Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 19:22, 29 sty 2013

aneta230972 napisał(a)
Dziękuję Ci Gosia za porady dot. drzewek. Dla takiego przedszkolaka jak ja to każda rada jest na wagę złota

Anetko- mi nie przyszłoby do głowy, żeby o gwarancję się pytać, dlatego napisałam Tobie o tym, Pan szkółkarz był jednak uczciwy i sam zaproponował wymianę jakby się nie przyjęły, widać był pewny siebie i miał rację, bo nie była takowa potrzebna, ładnie rosną a były dość późno sadzone, nie pamiętam już dokładnie ale chyba pod koniec października.
Gosiniak 19:24, 29 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Co tam Gosik, śniegu mniej już? U mnie jak dzisiaj lawina z dachu spadła to myslałam że umrę tak się wystraszyłam

Nie mów, u mnie to samo, mało wierzby szczepionej nie połamało, nie wiem jak róże okrywowe, bo na nie też taka lawina zeszła, są pod śniegiem i co jakiś czas tak sobie podskakiwałam na krześle ze strachu
GosiaJoanna 19:27, 29 sty 2013

Oj biedactwa u mnie tylko na taras spadło i przed wjazd do garażu. Kurcze trzeba uważać z tym śniegiem :/
nieszka 19:28, 29 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Co tam Gosik, śniegu mniej już? U mnie jak dzisiaj lawina z dachu spadła to myslałam że umrę tak się wystraszyłam

Nie mów, u mnie to samo, mało wierzby szczepionej nie połamało, nie wiem jak róże okrywowe, bo na nie też taka lawina zeszła, są pod śniegiem i co jakiś czas tak sobie podskakiwałam na krześle ze strachu

Ja też dzis to przeżyłam w nocy. A w nocy to hałas się odczuwa podwójnie... Mało na zawał nie padłam że mi dach na głowę spada..
A to dopiero z jednej strony.
Idę z M. robić rusztownie z tej gdzie zagrożone są rododendrony
Gabrysia_ 19:28, 29 sty 2013

Oj...to chyba wszystkie dziś miałyśmy takie atrakcje...
Gosiniak 19:35, 29 sty 2013

Ja mam płotki przeciwśnieżne, ale nie wszędzie, tam gdzie są jest ok, ale pozostałe miejsca uznane za niegroźne, pokazały dziś swoje nowe oblicze. W zeszłym roku nie było w tych miejscach problemów i dlatego tam nie ma zabezpieczeń, po prostu odwilż przyszła tak nagle i z taką temperaturą i mamy efekty. Dobrze że te rabatki przed domem- te na podjeździe mam trochę oddalone, bo tam też co chwila śnieg walił z dachu, byłoby już po rododendronach.
Janina 19:41, 29 sty 2013

A mnie śnieg a właściwie lód połamał ognika,jak runęło to myślałam że dach się wali.To był bardzo duży krzew i nie wiem czy coś z niego będzie.
GosiaJoanna 19:54, 29 sty 2013

No pod takim ciężarem mokrego sniegu to nawet człowieka by połamało chyba
Gosiniak 20:06, 29 sty 2013

Janino- u mnie też trochę na lilaka palibin runęło, chyba troszkę połamany jest, nie martw się przytniemy na wiosnę i myślę że będzie ok.

Gosiu - a widzisz trzeba się cieszyć, że tam nie stałyśmy.
GosiaJoanna 20:10, 29 sty 2013

Mi w Święta Reniferka połamało na tarsie ...a taki ładny był może jakoś go wyprostuję