Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 12:18, 18 sty 2013

Joasia- no właśnie jak zwykle, dobrze że śnieg przynajmniej jest, ja się boję najbardziej o rozplenice, bo to ich pierwszy roczek, a trochę ich mam. W zeszłym roku to trudno u mnie było dostać, bo podobno bardzo dużo wymarzło, ja kupiłam przez internet od Mariusza i też przyszły takie, że myślałam, że nic z nich nie będzie, zaskoczyły mnie, bo nie wiedziałam że one tak szybko rosną. Musimy chyba się jakoś pocieszać i wiosnę do domu częściej zapraszać
Zeta 12:19, 18 sty 2013

U mnie rozplenice niczym nie osłonięte już dwa lata żyją najważniejsze żeby je związać bo wygnić mogą na wiosnę ..
monitka 12:22, 18 sty 2013

Oj a moje nie związane... ale w zeszłym roku jakoś przeżyły to i może teraz dadzą radę...

pozdrawiam Gosiu i gratuluję setki wybacz że bez kwiatucha przyszłam
Milka 12:24, 18 sty 2013

Gosiu, ale w waszych okolicach, to chyba cieplej, te mrozy bardziej na wschodzie, u nas do -10
GosiaJoanna 12:28, 18 sty 2013

To jak na zachodzie ma być -20 to ile będzie na wschodzie ło matko jak na Syberii pewnie
Urszulla 12:31, 18 sty 2013

Daj foty tej wiosny u Ciebie, bo my nie narciarki co chcą zimę
Gosiniak 12:32, 18 sty 2013

Zeta melduję, że moje związane, więc może dadzą radę

Monika- musimy być dobrych myśli, ja myślałam że one bardziej wrażliwe, jak u Zety przeżyły to i u nas powinny dać radę.

Irenko- u mnie faktycznie prawie zawsze cieplej i zdecydowanie cieplej niż na wschodzie, ale w zeszłym roku zima dała w kość, trzmielinka na pniu mi padła i teraz jakoś boję się sadzić, choć u Danusi piękne są i wiele osób też ma, nawet koło mnie nie daleko mają piękne okazy, może w złym miejscu posadziłam, jakieś przeciągi ją dopadły, muszę spróbować jeszcze raz bo bardzo mi się podoba taka kuleczka.
Gosiniak 12:38, 18 sty 2013

Gosiu- nie ma być tak źle, choć nigdy nie wiadomo, ja tylko tak teoretycznie pisałam
W zeszłym roku było u mnie bardzo zimno, przez krótki momencik, pod koniec stycznia właśnie, ale to wystarczyło- z trzmielinką na pniu i z migdałkiem, którego nawet nie podejrzewałam że może zmarznąc musiałam się pożeganć, ale to chyba jakas fatalna rabata jest, bo z tej samej strony ale przy siatce rośnie drugi migdałek i przeżył normalnie, trzmieliny tyle że nie na pniu też bez uszczerbku właściwie, teraz w tym miejscu jest śliwa wiśniowa, mam nadzieję, że ta sobie poradzi.
Gosiniak 12:39, 18 sty 2013

Ula- kusisz, kusisz, tylko że ja teraz nie przy tym kompie siedzę, ale do wieczora jeszcze daleko na pewno zapodam
GosiaJoanna 12:51, 18 sty 2013

Ale powiem Wam Kochani, że wiatry są gorsze od mrozu, moja Mama mieszka nad morzem i pomimo że teoretycznie jest tam cieplej to mroźny wiatr od morza robi takie spustoszenie w ogrodzie że aż serce krwawi na wiosnę