Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 19:19, 18 sty 2013

Tam mam żółto- bordową rabatkę... więc musiały się znaleźć też tulipki w tych kolorach
baraga1904 19:19, 18 sty 2013

.....uuuu...kocham tulipki....
Madzenka 19:36, 18 sty 2013

Gosia Ty mi nie rób apetytu na wiosnę. Bo jak czuję wiosnę to mi konto od kwiatków pustoszeje...
gusiarz 19:43, 18 sty 2013

Gosiaczku - piękna wiosna jest u Ciebie . I widzisz - ja u ciebie inspiracji nabrałam - przed pasem z dereni posadzę sobie mnogość, mnogość krokusków...
boguslawa_ma... 20:32, 18 sty 2013

Gosiu piękne tulipany
Urszulla 21:04, 18 sty 2013

Ładnie dziś u Ciebie
GosiaJoanna 21:34, 18 sty 2013

Gosiu kupujesz roslinki przez internet czy gdzieś w szkółkach, sklepach itp.?
Gosiniak 22:46, 18 sty 2013

Marzena- na koncie coraz mniej, ale na rabatach coraz więcej Ja zawsze powtarzam mojemu M że roślinki to inwestycja, nie tracą na wartości, a wręcz odwrotnie, im starsze tym droższe. Jak byś chciała sprzedać dom z wypasionych ogrodem, jego wartość na pewno będzie dużo wyższa. Ja się nie rozglądam za kupcem, ale uważam że rośliny to nie są pieniądze wyrzucone, czy utracone. I tym sposobem M nie narzeka, że kasy ubywa z portfela, a ja mam czyste sumienie, a wręcz jestem dumna, że pomnażam majątek

Agnieszka- z krokusów to fioletowe polecam, żółte jakieś takie malutkie są, myślałam, że one nie będą się wielkością różnić od fioletowych, nie wiem czy to na zdjęciach widać, ale fioletowe są ze 2x większe i dają zdecydowanie ładniejszą plamę. Może ja mam jakąś mikro odmianę, białych nie mam więc nie wiem jakie są.

Bogusiu, Urszulo- miło mi, że zaglądacie
Gosiniak 22:59, 18 sty 2013

Gosiu- ja kupuję głównie w szkółkach, zdarzyło mi się parę razy kupić w marketach, ale zazwyczaj nie były to zakupy udane. W zeszłym roku chcąc zaoszczędzić kupiłam w LM śliwy wiśniowe szczepione na pniu, kopane, nie miały liści jak je kupowałam, oczywiście miały tak poucinane korzenie, że nic już nie puściły i tak zamiast zyskać to straciłam podwójnie, tak to już jest, nie warto w ten sposób oszczędzać. Podobną sytuację miałam ze szkółką, kupiłam tam hortensje, które nie wypuściły liści, ale tam mogłam zwrócić nawet bez paragonu i to jest właśnie ta różnica. Przez internet to ze 3 razy próbowałam, mam bardzo ograniczone zaufanie i staram się unikać. Za pierwszym razem się zawiodłam, przyszły rośliny zdecydowanie mniejsze niż opisywali, a później mam już same pozytywne doświadczenia, ponieważ kupowałam w sklepach polecanych przez forumowiczów: futuregardens- hortensje, multifiori- powojniki, jestem z tych zakupów bardzo zadowolona, zwłaszcza ten drugi super solidny. A teraz buziam, bom się rozpisała, że.....ho....ho
Juzia 23:02, 18 sty 2013

Ty się rozpisałaś? Idź do Zety