listę zakupową na wiosną
A kiścienie - rewelacja, ja mam rainbow i rzeczywiście Twoje są fajniejsze

Mnie też się carexy sprawdzają, super rosną.....zresztą to Danusi typy pewniki. A kiścienie się mi bardzo podobają u Ciebie, nie znam tych roślin....czy Ty je przycinasz w kulkę czy same mają taki pokrój? Czy one są do cienia?

Kiścienie zeblidy rosną u mnie dopiero od września (kupiłam je na spotkaniu u Kapiasów) zatem nie wiem jaki mają pokrój ale jeśli nie będą kuliste będę je cięła.

asc napisał(a)
Trawki Ice dance rosną dość agresywnie i swoje już wyrzuciłam na wygonki... bo na rabatach za drapieżna i zachłanne... poza tym zawsze przemarzały końcówki liści i to wyglądało brzydko... ani podciąć, ani zostawić .... Za to wyrzucone na tyły dobrze sobie radzą.. maja zacisznie i nawet zimę ładnie przetrwały..... ciekawe, kto wygra.. berberys czy trawka..... Jedne i drugie na wygnaniu i na warunkowym... Rozsadzonkowałabym ja na taki wielki łan pod jodłami, tylko boję się, że za 3 lata będzie wszędzie

Aniu moje carexy po zimie były przemrożone, całkiem wymrożone listki wyrwałam a częściowo - przycięlam, potem ładnie odrosły i już mają całkiem niezłe czuprynki. Jeśli kolejna zima będzie taka mrożna to je przykryję gałązkami iglaków.

asc napisał(a)

W poprzednim ogrodzie nie miałam traw a teraz pokochałam je miłością bezgraniczną rozumiem twe uczucie

Konstancja30 napisał(a)
odmeldowuje siem ... ha ... dziś byłam pierwsza )))

Witaj kochana, jakże się cieszę że się odnalazłaś

Ginger napisał(a)

Aniu ja nie miałam pojęcia ,że te trawki takie zachłanne i dużo miejsca chcą. W tym roku też kupiłam carexy jako trawy mix czyli nn , ale Madżenka nazwała moje nn i wiem co mam, a na wiosnę chciałam właśnie Ice Dance poszukać bo wydaje mi się, że ładnie by na wymyślonej w głowie rabacie wyglądała, ale jak one takie "rozpychacze" to trzeba rabatkę większą zrobić ,żeby nie było tak jak mam wszędzie czyli za ciasno .

Ginger Ania lepiej się zna na trawkach, ale carexy nie są tak wielkie jak np rozplenice, więc myślę, źe gdy się rozrosną można je podzielić i rozdać ogrodowiczanom
Rench 19:51, 04 gru 2012

Piękne te trawki masz, wogóle bardzo szykowny ogród stworzyłaś
Pozdrawiam
Madzenka 19:54, 04 gru 2012

Rench napisał(a)
Piękne te trawki masz, wogóle bardzo szykowny ogród stworzyłaś
Pozdrawiam

Rench niei mial być szykowny miał być różnorodny ale ujęty w ramy